Bizi de kurtarın
![]()
* Biri bana o zaman çeyrek asır kupa alamayacaksınız deseydi, güler geçerdim...
* Ama doğru çıktı. Rıdvan, Oğuz, Aykut'lu efsane kadro bile o başarıyı yakalayamadı
* Ne zaman kupa ve F.Bahçe lafı geçse bizler aranıyoruz. Valla ben bıktım bu işten!..
Hey gidi günler hey.... Bundan tam 26 sene öncesi. 83 yılının bir bahar ayındayız. Sezonu 5 kupayla kapattığımız sene... O günden bu güne çifte zafer yaşanmadı. Zaten alınan o kupa son kupa oldu. Bursa'yı deplasmanda 2-1 yendikten sonra, takım bitime 1 hafta kala şampiyonluğu, ben de gol krallığını garantilemiştik. Sırada çarşamba günü Mersin'de oynanacak kupa finali var. Heyecandan yerimizde duramıyoruz. Kaptan Alpaslan, Onur, Cem gibi tecrübeli isimler var ama benim gibi ilk defa final oynayacak futbolcu sayısı da az değildi. Hiç unutmam, Dereağzı'na antrenman seyretmeye gelen Cemil (Turan) ağabeye, "Final nasıl bir şeydir?" diye sormuştum. Yanıtı şu oldu: "Hiç heyecanlanmayın. Fenerbahçe'nin karşısındaki bütün rakipler Fenerbahçe maçlarını final olarak görürler. Siz zaten her maç final oynuyorsunuz. Çıkın sadece topunuzu oynayın, alın kupayı getirin." Biz de söyleneni yaptık.
Sindire sindire atın
İlk maçı Kadıköy'de 2-0 kazanmıştık. Rövanşı da benim ve Tavşan Mustafa'nın (Arabacıbaşı) golleriyle kazanıp kupayı müzeye getirdik. Ligin son maçı Boluspor'laydı. Formaliteydi ama çift kupayla maç öncesi attığımız tur ve yapılan törenleri hayatım boyunca unutamam. Stat başımıza yıkılacak sandım. O zaman bu kupayı almak bize normal gelmişti. Herhalde sahada tur atarken birisi gelip de "Bak kardeşim bu kupa 26 yıl kazanılmayacak. O yüzden turunuzu sindire sindire atın" deseydi, bizim yanıtımız da "Yürü kardeşim işine. Bizimle kafa mı buluyorsun!" şeklinde olurdu. Ama ne yazık ki gelinen nokta bu nokta. Gerçi o kupaya çok yaklaşıldı. Ancak çok kaliteli efsane kadrolar bile bu işi başaramadı.
Özlemi bitirin artık
Rıdvan'lı, Oğuz'lu, Aykut'lu ligin tozunu atan o güzelim takım bile kupaya erişemedi. Denizli döneminde Kayseri'de Gençlerbirliği'ne penaltılarla kaybedilen maç ise hâlâ hafızamda. Şimdi İzmir'de bir final daha bizi bekliyor. Haydi çocuklar, alın şu kupayı da özlem artık bitsin. Bizi de kurtarın! Çünkü ağabeyleriniz olarak her kupa finalinde nostalji adına aranılan adamlar olmaktan bıktık. Alın kupayı, götürün müzeye, bizleri de tarihin sayfalarında bir anı olarak bırakın. 1982-83 sezonunda görev yapan takım adına sizden tek isteğimiz budur sevgili kardeşler...
Yer imleri