'Şampiyon oluruz'

Trabzonspor´un önemli oyuncularından biri olan Tayfun Cora, yeni sezondaki beklentilerini FANATİK´e açıkladı.
27.7.2008

Trabzonspor’un önemli oyuncularından biri olan Tayfun Cora, yeni sezondaki beklentilerini FANATİK’e açıkladı. İşte 25 yaşındaki futbolcununun yeni sezon hakkındaki görüşleri: “Hem saha içinde hem de saha dışında birbirimizi tanımaya çalışıyoruz. Bu süreci en kısa zamanda atlatıp, uyumumuzu sahaya yansıtacağız. Biliyoruz ki yeni sezonda herkesin beklentisi çok fazla. Camianın, taraftarın ve Trabzon şehrinin farklı bir havası var. Transferde çok defans oyuncusu alındı. Benim için sorun yok. Çünkü sahada isimler oynamıyor. Kimin takıma ne katkı yaptığı önemli. Stoper pozisyonunda daha başarılıyım. Ama hocamız bana ‘sağ bekte oyna’ derse elimden gelenin en iyisini yaparım. Sonuçta giydiğim forma Trabzonspor’un formasıdır. Onu giymek de benim için büyük bir şereftir”

‘Ruhu anlatacağız’
“Takımdaki Trabzonlu sayısı azaldı. Bence takımda bu kentte doğanların fazla olması gerekiyor. Şu an şartlar bunu gerektirdiğine göre, onlara buranın ruhunu ve ortamını anlatmamız gerekiyor. Yapabileceğimiz sadece bu... Bence şampiyonluk bir hava meselesi. Lige iyi bir başlangıç yaparsak, yani havamızı bulursak önümüzde kimse duramaz. Şampiyon oluruz, gerisi zaten gelir. Yeter ki rüzgâr bizim arkamızdan essin. Futbol bir takım oyunu ve rakiplerimizin de gücünün farkındayız. Ancak geçen sezondan çok daha farklı bir takımın sahada olacağı kesin.”

Erol DEMİRKOL