REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 179/187 İlkİlk ... 79129154169170171172173174175176177178179180181182183184185186187 SonSon
1862 sonuçtan 1.781 ile 1.790 arası

Konu: ^^FENERBAHCE org'den Haber^^

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bizi de kurtarın

* Biri bana o zaman çeyrek asır kupa alamayacaksınız deseydi, güler geçerdim...
    * Ama doğru çıktı. Rıdvan, Oğuz, Aykut'lu efsane kadro bile o başarıyı yakalayamadı
    * Ne zaman kupa ve F.Bahçe lafı geçse bizler aranıyoruz. Valla ben bıktım bu işten!..

Hey gidi günler hey.... Bundan tam 26 sene öncesi. 83 yılının bir bahar ayındayız. Sezonu 5 kupayla kapattığımız sene... O günden bu güne çifte zafer yaşanmadı. Zaten alınan o kupa son kupa oldu. Bursa'yı deplasmanda 2-1 yendikten sonra, takım bitime 1 hafta kala şampiyonluğu, ben de gol krallığını garantilemiştik. Sırada çarşamba günü Mersin'de oynanacak kupa finali var. Heyecandan yerimizde duramıyoruz. Kaptan Alpaslan, Onur, Cem gibi tecrübeli isimler var ama benim gibi ilk defa final oynayacak futbolcu sayısı da az değildi. Hiç unutmam, Dereağzı'na antrenman seyretmeye gelen Cemil (Turan) ağabeye, "Final nasıl bir şeydir?" diye sormuştum. Yanıtı şu oldu: "Hiç heyecanlanmayın. Fenerbahçe'nin karşısındaki bütün rakipler Fenerbahçe maçlarını final olarak görürler. Siz zaten her maç final oynuyorsunuz. Çıkın sadece topunuzu oynayın, alın kupayı getirin." Biz de söyleneni yaptık.

Sindire sindire atın
    İlk maçı Kadıköy'de 2-0 kazanmıştık. Rövanşı da benim ve Tavşan Mustafa'nın (Arabacıbaşı) golleriyle kazanıp kupayı müzeye getirdik. Ligin son maçı Boluspor'laydı. Formaliteydi ama çift kupayla maç öncesi attığımız tur ve yapılan törenleri hayatım boyunca unutamam. Stat başımıza yıkılacak sandım. O zaman bu kupayı almak bize normal gelmişti. Herhalde sahada tur atarken birisi gelip de "Bak kardeşim bu kupa 26 yıl kazanılmayacak. O yüzden turunuzu sindire sindire atın" deseydi, bizim yanıtımız da "Yürü kardeşim işine. Bizimle kafa mı buluyorsun!" şeklinde olurdu. Ama ne yazık ki gelinen nokta bu nokta. Gerçi o kupaya çok yaklaşıldı. Ancak çok kaliteli efsane kadrolar bile bu işi başaramadı.

Özlemi bitirin artık
    Rıdvan'lı, Oğuz'lu, Aykut'lu ligin tozunu atan o güzelim takım bile kupaya erişemedi. Denizli döneminde Kayseri'de Gençlerbirliği'ne penaltılarla kaybedilen maç ise hâlâ hafızamda. Şimdi İzmir'de bir final daha bizi bekliyor. Haydi çocuklar, alın şu kupayı da özlem artık bitsin. Bizi de kurtarın! Çünkü ağabeyleriniz olarak her kupa finalinde nostalji adına aranılan adamlar olmaktan bıktık. Alın kupayı, götürün müzeye, bizleri de tarihin sayfalarında bir anı olarak bırakın. 1982-83 sezonunda görev yapan takım adına sizden tek isteğimiz budur sevgili kardeşler...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Juan'a kefilim

Dizinden operasyon geçiren Edu'nun iyileşmesinin uzun sürecek olması, Lugano'nun da İtalyan kulüplerinin kıskacına girmesi nedeniyle, yeni sezonda stoper sıkıntısı yaşamak istemeyen Fenerbahçe tedbirli davranıyor. Sarı-lacivertli yönetim çok kaliteli bir stoper arayışını sürdürürken, kaptan Alex, Roma'da forma giyen Juan'ın transfer edilmesini önerdi. 30 yaşında, 1.82 boyundaki Brezilyalı yıldız, tatlı-sert futboluyla forvet oyuncularına göz açtırmıyor.

Juan'ı alalım

30 yaşındaki stoperin menajeri de tanıdık bir isim: Juan Figer. Sambacı, bu sezon İtalya'da 26 maçta 3 gol attı.

İkinci önerisi!
    Edu'nun sakatlığı, Lugano'nun İtalyan kulüplerinin kıskacına girmesi Fener'de stoper arayışını hızlandırdı. Son olarak gündeme Alex'in önerdiği Juan Silveira dos Santos geldi. Roma'da oynayan Brezilyalı oyuncuya kefil olan Alex (Maldonado'ya da kefildi), "Savaşçı, teknik ve uyumlu. En az 3-4 yıl daha forma giyer. Bize çok şey katar" diyerek vatandaşını övdü. Yönetim sambacı hakkında bilgi toplamaya başladı.

Figer: Bitirelim
    İlginç olan Juan'ın menajerliğini de tıpkı Alex ve Lugano'da olduğu gibi Juan Figer'in yapması. Sözleşmesi 2011'de bitecek Juan'ın şu andaki piyasa değerinin 12 milyon euro olduğu belirtiliyor. Menajer Juan Figer'in, "İşi makul bir rakama bitiririm" sözü verdiği de öğrenildi. Brezilya Milli Takım forması da giyen Juan, 2007'den beri Roma'da oynuyor. Sambacı bu sezon 26 maçta forma giydi, takımına 3 gol kazandırdı.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Biraz geç kaldı ama

Beşiktaş'a attığı gol ve iyi futbolu ile alkışlanan Güiza: Seneye farklı olur.

Söz de verdi
    İstanbul ve Türkiye'ye alışmasının uzun sürdüğünü itiraf eden Güiza, gelecek sezon çok daha faydalı olacağının da sözünü verdi. İspanyol golcü artık özel hayatı ile değil, futbolu ve golleriyle gündeme geleceğini de söyledi.

25 gol atarım
    Geldiği günden beri tartışılan Daniel Güiza, Kartal'ı yıkan isim olurken, "Alışma dönemim bitti. Seneye 25-30 gol atarım" dedi. Derbideki golle üzerindeki stresi de attığını belirten İspanyol oyuncu taraftara sabırları için teşekkür etti.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Hesap kapanmadı

Beşiktaş'la henüz işlerinin bitmediğini söyleyen Roberto Carlos, "Onları bir kez daha yenip kupayı da kazanacağız" iddiasında bulundu.

Derbinin başarılı isimlerinden Carlos, "Beşiktaş karşısında gerçek bir zafer kazandık. Bu galibiyeti bu sezon çok üzdüğümüz taraftarımıza armağan ediyoruz. Bizi affederler mi bilmem ama onlara ufak bir hediyemiz olsun" dedi. Beşiktaş'la henüz işlerinin bitmediğini belirten Brezilyalı yıldız, şöyle devam etti:

"Galibiyetin daha da anlam kazanması için Beşiktaş'ı Türkiye Kupası finalinde de yenmemiz gerekiyor. Takım olarak esas kazanımı o zaman elde etmiş oluruz. Üstelik o gün bir aksilik olmazsa daha güçlü bir kadroyla rakibimiz karşısında olacağız. 26 yıllık hasreti dindirmek için ben de çok sabırsızlanıyorum."

Kullanıcı Bilgi Menüsü

İşin sırrı mektupta

"Yenilseniz bile sahadan başı dik çıkın, sizi alkışlayalım" yazan mektup maç öncesi soyunma odasında okundu.

Derbide Beşiktaş'ı yenen F.Bahçe'nin üstün performansının nedeni anlaşıldı. Derbi günü bir grup taraftar idari menajer Volkan Ballı'ya oyunculara okunmak üzeri bir mektup getirdi. Mektup maç öncesinde soyunma odasında futbolculara okundu. Özetle, "Şampiyonluk kaçtı. Ama bu durum derbiyi önemsiz kılmaz. Çıkın aslanlar gibi oynayın. Bunu o kutsal forma için yapın. Yenilseniz bile mücadele edin, sahadan başı dik çıkın ki sizi alkışlayalım" yazan mektup tüm oyuncuları etkiledi.
    Emre BOL

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Forma için oynasınlar

Başkan Aziz Yıldırım, derbiye gideceğini idari menajer Volkan Ballı aracılığı ile oyunculara iletti. Ballı, başkan Yıldırım'ın, "Formaları için oynasınlar" sözünü de futbolculara söyledi. Bu sözlerin de motivasyonu artırdığı belirtildi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Koç: Ne tuhaf bir takımız!

F.Bahçe Asbaşkanı Ali Koç, "Ne kadar tuhaf bir takım olduğumuzu derbide bir kez daha gördük. Bu aklın alacağı bir değildir. İsteyince nasıl da oynuyorlar. Yine de 'Çok iyi takımız' diyemeyiz. Çünkü geçmiş maçları da biliyoruz." dedi. Koç, seneye çok iyi bir takım kuracaklarının müjdesini verirken, başkan Aziz Yıldırım'ın genel kurulda yeniden aday olacağını dolaylı da olsa ağzından kaçırmış oluyordu.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Neşeli idman

Beşiktaş'ı yenerek haftayı 3 puanla kapatan F.Bahçe, ara vermeden Denizli maçı hazırlıklarına başladı. Derbide forma giyenler dinlenmeye yönelik bir çalışma yaparken, diğer futbolcular normal programı uyguladı. Alex, Önder, Abdülkadir ve sakatlığı olan Uğur idmana çıkmadı.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Göstergelik barışma!

Beşiktaş maçında tartışan Emre Belözoğlu ve Deivid, "Olay sahada kaldı, aramızda sorun yok" açıklamasına rağmen dünkü idmanda yan yana gelmekten kaçındı. Yöneticiler ve teknik heyetin ikiliye, "Önümüzde zor bir kupa maçı var. Sorumlu davranın" uyarısı yapacağı öğrenildi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

İzini hak ettiniz

Aragones oyunculara bir gün izin verdi. İspanyol hocanın dünkü idmandan sonra, "Dinlenin stretinizi atın. Zor bir döneme daha giriyoruz. Bunun bilinciyle davranın" uyarısında da bulundu. Hafif sakatlığı olduğu için dün dinlenen Uğur Boral'ın da yarın idmana çıkması bekleniyor.

Sayfa 179/187 İlkİlk ... 79129154169170171172173174175176177178179180181182183184185186187 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 7 Kullanıcı var. (0 Uye ve 7 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri