REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
18 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Petrol Ve ElektrİĞe Zam HazirliĞi

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

New Icons 58 Petrol Ve ElektrİĞe Zam HazirliĞi

Uluslararası piyasalarda petrolün varil fiyatının 120 doların üzerine çıkması üzerine Türkiye'de petrol ürünleri, doğalgaz ve elektriğe zam yapılması gündeme geldi. Hükümetin zam konusunda çalışma yaptığı bildirildi.

Geçtiğimiz aylarda yüzde 20 zamlanan elektrik tarifesi, artan petrol fiyatları ve enflasyon nedeniyle bir kez daha zamlanacak. Arzda yaşanan açık nedeniyle özel sektörden alınan elektriğin maliyeti de faturalara yansıtılacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun ilgili yönetmeliği bu hafta görüşmesi bekleniyor. Yetkililer, özel sektörden pahalı alınan elektriğin faturalara ek maliyetinin yüzde 8 ila 10’u bulacağını vurguluyor.

Petrol ürünleri

Hükümetin, petrol ürünleri ile doğalgaza da zam yapmak için çalışma yaptığı kaydedildi. Zamma gerekçe olarak, ham petrol fiyatlarının artmasının gösterileceği belirtiliyor.

Petrol ve doğalgaz zammıyla hükümetin bütçe harcamalarında ortaya çıkan sürpriz artışları karşılamak ve vergi gelirlerindeki aşınmayı gidermek istediği öne sürülüyor.

Buna göre, akaryakıt ürünleri üzerinden alınan "maktu" Özel Tüketim Vergisi'nin artırılması gündemde. Bunun anlamı benzine, mazota, tüp gaza zam gelmesi demek.

Dünyanın en pahalı benzini

Türkiye, dünyanın en pahalı benzinini kullanan ülke durumunda. Yeni yapılacak zamla bu ünvanı daha da pekişecek.

Bir litre benzine Türkiye'de 3.44 YTL ödenirken, Türkiye'yi 3.02 YTL ile İngilizler, 3 YTL ile Avusturalyalılar izliyor. Almanya'da benzinin litre fiyatı 2.92 YTL, Fransa'da 2.71 YTL.

100 liralık benzinin 63 lirası vergiden oluşuyor. Hükümet bu yıl akaryakıttan 25.6 milyar YTL ÖTV geliri elde etmeyi hedefliyor. Bu rakam 171.2 milyar YTL'lik toplam vergi gelirlerinin yüzde 15'ine denk geliyor.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

yapın yapın herşeye zam yapın zaten millet alıştı %200 zamlara bunlara yapılacak küçücük %2-3 puanklık zammın lafımı olur hiç :!!!!!!hayret bi şeyy yaaa ne günler yaşıyoruz insanlarımız bitme noktasına geldi ama kimsenin ilgilendiği yok resmen bitiyoruz yaa

Kullanıcı Bilgi Menüsü

usta valla aynen öyle ben arabayı petrole çekiyorum adama 20 ytl benzin koyduyorum adam benzini koyuyor ama deponun çeyreyi bile dolmuyor
    Konu uzman_elhan tarafından (07-05-2008 Saat 10:43 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı uzman_elhan Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    usta valla aynen öyle ben arabayı petrole çekiyorum adama 20 ytl benzin koyduyorum adam benzini koyuyor ama deponun çeyreyi bile dolmuyor
    aynen
    :45:

Kullanıcı Bilgi Menüsü

yahu birde asgari ücrete zam olacağı zaman enflasyon yüzde 8-10 demeleri yokmu?
    edep yahu...edep...
    selametle...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

cem uzan 1 ytl yapacakmıs ya gelsınde yapsın bu enflasyona kımse care bulamaz.semra ozal paraları halen barlarda dıskotekte bıtıremıyor,genclerle yıyıp ıcıyor.tabır_i caız_se.

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bu bize az bile bu hükümet yüzde 47 oy aldı bu zam az bile

Kullanıcı Bilgi Menüsü

petrol ürünlerine %85 oranında vergi uygulanmakta.vergiler düşürülerek zam önlenebilir.devlet (hükümet) benim cebimden oy için rüşvet(kömür-gıda paketi-cep tlf-küçük altın) dağıtmayıp giderlerini düşürürse benzin ve mazot fiyatlarını 2ytl ye indirebilir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

suç bizde hakımısı savunamiyoruz

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Icon12

Alıntı uzman_elhan Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Uluslararası piyasalarda petrolün varil fiyatının 120 doların üzerine çıkması üzerine Türkiye'de petrol ürünleri, doğalgaz ve elektriğe zam yapılması gündeme geldi. Hükümetin zam konusunda çalışma yaptığı bildirildi.

Geçtiğimiz aylarda yüzde 20 zamlanan elektrik tarifesi, artan petrol fiyatları ve enflasyon nedeniyle bir kez daha zamlanacak. Arzda yaşanan açık nedeniyle özel sektörden alınan elektriğin maliyeti de faturalara yansıtılacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun ilgili yönetmeliği bu hafta görüşmesi bekleniyor. Yetkililer, özel sektörden pahalı alınan elektriğin faturalara ek maliyetinin yüzde 8 ila 10’u bulacağını vurguluyor.

Petrol ürünleri

Hükümetin, petrol ürünleri ile doğalgaza da zam yapmak için çalışma yaptığı kaydedildi. Zamma gerekçe olarak, ham petrol fiyatlarının artmasının gösterileceği belirtiliyor.

Petrol ve doğalgaz zammıyla hükümetin bütçe harcamalarında ortaya çıkan sürpriz artışları karşılamak ve vergi gelirlerindeki aşınmayı gidermek istediği öne sürülüyor.

Buna göre, akaryakıt ürünleri üzerinden alınan "maktu" Özel Tüketim Vergisi'nin artırılması gündemde. Bunun anlamı benzine, mazota, tüp gaza zam gelmesi demek.

Dünyanın en pahalı benzini

Türkiye, dünyanın en pahalı benzinini kullanan ülke durumunda. Yeni yapılacak zamla bu ünvanı daha da pekişecek.

Bir litre benzine Türkiye'de 3.44 YTL ödenirken, Türkiye'yi 3.02 YTL ile İngilizler, 3 YTL ile Avusturalyalılar izliyor. Almanya'da benzinin litre fiyatı 2.92 YTL, Fransa'da 2.71 YTL.

100 liralık benzinin 63 lirası vergiden oluşuyor. Hükümet bu yıl akaryakıttan 25.6 milyar YTL ÖTV geliri elde etmeyi hedefliyor. Bu rakam 171.2 milyar YTL'lik toplam vergi gelirlerinin yüzde 15'ine denk geliyor.
    Benzine zam yolda

Petrol fiyatlarına ÖTV artışı eklendi Hükümet, zam için düğmeye bastı.

Ekonomi yönetimi, bütçedeki sürpriz açığı kapatmak ve vergi gelirini arttırmak için yeni bir önlem hazırlığında. Buna göre dünyada fiyatı 120 doların üzerine çıkan petrol ürünlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi artacak. Bu da vatandaşa zam olarak yansıyacak.

Eyvah, akaryakıta yine 'zam' geliyor

Petroldeki şok yükselişin etkisiyle artan akaryakıt fiyatlarına şimdi de vergi zammı gündemde Ekonomi yönetimi, maktu ÖTV'de artış planlıyor. Bu; benzin, mazot ve tüpgaza zam getirecek.

2008-2011 yıllarını kapsayan 'Orta Vadeli Mali Plan' için hazırlıklarını sürdüren ekonomi yönetimi, bütçe harcamalarında ortaya çıkan sürpriz artışları karşılamak ve vergi gelirlerindeki aşınmayı gidermek için yeni bir önlem almaya hazırlanıyor. Buna göre; akaryakıt ürünleri üzerinden alınan 'maktu' Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) artırılması gündemde. Bunun anlamı benzine, mazota, tüpgaza zam gelmesi demek.

'KDV geliri yükselecek'
    Akaryakıt fiyatlarındaki artışın, kur ve ham petrol maliyetindeki şok yükselişten kaynaklandığını kaydeden teknisyenler, "Akaryakıt ürünlerinden alınan ÖTV oransal değil. Benzin zamlandıkça tahsil edilen vergi geliri artmıyor. Çünkü sabit miktarda vergi alınıyor. Maktu vergide yapılacak enflasyon düzeltmesi ile vergi tabanı genişleyecek, KDV gelirleri de artacak" dedi. 'İstanbul 2010 Kültür Başkenti' projesi kapsamında da akaryakıta litrede 1.5 kuruş zam yapılacağı açıklanmıştı. Öte yandan, yıl sonunda enflasyonun yüzde 9'un üstünde olacağının görülmesi nedeniyle de gerek akaryakıtta gerekse elektrikte fiyat ayarlamalarının daha esnek yapılabildiği belirtildi.

ÜRÜN............... ÖTV (Litre/YTL)
    K. benzin (98 Oktan) . .1.5985
    Süper benzin . . . . . . . . .1.4800
    Benzin (95 Oktan) . . . . .1.4765
    Motorin . . . . . . . . . . . . . .0.9945
    Doğalgaz (Taşıtlar için) .0.6326
    Doğalgaz (Diğerleri) . . .0.0230
    LPG (Taşıtlar için) . . . . .0.9980

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri