REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
18 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Hangi Vitamin Neden ve Ne Kadar Alınmalı

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Balık Yiyerek Kalbini Koru

    Uzmanlar, en az haftada bir kez balık yemenin kalp hastalıkları ve yüksek tansiyonu önlediğini bildirdiler. Danimarkalı uzmanlar yaptıkları açıklamalarda, özellikle somon ve uskumruda bulunan omega-3 yağının, kalp damarlarındaki bir protein türü seviyesini düşürdüğünü ifade ettiler. Bu durum damarlarda yağ oluşmasını engelleyerek kalp hastalıklarına yakalanma oranını düşürüyor.
    Uzmanlar, kolesterol oranının koroner habercisi olduğunu kaydettiler. İyi kolesterol oranının normal veya yüksek olmasına rağmen, hepatic lipase (HL) adlı enzimin düşük aktivitede bulunmasının, koroner kalp hastalıkları riskini artırdığı saptandı. HL aktivetisinin düşük olduğu insanlarda, HL aktivitesi yüksek bulunan insanlara göre yüzde 50 daha fazla koroner riski bulunduğu belirlendi. Yapılan araştırmalar, bu rahatsızlığın ilaçla tedavi edilebileceğini gösteriyor.

    Felç Olmamak İçin Balık Yiyin!
    Dünyada, kalp krizi ve kanserden sonra, ölümle sonuçlanan hastalıklar arasında üçüncü sırayı alan halk arasında inme diye tabir edilen felç sanılanın aksine her yaş grubunu etkiliyor. Yüksek tansiyon, diyabet, yanlış beslenme, sigara, alkol gibi faktörler, yıllar içerisinde beyindeki kan damarlarının iç duvarlarına saldırmaya başlıyor. Felcin çoğu kez beyin tıkanması ile meydana geldiğini bildiren Alman bilim adamı Prof. Gerhard Hamann, felcin çoğunun tıkanma sonucunda ortaya çıktığını belirterek, kadınların daha az risk taşıdığını kaydetti. Prof. Hamann, stresin de felcin bir tetikçisi olabileceğini belirterek, felçe karşı kişinin fazla hareket etmesi, meyve, sebze, balık yenmesini öneriyor.
    Balık Yağı Kanser Hücresini Öldürüyor!
    Kanser hücrelerinin Omega 3 yağ asidine karşı koyamayarak öldükleri açıklandı. Oslo Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, kanser hücrelerini besleyen maddelere balık yağını karıştıran uzmanlar, bu uygulamanın kanser hücrelerini 'intihara zorladığını' belirledi. Bazı kanser türlerinin önlenmesinde ve tedavisinde Omega 3 yağ asidinin kullanılabileceği ifaede edildi. Balık yağının damar sertliğine karşı koruyucu olduğu da biliniyor. Dr. Hilde Heimli, kanser hücrelerinin nasıl geliştiğini ve çoğaldığını daha iyi anlamaya başladıklarını dile getirerek, elde ettikleri bilginin bazı kanser türlerinin önlenmesi ve tedavisinde kullanılabileceğini söyledi.
    Kalbiniz için Balık Yağı Yiyin
    Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre, balık yağının damar tıkanıklığını önlediği ortaya çıktı. 257 kişi üzerinde yapılan bu araştırmada omega-3 fatty asitlerin damarlarda oluşan tıkanıklıkların önlenmesinde %40’lık rol oynadığı gözlendi. By pass ile kan damarları tedavi edilen kişilerin balık yağı içmeleri veya balık yağı tableti almaları halinde kalp damarlarında tekrar tıkanma olma olasılığının düşük olduğunu belirten doktorlar, balık yağı içerisindeki maddenin zeytin yağında da bulunduğunu hatırlatarak, balık yağı kadar olmasa bile zeytinin de etkili olduğunu belirtti.

    Balık Yemiyoruz!
    Balık etinin son derece faydalı olduğuna dikkat çeken uzmanlar, tüketimin yetersiz olduğuna dikkat çekti. Balığın, kırmızı ete göre daha faydalı olduğu, kalp-damar hastalıklarını önlediği ve zekayı geliştirdiği bildirildi. Balık etinin başta damar hastalıkları olmak üzere birçok hastalığı önlediğini kaydedilerek, kalp krizi sonrasında ölüm ve felç riskini azalttığı, gelişme çağındaki çocuklarda zeka seviyesini artırdığı, büyümeyi kolaylaştırdığı, hücre yapısını da güçlendirdiği için vücudun direncini artırdığı, hücre bozulmasına bağlı hastalıkları engellediği belirtildi. Uzmanlar, haftada en az 200 gram balık eti tüketilmesi gerektiğini kaydetti.

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Her Yaşta Her Zaman Balık

    Balığın insan hayatındaki gerekliliği anne karnında başlar, bebeklikte, ergenlikte, yetişkinlikte ömür boyu devam eder.
    HamilelikHamilelikte balık hem anne için, hem de anne karnındaki bebek için çok önemli bir besin kaynağıdır. Anne, çocuğunun geleceği için balık yerken, kendi sağlığı için de vazgeçilmez bir besini tüketmiş olur.

    Hamilelik döneminde anne adayının kalsiyum ihtiyacı artar. Bebeğin kemik oluşumunda kalsiyum etkilidir. Anne adayı yeterli kalsiyum almaz ise bebek için gerekli olan kalsiyum miktarı anneden karşılanmaya çalışılır. Bu da annenin ileriki yaşlarda kemik erimesine neden olabilir. Sardalya gibi kılçığı ile birlikte pişmiş ve yenilen balıklardaki kalsiyum miktarı çok yüksektir. Bir adet sardalya balığındaki kalsiyum miktarı bir bardak süttekine denktir.

    Balık yiyen anne adayının bebeği büyük olur ve normal doğumlarda doğumu daha rahat gerçekleşir. Ayrıca bebeğin büyük olması ileride karşılaşabileceği hastalıklara karşı dirençli olmasını sağlar.

    Araştırmalara göre balık yiyen anne adayının sütünde DHA oranı daha fazladır, sütü daha faydalıdır. DHA bebeğin beyin ve sinir sisteminin gelişiminde çok önemlidir. Bebek hem anne karnındayken DHA alımı yapar, hem de anne sütü ile DHA alımını devam ettirir. DHA, beyni besleyen tek maddedir. Balık yiyen annenin bebeği, DHA alımı ile daha zeki olur.

    Ayrıca balık yiyen annenin bebeğinin göz gelişimi, duygusal ve davranış gelişimi daha sağlıklı olur.

    BebeklikBebekler DHA ve omega yağlarını anne sütünden alırlar. Bu nedenle annenin balık yemesi gerekli ve önemlidir.

    Bebeklerin beyin gelişimleri 18. aya kadar devam etmektedir, bu nedenle DHA alımı çok önemlidir. Ancak uzmanlar yeni doğan bebeklerin gelişimi için ilk 9-15 gün DHA alımının özellikle önemli olduğunu ifade etmişlerdir.

    Bebekler 9. aydan sonra balık yemeye başlayabilir. Balık, bebeğin göz sağlığı, sinir sistemi, duygusal ve davranış gelişimi için önemlidir.

    DHA alımı ile prematüre bebeklerde de görme keskinliği gelişimi hızlanmaktadır.

    Ayrıca araştırmalarda balık tüketen 9-10 aylık bebeklerde zihinsel yeteneklerin arttığı gözlemlenmiştir.

    ÇocuklukBalık önemli bir kalsiyum kaynağıdır. Özellikle sardalya gibi balıklar kalsiyum deposudur. Bir sardalya balığının içindeki kalsiyum miktarı, bir bardak süte eşittir. Balık çocuklardaki sağlıklı kemik ve diş gelişimi için gereklidir.

    Balık vücut direncinin artması için gereklidir. Balık yiyen çocuklar sağlıklı gözlere sahip ve parlak zekalı olurlar.

    ErgenlikErgenlik insan hayatında önemli bir eşiktir. Vücut gelişimi ve farklılıklar bir yandan, öğrenim savaşı diğer yandan bu çağlar insan hayatının en yoğun duygu karmaşalarını geçirdiği dönemdir. Sağlıklı ve dengeli beslenmek, her yaşta olduğu gibi bu yaş döneminde de çok önemlidir. Balık yiyenler parlak zekalı olur, algı ve öğrenme kabiliyetleri daha yüksektir. Ergenlik dönemindeki öğrenme ve eğitim hayatı yoğun bir dönem olduğu için balık özellikle önemlidir.
    Gelişmekte olan vücudun kalsiyuma, vitamine, minerale ihtiyacı vardır.
    Kalsiyum kaynağı olan balık, sağlıklı kemik ve diş gelişimi için gereklidir.
    Balık vücut direnci için, sağlıklı gözler için gereklidir.

    YetişkinlikBalık beyin gelişimi için ne kadar önemliyse, beynin beslenmesi için de o kadar önemlidir. Balık yiyen kişilerin hafızası daha kuvvetlidir. Balık; sinir sistemini korur, kronik yorgunluktan korunmaya yardımcı olur.

    Araştırmalara göre 30’lu yaşlarda depresyon daha yoğun gözlemlenmektedir. Omega 3 yağ asidi depresyona karşı koruyucudur. Depresyon tedavilerinde Omega 3 ve Omaga 6 yağ asitlerinin önemi bilimsel olarak saptanmıştır.

    Balık, vücut direncini artırır. Araştırmalara göre balık; kanser ve diyabet riskini azaltır. Ayrıca kalp ve cilt sağlığının korunmasında da önelidir. Hipertansiyonu önler. Kişi diyabetli ise kalp sağlığını korumaya yardımcı olur.

    Formda kalmak için, bol bol balık yemek şarttır. Ortalama yağ içeriği kırmızı ete oranla % 20 azdır. Düşük kalorili rejimlerde, mezgit, çupra gibi, yağ oranı düşük balıklar tavsiye edilmektedir.

    Orta YaşlılıkBalık beyin gelişimi için ne kadar önemliyse, beynin beslenmesi için de o kadar önemlidir. Balık yiyen kişilerin hafızası daha kuvvetlidir. Balık; sinir sistemini korur, kronik yorgunluktan korunmaya yardımcı olur. Balık depresyon riskini azaltır. Omega 3 yağ asidi depresyona karşı koruyucudur. Balık, cilt sağlığı için de gereklidir. İlerlemeye başlayan bu yaşlarda istenmeyen kırışıklıklar oluşmaya başlar. Balık, kırışıklıkların yoğun olmamasını sağlar.
    Balık, vücut direnci artırır. Araştırmalara göre balık; kanser ve diyabet riskini azaltır. Ayrıca kalp ve cilt sağlığının korunmasında da önelidir. Hipertansiyonu önler. Kişi diyabetli ise kalp sağlığını korumaya yardımcı olur. Ayrıca romatizma semptomlarını da azaltır.

    YaşlılıkBalık beyin sağlığını korumada da çok önemlidir. Yaşlılık döneminin korkulu rüyası alzheimer. Düzenli balık yiyen yaşlıların alzheimer olma riskinin azaldığı gözlemlenmiştir. Ayrıca balık, sinir sistemini korur, kronik yorgunluktan korunmaya yardımcı olur.

    Balık, yaşlılık döneminin de çok önemli bir besinidir. Her yaşta olduğu gibi yaşlılık döneminde de vücut direncini artırır. Araştırmalara göre balık; kanser ve diyabet riskini azaltır. Ayrıca kalp ve cilt sağlığının korunmasında da önemlidir. Hipertansiyonu önler. Kişi diyabetli ise kalp sağlığını korumaya yardımcı olur. Ayrıca romatizma semptomlarını da azaltır.


    Kaynak: Dardanel

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Icon12 Şimdi balık yiyin yaşlılıkta iyi görün


    Uzmanların tavsiyesi somon...
    Balık ve besin değerleri üzerine yapılan iki araştırma, gençken balık yemenin yaşlılıkta gözü koruduğunu ortaya koydu.

    ABD'de yayımlanan 'Archives of Ophthalmology' dergisinde yayımlanan iki yeni araştırmada, özellikle somon balığında bulunan omega-3 yağının ilerleyen yaşta gözde görme kaybını azalttığı belirlendi.

    Massachutestts-Boston Göz ve Kulak Hastanesi ile araştırma ekibinin başkanı Dr. Johanna Seddon, 75 yaş ve üzerinde artan makula dejenerasyonunun balık yağı ile azaldığının kanıtlandığını söyledi.

    Yüzde 36 azalma

    ABD Ulusal Göz Kurumu'ndan Dr. Emily Chew da, iki araştırmanın da sonuçlarına katılarak, balıkta omega-3 ile 'lutein' maddesinin hem gözü hem kalbi koruduğunu belirtti.

    Altı yıllık bir sürece yayılan araştırma, ABD'de yaşayan 680 yaşlı kişi ile 2 bin 335 Avustralyalı üzerinde yapıldı. Haftada iki kez balık yiyen yaşlılarda görme bozukluğunun yüzde 36 azaldığı görüldü.

    Kendisi yoksa hapı var

    Uzmanlar, balık yeme olanağı olmayan ya da balık tadına alışkın olmayan kişilerin, imkanlar dahilinde balık yağı hapları alabileceğini belirtti.

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Balığı gözü ve derisi ele veriyor

    Taze balığın gözleri parlak, şeffaf ve dışa bombeli olur

    Bir salata bir de balıkla mütevazı bir ziyafet sofrası hazırlamak isteyenlerin dikkat etmesi gereken tek şey balığın tazeliği.

    Ondokuzmayıs Üniversitesi Sinop Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Hülya Turan, su ürünlerinin bağ dokusunun az, su miktarı ve çok doymamış yağ asitlerinin yüksek miktarda olması ve çevresel faktörlerden kolay etkilenmesi nedeniyle çok çabuk bozulan bir besin maddesi olduğunu söyledi.

    Avlanan su ürünlerinin en kısa sürede soğuk koşullarda muhafaza edilmesinin bozulmayı engelleyecek ilk aşama olduğunu kaydeden Turan, son yıllarda balıkların tezgahlarda buzla birlikte satışa sunulmasının bu konudaki bilinçlenmenin bir göstergesi olduğunu kaydetti.

    Gözleri donuklaşır

    Yrd.Doç.Dr. Turan, balığın taze veya bayat olduğunun bazı kriterlere göre değerlendirilebildiğini kaydederek, taze balığın gözlerinin parlak, şeffaf ve dışa bombeli olacağını söyledi.

    Balığın tazeliğini yitirmeye başladığı zaman gözlerinin donuklaşmaya ve kanlanmaya başlayacağını belirten Turan, şu bilgileri verdi:
    Gözler zaman geçtikçe tamamen içeri çöker. Ayrıca taze balığın derisi nemli, berrak ve parlak olur.
    Balık tazeliğini yitirdikçe derisinin parlaklığı azalır ve üzerinde donuk bir tabaka meydana gelir.
    Eti sıkı ve elastiki olup, parmakla bastırıldığında meydana gelen çukurluk anında düzelir. Bayatlamış balıklarda et çok yumuşak ve peltemsi olduğundan bu iz kalır.
    Küçük balıklar avuç içine düz olarak yatırıldığında baş ve kuyruk kısımları sarkıyorsa balığın bayat olduğu anlaşılır.

    Taze balığın ağzı zor açılır

    Balıkta zor açılan ağzın tazeliğin göstergesi olduğunu da ifade eden Turan, "Balığın bayatlaması sonucunda ağız kolayca açılabilir. Taze balığın solungaçları ise parlak ve canlı kırmızı olur...

    "Balık bayatladıkça bu renk gri-beyaz ve koyu renklere doğru değişir. Pullu balıkların pulları tazeyken vücuda sıkıca yapışıktır. Pulların ele gelmemesi gerekir" dedi.

    Enzim ve bakterilerin bol bulunduğu karın bölgesi ve iç organların tazelik kayboldukça hızla yumuşadığını ve karın kısmında yırtılmalar meydana geldiğini de kaydeden Turan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

    "Ancak bu durumun avlama ve kasalara istifleme sırasında olup olmadığının ayırt edilmesi gerekmektedir. Balık tazeliğini yitirdikçe kılçıklar kolayca etten ayrılır. Taze balıkların kanı kokusuz ve açık renkliyken zaman geçtikçe koyu bir renk ve yoğun koku oluşur. Taze balık deniz yosunu kokusunda olup, bayatladıkça amonyak kokusu ile birlikte hoş olmayan kokular oluşur."

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    En lezzetli balık 'ayında' yenendir

    Yararları saymakla bitmeyen balığın bir de lezzet takvimi var. Mayısta mezgit ve kefali kaçırmayın, haziranda orkinos, mercan ve mersin lezzetli, temmuz ise istavrit ayı.

    Balığın lezzeti; yumurtlama ve göç gibi nedenlerle yağ oranları değiştiği için, avlandığı aya göre farklılık gösteriyor. Örneğin lüferin en yağlı ve lezzetli zamanı, eylül ile ocak ayları arası. İnsan sağlığına olan yararları saymakla bitmeyen balık, damak tadına önem verenler için de vazgeçilmezler arasında. Izgara, tava, buğulama gibi yöntemlerle pişirilen balığın lezzeti dönemlerle de bağlantılı.

    Hastalıklara karşı etkili bir silah

    İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Taçnur Baygar, balık türlerinin lezzet takvimi olduğunu söyledi. Su ürünlerinin eşsiz bir protein kaynağı olduğunu anımsatan Toygar, "Kalp krizi, felç, yaşlılık etkileri, stres, depresyon, gibi rahatsızlıklara karşı balık oldukça etkili bir silahtır. Bunun yanında türlerine göre doğru aylarda yenildiği zaman lezzeti de en üst seviyeye çıkar" dedi.

    Aylara göre hangi balık ziyafeti çekilir

    Ocak: Hamsi, kalkan, torik, alabalık, kefal, yayın balığı lezzetlidir. Çinekop ve izmarit yavan ve lezzetsizdir. Barbunya, mercan ve kılıç az miktarda bulunur.

    Şubat: Gümüş, hamsi, izmarit, kalkan, mersin, mezgit, torik, kaya balığı , kefal, levrek lezzetlidir. Kalkan bol miktarda bulunur. Palamut ve lüfer yağını kaybetmeye başlar.

    Mart: Gümüş, izmarit, kalkan, mersin, mezgit, kaya, kefal, levrek, yayın lezzetlidir. Kefal, kalkan ve levreğin en lezzetli dönemleridir.

    Nisan: Gümüş, izmarit, kalkan, mersin, morina, levrek, kefal, kaya balığı lezzetlidir. Kalkan, mercan ve levrek boldur.

    Mayıs: Gümüş, izmarit, mercan, mezgit, mersin, levrek, kaya balığı, kefal lezzetlidir. Uskumru, istavrit, hamsi ve palamut yağ bakımından zayıflar.

    Haziran: Akya, kaya balığı, mersin, mercan, orkinos, orfoz, sardalya, sarıağız lezzetlidir. Balık açısından fakir bir ay olduğu için bulunan türler pahalıdır.

    Temmuz: Çinekop, akya, kaya balığı, orkinos, sarı kanat, sinarit, sarıağız, trança lezzetlidir. Sardalya mevsiminin başladığı aydır. İstavrit oldukça lezzetlidir.

    Ağustos: Barbunya, çinekop, çipura, kılıç, lüfer, palamut, orfoz, sardalya, sarı kanat lezzetlidir. Çingene palamudu bu ay başlar. Sardalyanın en lezzetli olduğu dönemdir.

    Eylül: Akya, barbunya, çipura, kılıç, levrek, lüfer, tekir, sardalya, palamut, orfoz, trança lezzetlidir. Bu ay irileşen palamut en lezzetli olduğu haldedir. Lüfer az çıktığı için pahalıdır.

    Ekim: Akya, barbunya, iskorpit, karagöz, kofana, levrek, lüfer, palamut, orfoz, sarıağız, tekir, torik, uskumru, kefal, sazan, yayın lezzetlidir. Lüferin en lezzetli dönemidir.

    Kasım: Hamsi, iskorpit, karagöz, kofana, mercan, palamut, torik, uskumru, kefal, yayın lezzetlidir. Uskumru bol bulunur.

    Aralık: Hamsi, iskorpit, mercan yavrusu, torik, alabalık, kefal, turna, yayın. Hamsi ve tekir bol miktarda bulunur.

  6. #6

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Balığın Küçük Boylusunu Seçin

    Sağlıklı beslenme önerilerinin başında, bol balık yemek geliyor. Balığın yağında bulunan Omega-3 adlı yağ asitlerinin sağlık alanında yararları büyük. Damar sertliği riskini azaltarak kalp krizleri ve inmelere kaşı koruduğu gibi kansere karşı koruyucu etkiki de belirlendi. Son yıllarda sedef hastalığının belirtilerini azaltma yönünde de yararlı etkisi kanıtlandı. Balığın yararları bunlarla bitmiyor, ancak çevre kirliliği de bazı kuşkular getirmiyor değil. Açık denizler bu açıdan nisbeten rahatlatıcı olmakla beraber, özellikle küçük ve kirlilik riski bulunan göllerden yakalanan balıklar gövdesinde DDT, civa ve benzeri kimyasal zararlı maddeleri bulundurabiliyor. Bu zararlı maddeler balığın en çok derisinde ve yağ dokusunda yerleşiyor. Bu nedenle derisini yememekte yarar var. Yağının da olabildiğince uzaklaşacağı tarzda, örneğin ızgara, fırın vb. pişirmek uygun olmakta. Süzülmüş yağı yemek doğru değil. Aynı şekilde yağı yoğunlaştıracağı için, kızartma da önerilmiyor. Balığın yaşlısı, daha yağlı olacağı ve yüzdüğü sularda eğer toksik maddeler varsa buna uzun yıllar boyu maruz kaldığı için pek önerilmiyor. Bunun yerine genç olanını, yani kendi cinsinin küçük gövdeli olanını tercih etmek daha güvenli

  7. #7

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Var mı balık gibisi!

    Kırmızı et ile aynı proteine sahip balık etinin yüzde 90'ı vücudumuz tarafından kullanılabiliyor

    Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karakaya, kırmızı ete göre çok daha ucuz olan ve eşdeğer proteine sahip balık etinin tüketiminin toplumda yeterince yaygın olmadığına dikkat çekerek, yetişkinlik döneminde ortaya çıkan birçok hastalığın, gelişme çağındaki yetersiz beslenmeden kaynaklandığının bilimsel araştırmalarla ispatlandığını söyledi. Karakaya, yüksek protein içeren balık eti tüketiminin artırılması için ulusal kampanyalar başlatılması gerektiğini ifade etti.

    Balık etinin bir özelliğinin de, kırmızı ete oranla yok denecek kadar az yağ içermesi olduğunun altını çizen Karakaya, ''Bu olumlu özelliğinin yanı sıra orkinos, kılıç balığı ve uskumru gibi bazı balık türlerinde A ve D vitaminleri kırmızı ete oranla en az iki kat daha fazladır'' dedi.

    ''KIŞ MEVSİMİNDE BALIK TÜKETİN''
    Prof. Dr. Karakaya, gelişme çağındaki çocuklara balık yağı içirilmesinin sayısız faydaları olduğunu da vurgulayarak, şunları kaydetti:

    ''Kırmızı ete eşdeğer protein içeren balık eti, özellikle kışın sofralardan eksik edilmemelidir. Bu mevsimde bol miktarda balık eti tüketilmesi, soğuk havalarda çok fazla gereksinim duyulan vücut direncinin artmasını sağladığı gibi, içerdiği yüksek orandaki kalsiyum, fosfor ve iyot ile vücudun mineral dengesini korumasına da yardımcı olur. Vücudun kışın daha da artan A, B1, B2 ve D vitamini ihtiyacını da balık tüketimi ile karşılamak mümkündür.''

    Balık etinin biyolojik değerinin yüksek ve dengeli olduğunu kaydeden Karakaya, şu bilgileri verdi:

    ''Vücudumuz çok besleyici olan balık etinin yüzde 90'ını kullanabilmektedir. Fasulyede de protein vardır, fakat balık etindeki protein değeri, içinde bulunan aminoasit oranının fazlalığı nedeniyle diğer protein içeren gıdalardan çok daha fazladır. Bu özelliği nedeniyle balık eti, sindirim sistemi açısından da birçok olumlu özelliğe sahiptir.''
    Konu sarıkanarya_41 tarafından (08-05-2008 Saat 13:55 ) değiştirilmiştir. Sebep: baslık eklentısı

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •