Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
18 sonuçtan 1 ile 10 arasý

Konu: Petrol Ve ElektrÝÐe Zam HazirliÐi

Kullanýcý Bilgi Menüsü

New Icons 58 Petrol Ve ElektrÝÐe Zam HazirliÐi

Uluslararasý piyasalarda petrolün varil fiyatýnýn 120 dolarýn üzerine çýkmasý üzerine Türkiye'de petrol ürünleri, doðalgaz ve elektriðe zam yapýlmasý gündeme geldi. Hükümetin zam konusunda çalýþma yaptýðý bildirildi.

Geçtiðimiz aylarda yüzde 20 zamlanan elektrik tarifesi, artan petrol fiyatlarý ve enflasyon nedeniyle bir kez daha zamlanacak. Arzda yaþanan açýk nedeniyle özel sektörden alýnan elektriðin maliyeti de faturalara yansýtýlacak.

Enerji Piyasasý Düzenleme Kurulu’nun ilgili yönetmeliði bu hafta görüþmesi bekleniyor. Yetkililer, özel sektörden pahalý alýnan elektriðin faturalara ek maliyetinin yüzde 8 ila 10’u bulacaðýný vurguluyor.

Petrol ürünleri

Hükümetin, petrol ürünleri ile doðalgaza da zam yapmak için çalýþma yaptýðý kaydedildi. Zamma gerekçe olarak, ham petrol fiyatlarýnýn artmasýnýn gösterileceði belirtiliyor.

Petrol ve doðalgaz zammýyla hükümetin bütçe harcamalarýnda ortaya çýkan sürpriz artýþlarý karþýlamak ve vergi gelirlerindeki aþýnmayý gidermek istediði öne sürülüyor.

Buna göre, akaryakýt ürünleri üzerinden alýnan "maktu" Özel Tüketim Vergisi'nin artýrýlmasý gündemde. Bunun anlamý benzine, mazota, tüp gaza zam gelmesi demek.

Dünyanýn en pahalý benzini

Türkiye, dünyanýn en pahalý benzinini kullanan ülke durumunda. Yeni yapýlacak zamla bu ünvaný daha da pekiþecek.

Bir litre benzine Türkiye'de 3.44 YTL ödenirken, Türkiye'yi 3.02 YTL ile Ýngilizler, 3 YTL ile Avusturalyalýlar izliyor. Almanya'da benzinin litre fiyatý 2.92 YTL, Fransa'da 2.71 YTL.

100 liralýk benzinin 63 lirasý vergiden oluþuyor. Hükümet bu yýl akaryakýttan 25.6 milyar YTL ÖTV geliri elde etmeyi hedefliyor. Bu rakam 171.2 milyar YTL'lik toplam vergi gelirlerinin yüzde 15'ine denk geliyor.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

yapýn yapýn herþeye zam yapýn zaten millet alýþtý %200 zamlara bunlara yapýlacak küçücük %2-3 puanklýk zammýn lafýmý olur hiç :!!!!!!hayret bi þeyy yaaa ne günler yaþýyoruz insanlarýmýz bitme noktasýna geldi ama kimsenin ilgilendiði yok resmen bitiyoruz yaa

Kullanýcý Bilgi Menüsü

usta valla aynen öyle ben arabayý petrole çekiyorum adama 20 ytl benzin koyduyorum adam benzini koyuyor ama deponun çeyreyi bile dolmuyor
    Konu uzman_elhan tarafýndan (07-05-2008 Saat 11:43 ) deðiþtirilmiþtir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý uzman_elhan Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    usta valla aynen öyle ben arabayý petrole çekiyorum adama 20 ytl benzin koyduyorum adam benzini koyuyor ama deponun çeyreyi bile dolmuyor
    aynen
    :45:

Kullanýcý Bilgi Menüsü

yahu birde asgari ücrete zam olacaðý zaman enflasyon yüzde 8-10 demeleri yokmu?
    edep yahu...edep...
    selametle...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

cem uzan 1 ytl yapacakmýs ya gelsýnde yapsýn bu enflasyona kýmse care bulamaz.semra ozal paralarý halen barlarda dýskotekte býtýremýyor,genclerle yýyýp ýcýyor.tabýr_i caýz_se.

Users Awaiting Email

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bu bize az bile bu hükümet yüzde 47 oy aldý bu zam az bile

Kullanýcý Bilgi Menüsü

petrol ürünlerine %85 oranýnda vergi uygulanmakta.vergiler düþürülerek zam önlenebilir.devlet (hükümet) benim cebimden oy için rüþvet(kömür-gýda paketi-cep tlf-küçük altýn) daðýtmayýp giderlerini düþürürse benzin ve mazot fiyatlarýný 2ytl ye indirebilir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

suç bizde hakýmýsý savunamiyoruz

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Icon12

Alýntý uzman_elhan Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Uluslararasý piyasalarda petrolün varil fiyatýnýn 120 dolarýn üzerine çýkmasý üzerine Türkiye'de petrol ürünleri, doðalgaz ve elektriðe zam yapýlmasý gündeme geldi. Hükümetin zam konusunda çalýþma yaptýðý bildirildi.

Geçtiðimiz aylarda yüzde 20 zamlanan elektrik tarifesi, artan petrol fiyatlarý ve enflasyon nedeniyle bir kez daha zamlanacak. Arzda yaþanan açýk nedeniyle özel sektörden alýnan elektriðin maliyeti de faturalara yansýtýlacak.

Enerji Piyasasý Düzenleme Kurulu’nun ilgili yönetmeliði bu hafta görüþmesi bekleniyor. Yetkililer, özel sektörden pahalý alýnan elektriðin faturalara ek maliyetinin yüzde 8 ila 10’u bulacaðýný vurguluyor.

Petrol ürünleri

Hükümetin, petrol ürünleri ile doðalgaza da zam yapmak için çalýþma yaptýðý kaydedildi. Zamma gerekçe olarak, ham petrol fiyatlarýnýn artmasýnýn gösterileceði belirtiliyor.

Petrol ve doðalgaz zammýyla hükümetin bütçe harcamalarýnda ortaya çýkan sürpriz artýþlarý karþýlamak ve vergi gelirlerindeki aþýnmayý gidermek istediði öne sürülüyor.

Buna göre, akaryakýt ürünleri üzerinden alýnan "maktu" Özel Tüketim Vergisi'nin artýrýlmasý gündemde. Bunun anlamý benzine, mazota, tüp gaza zam gelmesi demek.

Dünyanýn en pahalý benzini

Türkiye, dünyanýn en pahalý benzinini kullanan ülke durumunda. Yeni yapýlacak zamla bu ünvaný daha da pekiþecek.

Bir litre benzine Türkiye'de 3.44 YTL ödenirken, Türkiye'yi 3.02 YTL ile Ýngilizler, 3 YTL ile Avusturalyalýlar izliyor. Almanya'da benzinin litre fiyatý 2.92 YTL, Fransa'da 2.71 YTL.

100 liralýk benzinin 63 lirasý vergiden oluþuyor. Hükümet bu yýl akaryakýttan 25.6 milyar YTL ÖTV geliri elde etmeyi hedefliyor. Bu rakam 171.2 milyar YTL'lik toplam vergi gelirlerinin yüzde 15'ine denk geliyor.
    Benzine zam yolda

Petrol fiyatlarýna ÖTV artýþý eklendi Hükümet, zam için düðmeye bastý.

Ekonomi yönetimi, bütçedeki sürpriz açýðý kapatmak ve vergi gelirini arttýrmak için yeni bir önlem hazýrlýðýnda. Buna göre dünyada fiyatý 120 dolarýn üzerine çýkan petrol ürünlerinden alýnan Özel Tüketim Vergisi artacak. Bu da vatandaþa zam olarak yansýyacak.

Eyvah, akaryakýta yine 'zam' geliyor

Petroldeki þok yükseliþin etkisiyle artan akaryakýt fiyatlarýna þimdi de vergi zammý gündemde Ekonomi yönetimi, maktu ÖTV'de artýþ planlýyor. Bu; benzin, mazot ve tüpgaza zam getirecek.

2008-2011 yýllarýný kapsayan 'Orta Vadeli Mali Plan' için hazýrlýklarýný sürdüren ekonomi yönetimi, bütçe harcamalarýnda ortaya çýkan sürpriz artýþlarý karþýlamak ve vergi gelirlerindeki aþýnmayý gidermek için yeni bir önlem almaya hazýrlanýyor. Buna göre; akaryakýt ürünleri üzerinden alýnan 'maktu' Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) artýrýlmasý gündemde. Bunun anlamý benzine, mazota, tüpgaza zam gelmesi demek.

'KDV geliri yükselecek'
    Akaryakýt fiyatlarýndaki artýþýn, kur ve ham petrol maliyetindeki þok yükseliþten kaynaklandýðýný kaydeden teknisyenler, "Akaryakýt ürünlerinden alýnan ÖTV oransal deðil. Benzin zamlandýkça tahsil edilen vergi geliri artmýyor. Çünkü sabit miktarda vergi alýnýyor. Maktu vergide yapýlacak enflasyon düzeltmesi ile vergi tabaný geniþleyecek, KDV gelirleri de artacak" dedi. 'Ýstanbul 2010 Kültür Baþkenti' projesi kapsamýnda da akaryakýta litrede 1.5 kuruþ zam yapýlacaðý açýklanmýþtý. Öte yandan, yýl sonunda enflasyonun yüzde 9'un üstünde olacaðýnýn görülmesi nedeniyle de gerek akaryakýtta gerekse elektrikte fiyat ayarlamalarýnýn daha esnek yapýlabildiði belirtildi.

ÜRÜN............... ÖTV (Litre/YTL)
    K. benzin (98 Oktan) . .1.5985
    Süper benzin . . . . . . . . .1.4800
    Benzin (95 Oktan) . . . . .1.4765
    Motorin . . . . . . . . . . . . . .0.9945
    Doðalgaz (Taþýtlar için) .0.6326
    Doðalgaz (Diðerleri) . . .0.0230
    LPG (Taþýtlar için) . . . . .0.9980

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri