Ýyi niyetli mesaj verdim, baþka yerlere çekildi; bu beni çok üzdü
Hakan Þükür, “Kutlu Doðum Haftasý” ile ilgili açýklamalarýnýn çarpýtýldýðýný söyledi.Galatasaray'ýn kaptaný Hakan Þükür, Fenerbahçe ile yaptýklarý derbi maç öncesi, "Kutlu Doðum Haftasý"na atýfta bulunduðu açýklamalarýnýn baþka yönlere çekilmesinin, kendisini son derece yaraladýðýný ve üzdüðünü, söz konusu demeci, büyük bir iyi niyetle, derbi maç öncesi barýþ ve centilmenlik mesajý iletmek amacýyla verdiðini bildirdi. Sarý-Kýrmýzýlý futbolcu, kulübün resmi internet sitesinde yaptýðý açýklamada, demeç sonrasý çýkan tartýþmalara, takýmýnýn lig mücadelesindeki son derece kritik döneminde, camianýn yýpratýlmamasý adýna bugüne kadar cevap vermediðini, þimdi açýklama yapma gereðini hissettiðini dile getirdi. Hakan Þükür þunlarý kaydetti: "Ben, hayatým boyunca Atatürk ilkelerine baðlý kalmýþ, laikliði bir yaþam tarzý olarak benimsemiþ bir sporcuyum. Dünyanýn her yerinde insanlarýn ve tabii ki sporcularýn vicdani inançlarý farklý olabilir. Ýnanç bireysel bir þeydir. Vicdan hürriyeti, kimsenin boyunduruðu altýnda olmamalýdýr. Mücadele ettiðim formayla kazandýðýmýz baþarýlarý, zaferleri ve üzüntüleri de Musevi'sinden Hýristiyan'ýna, Katolik'inden Protestan'ýna, Ortodoks'una kadar, farklý inanç sahipleriyle paylaþtým. Mutlaka çoðunuz için de bu böyledir. Özellikle sporda milliyet ve inanç farklýlýðýný bir ayrýlýk olarak göstermek, sporun ruhuna aykýrýdýr. Mensubu olmaktan ve hizmet etmekten büyük gurur duyduðum Galatasaray camiasýný ve kamuoyunu bu konuda aydýnlatmayý bir borç bilirim." Spor Servisi

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri