REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 2/2 İlkİlk 12
18 sonuçtan 11 ile 18 arası

Konu: Petrol Ve ElektrİĞe Zam HazirliĞi

Kullanıcı Bilgi Menüsü

'Petrol 2 yıl içinde 200 dolar olabilir'

Uluslararası piyasalarda ABD ham petrolünün varil fiyatı, petrol arzına ilişkin kaygılar yüzünden 121 dolara yaklaştı. ABD ham petrolünün varil fiyatı Haziran ayı teslimi 120.93 dolara çıkarak yeni bir rekora imza attı. Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı da 119.03 dolara ulaştı. Bu arada yatırım bankası Goldman Sachs'a göre, petrol fiyatları gelecek iki yılda, petrol arzının yeteri kadar artmaması nedeniyle 200 dolara kadar yükselebilir. Banka, gelecek 6 ila 24 ayda petrolün varil fiyatının 150-200 dolara çıkması olasılığının arttığını bildirdi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Rekor bizde

* Dolar bazında benzin fiyatları analiz edildiğinde, en pahalı yakıtı Türk tüketicilerinin kullandığı görülüyor. 1 litre benzine Türkiye'de 2.7 dolar ödeniyor.
    * Bu tutar Hollanda'da litre başına 2.24, Belçika 2.14, Finlandiya 2.13, Almanya'da 2.1, İtalya'da 2.08, Portekiz'de 2.03, Fransa'da 2.02, Avusturya'da 1.81, İspanya'da 1.66, Yunanistan'da ise 1.60 dolar.
    * Türkiye, benzindeki vergi yükü açısından da rekortmen ülkeler arasında. 1 litre benzinin fiyatı içinde vergi payı İngiltere'de yüzde 65.2,Fransa'da yüzde 63.7, Almanya'da yüzde 63.4, İsveç'te yüzde 63.1, Türkiye'de ise yüzde 63...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Elektrikte fiyat artışı kapıda

Enerji fiyatları Temmuz'da otomatiğe bağlanıyor. Ancak elektrikte % 15-20 zam ihtiyacı olduğu, fiyat ayarlamasının erkene çekilebileceği belirtiliyor.

Yılbaşında yüzde 20 zamlanan elektriğe, petrol fiyatları ve enflasyon nedeniyle bir zam daha yolda. Elektrikte yüzde 15- 20 zam ihtiyacı olduğu belirtiliyor. NTV'nin haberine göre; yetkililer, özel sektörden pahalı alınan elektriğin faturalara ek maliyetinin yüzde 8 ila 10'u bulacağını vurguluyor. Buna petrol fiyatları, enflasyon ve döviz kurundaki artış eklenince yeni zam ihtiyacının en az yüzde 15 ila 20'yi bulacağı söyleniyor. Ancak bunun tek seferde mi, yoksa izleyen dönemlerde bölünerek mi yapılacağı henüz karara bağlanmış değil. Aralarında EÜAŞ, TETAŞ, TKİ, elektrik dağıtım şirketleri ve BOTAŞ'ın da yer aldığı enerji KİT'leri, 1 Temmuz'dan itibaren, 'Maliyet Bazlı Fiyatlandırma Mekanizması'na geçiyor. Ancak elektrikteki zam ihtiyacının fiyat ayarlamasını Haziran ayına çekebileceğine dikkat çekiliyor. Doğalgaza da zammın gündemde olduğu ifade ediliyor.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

saten rekor kimse kaptirmaz hükümet

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Arkadaşlar, akşam alış-veriş yapmak icap etti. Çarşıya giderken arabanın benzini bttim bitiyorum dedi. Her zaman depoyu fuletirim. Bu bana bir 3-4 ay gidiyor. Akşamda bu tuzağa düştüm malesef. Önceleri 110 liraya yakın para veriyordum. Şimdi 161 lira olmuş. tabi ödedik kuzu kuzu. Depodan aldırmanın imkanı olsa aldıracaktım valla. Beter olalım demekten başka birşey gelmiyor içimden. Tüm bunlardan yüzde 47 çok menmundur herhalde.
    Saygılar.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı emmi Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Arkadaşlar, akşam alış-veriş yapmak icap etti. Çarşıya giderken arabanın benzini bttim bitiyorum dedi. Her zaman depoyu fuletirim. Bu bana bir 3-4 ay gidiyor. Akşamda bu tuzağa düştüm malesef. Önceleri 110 liraya yakın para veriyordum. Şimdi 161 lira olmuş. tabi ödedik kuzu kuzu. Depodan aldırmanın imkanı olsa aldıracaktım valla. Beter olalım demekten başka birşey gelmiyor içimden. Tüm bunlardan yüzde 47 çok menmundur herhalde.
    Saygılar.
    artık benzin istasyonlarınada güven olmuyor

Kullanıcı Bilgi Menüsü

birileri zengin olaçak diye memleket ve insanı fakirleşmiş çok mu herşey bu güzel insanlar için sonuçta herzaman zengin olaçak onlar ve aileleri

Kullanıcı Bilgi Menüsü

vurun abalıya.milleti kötü yola sevk ediyorlar

Sayfa 2/2 İlkİlk 12

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri