Elde var Yattara

2004-05 sezonu... Trabzon şampiyonluğu son anda kaçırıp 2. oluyor. Sonrası mı? O kadro dağıtılıyor, yıldızlar kovalanıyor. Sonrası mı? Sonuç ortada...
19.5.2008

Çok değil, bundan sadece 3 sezon öncesi... Trabzonspor şampiyonluk mücadelesi veriyor, Fenerbahçe ile çekişiyor. Ancak son haftalarda yaşanan puan kayıpları sebebiyle Karadeniz temsilcisi ligi 2. bitiriyordu. Camia ayağına kadar gelen ve kaçan şampiyonluğun üzüntüsünü yaşarken önümüzdeki sezonlarda daha iyi derecelerin hesabı yapılıyordu. Ama olmadı... O sezondan sonra Trabzonspor zirvenin de hedeflenen noktaların da hep çok uzağında oldu. Bunun için çok sebepler sıralandı, mazeretler arandı. Fakat belki de en önemli etken göz ardı edildi. Trabzonspor istikrar trenini kaçırmıştı. Devamlılık sağlanamıyor, hem kurumsal hem de sportif yapı sürekli olarak birbirinden uç noktalara taşınıyordu. Dile kolay, 2004-2005’te ikinci olan kadrodan gelecek sezon takımda kalması kesin olan sadece bir oyuncu bulunuyor... Bunu ne revizyon ile ne hoca ne de yönetim mantalitesi ile açıklayamazsınız. Olsa olsa günü kurtarmacılık, iş bilmezlik ve dengesizliktir. Atay Aktuğ, Nuri Albayrak ve şimdi yeni yönetim... Halilhodziç, Lazaroni, Ziya Doğan ve Ersun Yanal... Fransızından Sambacısına, yerlinin yerlisinden bilimsel çalışanına... Dünya görüşleri birbirinin tam tersi olandan çağı yakalamaya çalışanına... Sonuç; Trabzonspor’un büyüklüğü tartışılıyor. Ama sorsanız kimse hata yapmadı, şartlar onları buna zorladı. Hangi şartsa artık! Sadece 2004-2005 kadrosunu yazıyor, arada gidip gelen Stepanovlar’ı, Musampalar’ı, Marcelinholar’ı, Ellerler’i bazılarını utandırmamak için hatırlatmıyorum. Ergun Ata abinin Kıbrıs izlenimlerinde yazdığı gibi, taraftar eziliyor, kendini kötü hissediyor, mahcup oluyor. En azından bir yerden başlamakta fayda var. Kötüde ısrarı değil, iyiyi seçip onun arkasında durmayı kastediyor, bir transfer sezonu öncesinde daha üzerimize düşeni yapıyor ve nacizane uyarıyoruz.

Serhat DEMİRTAŞ

İşte 2004-2005 kadrosu

Petkoviç, Emrah Eren, D’haene, Tayfun Cora, Hasan Üçüncü, Gökdeniz, Thijs, Hüseyin, Adem Koçak, Celaleddin, Yattara, Ufukhan, Fatih Tekke, Augustine, Lee Yong, Mehmet Yılmaz, Hasan Sönmez, Erdinç, Tolga Seyhan, Volkan Bekiroğlu, İbrahim Ege, Özgür Bayer, Szymkowiak.
Kısa...Kısa...

Savunma talebine tepki!

Trabzonspor, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun ligin son haftasındaki Fenerbahçe maçına ilişkin savunma talebine tepki gösterdi. Konuya bir anlam veremediklerini dile getiren Genel Sekreter Hasan Yener, “Raporda kimsenin duymadığı küfürler yazılı. Saha içinde ve dışında centilmence geçen bir maç gölgelenmeye çalışılıyor. Bu konu Fenerbahçeli yöneticilere de sorulabilir” ifadelerini kullandı.

Adnan duygusal konuştuBordo-Mavili takımın genç yeteneklerinden Adnan Güngör, Trabzonsporluluğu ile ilgili olarak çarpıcı ve duygusal açıklamalar yaptı. Ailesinin tamamen Trabzonsporlu olduğunu belirterek söze giren Adnan, “Babam vefat etmeden önce bana Trabzonspor’da futbol oynamamı vasiyet etmişti. Şimdi görseydi kimbilir ne kadar duygulanırdı. Ama ben burada yapacaklarımla ailemin gurur kaynağı olacağım” dedi.