'Son ana kadar þampiyonluðu kovalayacaðýz' diyen Zico, G.Saray'la oynanan kupa maçýnda hakemin kararýný unutumadýðýný söylerken 'Hiç kimse de birþey yapmadý' dedi.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, þampiyonluk yolunda yapýlan yanlýþlardan, gelecek yýl Þampiyonlar Ligi'nde nelerin olacaðýna, sezon içinde en çok sevindiði ve üzüldüðü olaylardan aldýðý kararlarýn deðerlendirmesine kadar bir çok konuda açýklamalar yaptý. Zico,"Ligde son düdük çalana kadar þansýmýz var, devam edeceðiz" dedi.
Zico, FB TV'de yayýnlanacak olan "Zico ile Teknik Analiz" programýnda Yasir Kaya'nýn sorularýný cevaplandýrdý.
Trabzon maçýna eksik bir kadro ile hazýrlanýldýðýný, sadece 18-19 oyuncunun antrenmanlarda yer aldýðýný da ifade eden Brezilyalý çalýþtýrýcý, "Trabzonspor maçýný kazanmak zorundayýz. Þampiyonluk için umut her zaman olmak zorunda. Son düdük çalana kadar çalýþmamýza devam edeceðiz" dedi.
Oyuncularýn motivasyon eksikliði yaþayýp yaþamadýðý þeklindeki bir soruya Zico "Fenerbahçe formasýný giydiðiniz sürece takým hangi takým olursa olsun yapabileceklerinizin en iyisini sahaya yansýtmak zorundasýnýz. Bu düþünce buradaki oyuncunun hem kulübüne hem de taraftarýna karþý görevi. Bu anlamda herkes görevini yerine getirecektir" dedi.
Zico'nun açýklamalarý þöyle:
"Þanssýz sakatlýklar yaþadýk"
"3-4 büyük takýmýn olduðu liglerde favori yoktur. Bu tamamen benim görüþüm. Sene içine veya sezona dair bir analiz yaptýðýmýz zaman çok kulvarda mücadele etmemiz yüzünden ligde tökezlediðimizi düþünüyorum. Þampiyonlar Ligi, Türkiye Kupasý ve Turkcell Süper Lig'de verilen mücadele ve bunun sizin üzerinde yarattýðý yýpranmýþlýk, Fenerbahçe'de lig sonu ortaya çýktý. Sakatlýklarda da bu temponun etkisi var. Üst düzey mücadelenin getirisi bizim için bir tökezlemedir.
Geçen sezonu düþündüðümüzde Þampiyonlar Ligi'nden erken elenmenin getirdiði düþünceyle lige sarýlmýþ ve daha fazla konsantre olma imkaný bulmuþtuk. Bu sezon Appiah ve Carlos'tan hatta zaman zaman Alex'ten yeteri kadar istifade edemedik. Aslýnda sezona iyi bir baþlangýç yapmýþtýk. Süper Kupa ile baþlayan bir mücadeleyi, Þampiyonlar Ligi'nde kendi sahamýzda oynadýðýmýz hiçbir maçý kaybetmeyerek geçtik.
Dün finali oynanan Türkiye Kupasý'nýn en büyük adayý olarak, nedenini bilmediðim bir þekilde kupa maçýnda Galatasaray ile yaptýðýmýz maçta elendirildik. Takýmlar yatýrýmlarýný sezon baþýnda yaparken sezon içinde de bu yatýrýmlarýný geri almak için uðraþýrlar. Milan'a baktýðýnýz zaman, Kaka'nýn oynamamýþ olmasý, düþüþü çok net bir þekilde göstermektedir. Biz de Carlos'u bizim için bu sezonun en önemli maçlarýnda oynatamadýk. Bu þansýzlýðý yaþamak zorunda kaldýk. Carlos olsaydý durumumuz farklý olabilirdi. Bazý oyuncularýn sadece sahada olmasý yeterlidir. Çünkü bu oyuncular diðer oyuncularýn verimliliðini artýrýrlar. Messi ve Ronaldinho'suz bir Barça izledik. Döndüklerinde ise ne kadar etkili olduklarýný tekrar gördük. Ýþte bu þekilde, sezon içinde sakatlýklar anlamýnda þansýzlýk yaþadýk"
Önümüzdeki Yýl Þampiyonlar Ligi'nde neler olacak?
"Fenerbahçe her zaman üst düzey baþarýyý hedeflemek zorundadýr. Önümüzdeki yýl en azýndan bu yýl aldýðýmýz baþarýnýn tekrarlanmasý gerekir. Artýk Avrupa takýmlarý da Fenerbahçe'ye daha dikkatli bakacaklardýr. Daha iyi bir istikrar yakaladýðýmýz zaman üst düzey baþarýlar yakalanýr."
En çok sevindikleri ve üzüldükleri
"Beni en çok sevindiren maçlar Sevilla maçlarýdýr. 5'er gol atýlan bu iki maçta farklý duygularýn yaþandýðýný düþünüyorum. Ancak Ankaraspor maçý da beni üzen bir maçtýr. Son dakika yediðimiz bir golle galibiyeti orada býraktýk. Baþtan sona kadar güçlü olduðumuz bir maçtý. Oradan bir galibiyetle dönseydik, Galatasaray maçý bizim için daha farklý olabilirdi."
"Gökhan'ýn atýlmasýný hala anlamadým"
Zico, artýk futbolun içinde çok fazla þaþýracak bir þey görmediðini belirtirken, "Ama burada þaþýrdýðým tek þey; Galatasaray kupa maçýnda Gökhan'ýn oyundan atýlmasýdýr. Bunun bilinçli bir þekilde yapýldýðýný düþünüyorum. Skor bir anda aleyhimize döndü ve bu yapýlan hareket için, kimsenin hiçbir þey yapmadýðýný gördüm"
"Bazen yanlýþ karar alabilirim"
Zico, þimdiye kadar aldýðý kararlarda yanlýþ yapýp, yapmadýðý sorulduðunda ise, "Aldýðým kararlarýn her zaman doðru olduðunu düþünüyorum. Ama bir bakmýþýnýz ki, doðru diye düþündüðünüz þey, daha sonra size yanlýþlýðý yaþatmýþ. Bunu zaman zaman sezon içinde yaþadým" dedi.

Teþekkur:
Beðeni:
'Son ana kadar þampiyonluðu kovalayacaðýz' diyen Zico, G.Saray'la oynanan kupa maçýnda hakemin kararýný unutumadýðýný söylerken 'Hiç kimse de birþey yapmadý' dedi.
Alýntý

Yer imleri