Konuya Etiketlenenler

Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
23 sonuçtan 1 ile 10 arasý

Konu: 24 Mayýs Cumartesi günü TSÝ 00:50'de fýrlatýlýyorTurksat 3/A Uydusu Kapsama Alanlarý

Threaded View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    31 Mayýs Cumartesi günü TSÝ 00:50'de fýrlatýlýyorTurksat 3/A Uydusu Kapsama Alanlarý

    Turksat 3/A Uydusu Kapsama Alanlarý
    Türksat 3A 24 Mayýs Cumartesi günü TSÝ 00:50'de fýrlatýlýyor...
    c 21:50 UTC
    Kaynaklar: Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.



    Yayýný TRT2 verecek.

    Türksat 3-A uydusunun fýrlatýþý TRT 2 kanalýndan naklen verilecektir.

    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Yeni uzay'a çýkacak olan Türksat 3A Uydusunun Getirdiði Yenilikler
    -Toplamda daha fazla bant geniþliði

    -Türkiye alýþ kapsama alaný özelliði ile daha küçük antenlerden Türkiye'den çýkýþ olanaðý
    -Daha geniþ Batý ve Doðu kapsama alanlarý
    -Daha yüksek yükseltici gücü


    -Kapsama alanlarý arasýnda yüksek anahtarlanabilme olanaðý
    -Beacon vericisi ile hareketli antenler için daha kolay izlenebilirlik, bu verici üzerinden telemetri gönderebilme özelliði
    -Hafif, ama yüksek kapasiteye sahip Li-Ion bataryalar


    -Tam regüleli 100 Voltluk güç yolu Türksat 1C: 42 Volt (Batarya Deþarj Regülasyonu yok) Türksat 2A: 50 Volt

    -Uyduya yetkisiz eriþimin önlenmesine (authentication) ek olarak, gönderilen komutlarýn içeriðinin þifrelenmesi (encryption) özelliði


    Kilometre Taþlarý
    -Yýldýz Ýzler (Star Tracker) ile hassas yönelim denetimi
    -Uydu operasyonlarýnda kýsýtlamaya sebep olan Güneþ referasýna ihtiyaç duyulmuyor.
    -16 adet itici
    Türksat 3A uydusunun üretim aþamalarý planlanan takvime uygun olarak sürmektedir. Tasarým, ekipman seçimi ve kabul aþamalarý tamamlanmýþ ve Þubat 2007’de parçalarýn entegrasyonuna baþlanmýþtýr.

    Türksat 3A uydusunun üretim sürecini kontrol ve takip etmek amacý ile Türksat mühendislerinden oluþan 5 kiþilik bir kontrol ekibi Fransa'ya gönderilmiþtir. Bu ekip, danýþman firmanýn uzmanlarý ile birlikte tüm üretim süreçlerini yerinde kontrol ve takip etmektedir. Türksat 3A uydusu, Türkiye, Avrupa ve Asya kapsama alanlarýna sahiptir. Böylece Türkiye baþta olmak üzere tüm Avrupa, Kuzey Afrika, Orta Asya ile tüm Türki Cumhuriyetlerin yanýsýra Asya’dan Çin sýnýrýna kadar hizmet verebilecektir. KU bandýnda çalýþan, 120 Watt gücünde 24 adet transpondere sahip olan Türksat 3A, halen hizmet veren Türksat 1C ve Türksat 2A uydularýndan daha güçlü yayýn yapabilecektir. Türksat 3A uydusunun transponderleri istenilen kapsama alanýna yönlendirilebilmektedir.
    Uydusunun, Arianne 5 fýrlatma aracý ile 2008’de uzaya gönderilmesi planlanmaktadýr.

    Ayrýca, bir ilk olarak Türkiye’de uydu tasarým ve entegrasyonunu gerçekleþtirmek amacý ile bilim adamlarý ve mühendislerden oluþan bir ekip oluþturulmuþtur. Yurtdýþýnda görevlendirilen bu ekip, sonraki uydularýn tasarým çalýþmalarýna katýlacaktýr.

    Sözkonusu ekip Türkiye’ye dönerek, kurulacak olan uydu entegrasyon tesislerinde, diðer mühendislerin de katýlýmýyla güçlenerek, ulusal uydularýmýzýn tasarým ve entegrasyonunda çalýþacakdýr.

    Teknik Özellikler

    Üretici Firma Alcatel Alenia Space IndustriesPlatform SpaceBus 4000B2Stabilizasyon Tipi 3 Eksen KontrolHizmete girmesi beklenen tarih 2008Kanat açýklýðý 30mYörünge lokasyonu 42 Doðu BoylamýKuBand Faydalý Yük (Payload) Genel ÖzellikleriÇýkýþ Kapsama Alanlarý
    Türkiye H/V, Doðu V ve Batý H/VÝniþ Kapsama Alanlarý
    Batý H/V ve Doðu H/VTransponder Sayýsý
    24Toplam Bant geniþliði
    1296 MHzPlatform Teknik ÖzellikleriNominal Fýrlatma Aðýrlýðý
    3070 Kg.Harcayacaðý Maksimum Güç
    6112 Watt
    Kapsama Alaný
    Hakkýnda

    Türksat 3A uydusunun üretimine 10 þubat 2006 tarihinde Alcatel firmasý ile yapýlan anlaþma ile baþlandý. 420 Doðu lokasyonunda hizmet verecek olan Türksat 3A uydusunun üzerinde 120 Wattlýk 24 adet Ku-band transponder bulunuyor.
    Diðer uydularýmýza kýyasla daha yüksek bir kullaným kapasitesine (1296 Mhz) sahip olan Türksat 3A uydusu, hem uydu haberleþme hizmetleri hem de Avrupa, Türkiye ve Orta Asya üzerinden doðrudan TV yayýnlarý için kullanýlacak. Yeni uydunun yüksek alýþ gücü avantajýna sahip Türkiye kapsama alaný, Türkiye’den uyduya çýkacak TV yayýnlarý, Geniþbant VSAT ve dar bant data hizmetleri için kullanýlacak.


    Böylece, küçük çaplý ve düþük maliyetli up-link sistemleriyle uydu üzerinden hizmet veren kullanýcýlara büyük kolaylýklar saðlanmýþ olacak.


    Farklý kapsama alanlarý kullanmak isteyen kullanýcýlarýn ihtiyacýna ise Türksat 3A uydusu cevap verecek. Zira diðer uydularýmýzda mevcut olan Doðu ve Batý kapsama alanlarý arasýnda seçim yapabilme sýnýrlamasý, bu uyduda bulunmuyor.
    Diðer uydularýmýzdan daha yüksek bir kapasiteye sahip olacak olan Türksat 3A uydusu üzerinden verilecek TV ve radyo yayýnlarý, Türkiye, Avrupa ve Orta Asya’dan çok küçük çaplý çanak antenlerle yüksek kalitede izlenebilecek.

    Yeni uydu, yalnýzca doðrudan TV yayýnlarý için deðil, coðrafi koþullar nedeniyle radyo-link ve kablo iletiþim altyapýsý mevcut olmayan bölgelere uydu terminalleri (VSAT) aracýlýðýyla telefon, internet, faks gibi çok çeþitli hizmetlerin götürülmesi için de kullanýlacak.

    Yakýn bir gelecekte üçüncü nesil haberleþme hizmetlerinin lisanslarýnýn verilmesiyle Türksat 3A daha da etkin kullanýlabilecek.

    Türksat 3A uydusu üzerinden yayýna çýkacak olan yerli televizyon kanallarý, önceki uydulara kýyasla daha güçlü ve geniþ bir kapsama alanýnda yayýn yapabilecek. Yeni uydunun güçlü yayýn yapabilme yeteneði ve yüksek kazançlý Türkiye kapsamasý bir baþka sosyal faydayý da beraberinde getiriyor.
    Ülkemizde altyapý ve coðrafi koþullar nedeniyle telefon ve internet eriþimi götürülemeyen bölgelere, okullara ve köylere uydu üzerinden telefon ve internet hizmeti saðlanabilecek. Dahasý bu hizmetler eskisine kýyasla daha düþük maliyetlerle gerçekleþtirilebilecek.
    Yetiþmiþ insan gücünü oluþturmak amacýyla Türk mühendislerin üretim aþamalarýnda aktif olarak yer alacaðý Türksat 3A uydusu, 2008 yýlýnda hizmete girecek.

    kaynak:Türksat
    Konu f47xfenerli tarafýndan (31-05-2008 Saat 01:30 ) deðiþtirilmiþtir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
  •