Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
20 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: TÜRK Mutfağı Yemek Tarifleri

  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Icon12 Yemek Tarifleri Ülkeler Arası

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.


    Mutfak: Türk
    Süre:
    MALZEMELER
    2.5 kg dana rosto
    1 su bardagi et suyu
    2 sogan, kiyilmis
    1 kereviz,kiyilmis
    1 defne yapragi
    1 dis sarmisak, kiyilmis
    1 su bardagi bira
    10 kisilik
    YAPILIŞ TARİFİ
    Bütün malzemeleri beraberce yogurup, karistirin. Bu karisimi dana
    rostonun üzerine döküp yaklasik sekiz saat kadar buzdolabinda saklayin.
    Daha sonra eti bir kabin içine koyup 4 saat kadar pisirip servis yapin.
    Konu sarıkanarya_41 tarafından (05-05-2008 Saat 14:42 ) değiştirilmiştir.

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.


    Mutfak: Türk
    Süre: 20 dk
    MALZEMELER
    6 adet dana pirzola
    3/4 su pardagi pirinç
    250 gr domates suyu
    6 yesil biber, ince kiyilmis
    yarim su bardagi bira
    1 su bardagi sicak su
    yarim su bardagi rendelenmis kasarpeyniri
    tuz, karabiber, kekik
    YAPILIŞ TARİFİ
    Pirzolalari tuzlayip bir tavada çevirin, yanlarina pirinç koyup bir tepsiye
    yerlestirin. Su, bira, domates suyu ve baharatlari beraberce karistirip bir
    sos olusturun, bunu pirzolalarla pirinçlerin üzerine dökün. Daha sonra
    tepsiyi alüminyum folya ile örtüp, firinda 45 dakika kadar pisirin .
    Pirzolalarin üzerine kiyilmis yesilbiberleri koyun, daha sonra rendelenmis
    kasar peynirini gezdirin. Folyoyu yeniden kapatarak 8-10 dakika kadar
    daha pisirin.

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.


    Mutfak: Fransiz
    Süre: 20 dk
    MALZEMELER
    4 kisilik
    16 parça dana eti
    bir tutam karabiber
    tuz
    2 kahve fincani rafine yagi
    2 kahve fincani beyaz sarap
    1 çay kasigi toz hardal
    2 tatli kasigi tereyagi
    4 çorba kasigi un
    YAPILIŞ TARİFİ
    Etleri biçak sirti kalinliginda dövüp, tuzlayin ve biberleyin. Sonra hafif una
    bulayin. Bir tavaya rafine yagini koyup kizdirin etleri ilave edin. Birer ikiser
    dakika alt üst kizartip bir servis tabagina çikartin. Tavadaki yagi döküp
    beyaz sarabi ilave edin. Bir dakika kaynatip atesten alin, hardali ve
    tereyagini karistirarak ilave edip etlerin üzerine döküp servis edin. Yaninda
    garnitür olarak tereyagli eriste verin.

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.


    Mutfak: Türk
    Süre: 30dk
    MALZEMELER
    1 kilo kemikli dana
    1 bas sogan
    2 adet havuç
    1 bas kereviz
    5-6 adet patates
    1 dis sarmisak
    2-3 adet tane karabiber
    Yarim demet maydanoz
    1 çorba kasigi margarin
    YAPILIŞ TARİFİ
    Gögüs tarafindan alacaginiz kemikli parça dana etini dibi kalin bir
    tencerede önce yagsiz olarak, suyunu salip çekinceye kadar çevirin. Hatta
    biraz da kizarmasini saglayin. Az su ile 50 dakika pisirin. Patateslerin
    küçüklerini bütün olarak, kerevizi küp biçiminde, havuçlari da parmak
    uzunlugunda hazirlayin, margarini dörde bölünmüs soganla birlikte ete
    katin. Oda sicakliginda 12 bardak su ve karabiber tanelerini ilave edin.
    Kisik ateste sebze yumusayincaya kadar yaklasik 40 dakika daha pisirin.

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.


    Mutfak: Fransiz
    Süre: 30dk
    MALZEMELER
    8 adet dana biftegi
    2 kahve fincani rafine yagi
    1 çorba kasigi tereyagi
    4 çorba kasigi un
    3 adet yumurta
    1 su bardagi galeta tozu
    tuz
    bir tutam karabiber
    YAPILIŞ TARİFİ
    Biftekleri biçak sirti kalinliginda ince dövüp tuzlayip biberleyin. Yumurtalari
    küçük bir kaba kirip hafif çirpin. Biftekleri önce una sonra yumurtaya ve
    sonra galeta ununa bulayin. Bir tavada rafine yagini koyun ve kizidirin.
    Hazirladiginiz etleri tavaya dizin. Ikiser üçer dakika alt üst altin sarisi
    kizartin. Bir servis tabagina dizin. Tavadaki yagi döküp tereyagini tavaya
    koyun. Orta ateste hafif kizartip bifteklerin üzerlerine döküp servis ediniz.

  6. #6

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.


    Mutfak: Fransiz
    Süre: 30dk
    MALZEMELER
    4 kisilik
    8 adet dana biftegi
    2 kahve fincani rafine yagi
    1 çorba kasigi tereyagi
    4 çorba kasigi un
    3 adet küçük bir kapta hafifçe çirpilmis yumurta
    1 su bardagi galeta unu
    4 dilim biçak sirti kalinliginda gravyer peyniri
    4 dilim biçak sirti kalinliginda jambon
    tuz
    bir tutam karabiber
    YAPILIŞ TARİFİ
    Biftekleri biçak sirti kalinliginda dövüp tuzlayin biberleyin. Etlerin dört
    adedinin üzerlerine birer dilim jambon ve jambonlarin üzerlerine birer
    dilim gravyer peyniri koyun. (Ebat olarak jambon ve gravyer peyniri
    biftekten biraz küçük olmalidir). Sonra üzerlerine diger etleri kapatin.
    Kenarlarini elinizle iyice bastirin ve biftekleri önce alt üst una sonra
    yumurtaya ve sonra galete ununa bulayin. Bir tavaya rafine yagi koyup
    hafif kizdirin hazirladigimiz etleri tavaya dizin. Orta ateste 4'er dakika alt
    üst altin sarisi kizartip bir servis tabagina çikarin. Tavadaki yagi döküp
    tavaya tereyagini koyun. Hafifçe kizartip etlerin üzerine döküp servis edin.

  7. #7

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.


    Mutfak: Türk
    Süre: 40 dk
    MALZEMELER
    4 adet dana eskalop
    250 gr jambon, haslama
    1 adet sogan, rendelenmis
    2 çay fincani tavuk suyu ( ya da et suyu)
    2 çorba kasigi beyaz galeta unu
    1 çorba kasigi kiyilmis maydanoz
    200 gr çig krema
    25 gr tereyag
    1 çorba kasigi siviyag
    1 çay fincani beyaz sarap
    25 gr un
    sicak su
    YAPILIŞ TARİFİ
    Eskaloplari dövün. Jambon, bir soganinin rendesi, galeta unu, maydanoz,
    tuz, biber ve yumurtayi karistirin. Gerekirse çok az sicak su ile yumusatin.
    Eskaloplari bir tahta üzerine yayin.Hazirladiginiz içi dörde bölüp,
    eskaloplarin üzerine koyun. Her birini sarip, bir kürdan yardimiyla
    tutturun. Tereyag ve siviyagi bir tavada kizdirin. Eskaloplari hafif una
    bulayip yagda hafifçe kizartin. Üzerlerine sicak et suyu, sarap ve krema
    ilave edip tencerenin kapagini kapatin. 45-50 dakika hafif ateste pisirin,

  8. #8

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.


    Mutfak: Türk
    Süre: 40 dk
    MALZEMELER
    1 kg kusbasi kuzu eti
    3 adet sogan
    1 tatli kasigi kekik
    3 adet çarliston biber
    1 çay kasigi karabiber
    2 dis sarmisak
    ½ çay bardagi sivi yag
    YAPILIŞ TARİFİ
    Halka halka dogranmis soganlar, çarliston biberler, sarmisak ve et bir
    tencereye konulup harli ateste 3 dakika kadar çabuk çabuk çevrilir.
    Kekigin yarisi ve karabiber ilave edilip hiç su koymadan agzi kapali olarak
    ve ates kisilarak 1.5 saat kadar pisirilir. Pistikten sonra üzerine kekik
    serpilir.

  9. #9

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.


    Mutfak: Fransiz
    Süre: 30dk
    MALZEMELER
    2 parça ince dövülmüs biftek
    250 gr mantar
    1 adet domates
    1 adet sogan
    2 dilim taze kasar
    1 çay kasigi kekik
    1 çay kasigi karabiber
    YAPILIŞ TARİFİ
    Etler az yagli tavada çok az kizartilir. Folyo kagitlarina konur, etleri
    aldiginiz tavada mantarlar öldürülür,daha sonra mantarlar da folyaya
    aldiginiz etlerin üzerine dökülür, sogan ve domates yuvarlak olarak
    dilimlenir ve mantarlarin üzerine konur. Baharatlar eklenir ve bir dilim taze
    kasarda konulduktan sonra, folyonun agzi kapatilir ve firina verilir.
    175-200 derecede, 30 dk.fiirinda pisirilir. Folyoyla beraber servis yapilir.
    Arzu edilirse yanina patetes püresi koyabilirsiniz.

  10. #10

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.


    Mutfak: Fransiz
    Süre: 30dk
    MALZEMELER
    1/2 kg dana strogonof veya ince seritler halinde kesilmis biftek
    1 çay bardagi zeytinyagi
    1 çay bardagi kirmizi sarap
    200 ml'lik 1 paket krema (yaklasik 1 su bardagi)
    2-3 dis dövülmüs sarmisak
    1.5 yemek kasigi toz parmesan peyniri
    YAPILIŞ TARİFİ
    Strogonof veya biftekler zeytinyagi ve sarap karisiminda en az 6 saat
    bekletilir. Bekletilmis etler kizgin tavada harli ateste arkasi önü güzelce
    pisene kadar kizartilir. Baska bir kapta krema, sarmisak, parmesan
    peyniri, tuz ve karabiber bir tasim kaynatilir (yaklasik 3 dakika). Bu
    karisima kizartilmis etler eklenerek 1-2 dakika daha pisirilir ve istege bagli
    pilav
    veya haslanmis sebze ile servis yapilir.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •