Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
9 sonuçtan 1 ile 9 arası

Konu: "Türkiye'de kutuplaşma var"

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart "Türkiye'de kutuplaşma var"

"Türkiye'de kutuplaşma var"

Org. Büyükanıt'tan AB'ye ince mesaj: "Kimsenin nasihatlerine ihtiyacımız yok"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Swiss Otel'de düzenlenen İsrail Milli Günü resepsiyonunda gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı.
    Bir gazetecinin "Avrupalılar tarafından aşırı laikler-demokratik laikler türünden tanımlamalar yapılıyor. Siz buna ne diyorsunuz" şeklindeki sorusu üzerine Büyükanıt, sıfat koymalara her zaman karşı çıktığını kaydetti.
    Orgeneral Büyükanıt, "Türkiye'ye çok sıfat koyuyorlar. Sıfat ismin önüne gelir biliyorsunuz, bu yanlış. Türk insanı kendi kendini tanımlama gücüne sahiptir. Başkasının tanımlamasına ihtiyaç yok" diye konuştu.
    Yaşar Büyükanıt, bir gazetecinin "bir de çok tanımıyorlar herhalde" sorusunu da şöyle yanıtladı, "Onlara bir şey söylemiyorum ama Türk insanı kendi kendini tanımlayabilir. Cumhuriyetin kuruluşundan beri Türk insanı bunu yapmıştır Türk insanının başka tanımlamaları alıp kendine etiket olarak koyma ihtiyacı yoktur" dedi.
    Bir soru üzerine Türkiye'de kutuplaşmaların olmaması gerektiğini vurgulayan Büyükanıt, "Türkiye'de kutuplaşma var mı" şeklindeki soruya şöyle yanıt verdi: "Var. Türkiye'nin bu kutuplaşmalardan kaçınması lazım, sorunlarını kendi içinde çözebilir, kimsenin nasihatlerine falan da ihtiyacı yok. Osmanlı İmparatorluğundan bir Cumhuriyet yarattık, bunu yapan bir ülke, bunu yapan millet, bunda bir etnik ayrımcılık yoktur, bunu yapan millet bütün sorunlarını çözme imkan ve kabiliyetlerine sahiptir. Kutuplaşma olduğu zaman çatışma ortamı ortaya çıkar, Türkiye bundan kaçınmalıdır".

HaberTürk...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

yahu iyi güzel de, neden israillilerin resepsiyonunda bunları söylüyor? israil bize çok mu dost? nedir? k.ırakta ki oluşumda büyük katkıları yokmuydu? israilli subaylar peşmergeleri gizlice eğitmiyormuydu? bunu askeri yetkililer dillendirmedimi? pes doğrusu yaw...pes...
    nasıl tayyip israilin aleyhine bir kelime edip ertesi günü ellerini sıkmak için koşa koşa israile gidiyorsa buda onun gibi bişey.....
    selametle...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Osman kardeş, bu davetler her ülkenin milli günlerinde verilir ve o ülkenin davet edilen yetkilileri vs.si katılır. Tıpkı bizim milli bayramlarımızda dış temsilciliklerimizde verilen davetlere katılmalar gibi. Paşada o davete katılmış ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hepsi bu. Senin desteklediğin sevgili Hocam zamanında da İsraillilerle büyük silah alımları ve ticaret anlaşmakları imzalanmıştı. Hatta o günlerin basınını (96 lı yıllar) araştırırsan bu ne pehriz, bu ne lahana turşusu babından manşetler atılmıştı. Bilgilerinize.
    Saygılar.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Hoca sağ olsun almanlarada teknolojik tank motorları yapmıştı)

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı gacvokem Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Hoca sağ olsun almanlarada teknolojik tank motorları yapmıştı)
    tank motoru değil abicim. tank paleti. halen onun bonservis ücretini alıyormuş. doğrumu bilmem.
    emmi de doğru söylüyor. hocanın israillilere çatıp çatıp gidip onlarla silah anlaşması yaptığınada çok kızmış, üzülmüş tük. bunuda o resepsiyona gitmek ile aynı kefeye koyabiliriz. ben hocayı desteklerim. ama yanlışada "aman canım olsun, nasılsa bizden" (bazılarının benim hırsızım iyidir dediği gibi) demem. çırağandaki oğlunun düğününede çok kızmıştım. partili arkadaşlar "elin yahudisi düğün yaparken gocunmuyorsunda hoca yapıncamı gocunuyorsun" demişlerdi. verdim ağızlarının paylarını ama nafile. nato mermer nato kafa hesabı. belkide ben öyleyimdir.bilmiyorum...
    neyse. demek istediğim madem resepsiyonlara ülkenin ileri gelenleri davet edilir, o zaman bir tepki olarak gitmeseydi. yada gittiyse orada k.ıraktan uzak durun deseydi. adamlar arz-ı mevud dedikleri vaad edilmiş topraklar olayına iman etmiş. tepkimiz olması gerekmezmi bu yaşananlara.(ırakta ülkemizi etkileyen bu olaylara)
    selametle...
    Konu osmann tarafından (09-05-2008 Saat 14:57 ) değiştirilmiştir. Sebep: eksiklik

Kullanıcı Bilgi Menüsü

şimdiye kadar yıkamaıkları tek kaleyi de yıkarlarsa o zaman alkışdan başka birşey gelmez elimizden ama bakalım sonuç ne olaçak

Kullanıcı Bilgi Menüsü

doğrudur kardeş tank paleti buluş kime aitse patent hakkını verse bile o buluşun sahibine üretilen her üründen belli yüzde veriliyormuş anlayacan hoca vede yedi sülalesi köşe))

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı gacvokem Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    doğrudur kardeş tank paleti buluş kime aitse patent hakkını verse bile o buluşun sahibine üretilen her üründen belli yüzde veriliyormuş anlayacan hoca vede yedi sülalesi köşe))
    tabiki köşe...altınoluktaki yazlığını gördünmü? ben gazeteden resmini görmüştüm.
    fakir biri yada orta halli biri parti lideri olup seçimlere girebilirmi?
    mutlaka cukkada bişeyler olmalı değilmi? ve tabanıda olmalı?
    kravatları falan tam cantiydi. aslan hocam
    yazıkki yaşlandı
    selametle...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

birde konuyla alakalı olarak unutmadan;
    "Nalet olsun bu içimizdeki kutuplaşma duygusuna"
    muro

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri