Teoman Koman konuşursa Susurluk çözülür...
AKP'li Elkatmış'tan bomba gibi açıklamalar.. "AKP'li belediyenin yolsuzluğunu çıkardığım için Meclis dışı kaldım" "AKP Ferhat Sarıkaya'ya sahip çıkmadı, perişan bir hayat yaşıyor" Balçiçek Pamir yazdı..

AKP Elkatmış’tan neden vazgeçti?
Biz gazeteciler komplo teorilerine bayılırız.
Peki 45 yıldır aktif siyaset yapan… Milli Nizam’dan bu yana ‘Dava’ya hizmet eden bu adam ne oldu da son seçimlerde AKP tarafından dışlandı? Asker istemiş diye duymuştuk. Hatta Genelkurmay Başkanı şu meşhur Dolmabahçe görüşmesinde Başbakan Erdoğan’a bizzat Mehmet Elkatmış’ın ismini vererek ‘Bu kişi TSK düşmanıdır’ demiş. Hatta Burhan Ayeri de yazmıştı. Elkatmış’ın Susurluk konusunu araştıran komisyona başkanlık ettiği sırada ‘Asker’in canını sıktığı da herkesin yakından bildiği bir gerçek.
Mehmet Elkatmış ‘Geçin bunları’ diyor. ‘Asker bunlarla uğraşmaz. Beni Nevşehir Belediyesi’ndeki yolsuzlukları ortaya çıkardım diye cezalandırdılar. Bu memlekette yapanın yanına kar kalıyor.’
Sevin ya da sevmeyin Elkatmış gibi bir hukuk adamının, 4 dönem milletvekilliği yapmış, İnsan Hakları Komisyonu Başkanlığını yürütmüş birinin adalete güvenmiyor olması son derece acı!
AKP’ye gelince… Her fırsatta demokrasi kelimesini ağzından düşürmeyenler acaba Elkatmış’ın yolsuzluklara çanak tutuyorlar suçlamalarına nasıl cevap verecekler acaba?
Gelelim Susurluk dönemine…
Kim konuşsaydı her şey çözülürdü?
Elkatmış tek bir isim söylüyor ve hala da o isimde ısrarlı.
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Teoman Koman.
Koman, Susurluk döneminde kendisinden bilgi isteyen komisyona ‘Bu ne cüret’ tarzında 9 sayfalık bir mektup yazmıştı. Elkatmış’ı tehdit ettiği öne sürüldü ama kanıtlanamadı.
Elkatmış ‘Susurluk çözülseydi Ergenekon olmazdı’ derken umutsuz. ‘Hala ikinci üçüncü adamlarla uğraşıyoruz. Birinci adama yaklaşamadık bile.’
Susurluk, Şemdinli, Ergenekon…
En önemlisi ise başka… Sarıkız Operasyonu.
Geçen yıl Nokta Dergisi’nin ortaya çıkardığı ‘Darbe Günlükleri’nin ortada artık yasal sorun bulunmadığına göre tekrar konuşulması gerekiyor.
Peki ya o korkular? Üstümüze zorla sindirilen o korkular?
Kim konuşacak, kim açıklayacak…
Konuşanın başına bir şey gelmeyeceğine dair kim garanti verecek…
NE ÖĞRENDİM?
Çalın kapıyı mutlaka açılacaktır

Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

HaberTürk...