GAZETECI VEDAT YENERER'IN YAZISI.....
> Petrol yoksa çýkartma ruhsatý neden vermiyorsunuz?
> Deðerli okurlar, geçenlerde Türkiye-Suriye sýnýrýnda uydu verilerine göre petrol deniz i olduðu iddiasýný yazmýþtým. Yazý sonrasýnda Silopi de madencilik yapan Beþir Yýlmaz aradý. Yazacaklarýmý lütfen iyi okuyun!...
> Beþir Yýlmaz telefonda. 'Vedat bey, gelin Silopi' de Cudi eteklerine sizi götüreyim de petrolü kendi gözünüzle görün!..'diyerek feryat ediyordu.
> 'Nasýl yani!..' diye sorduðumda anlatmaya baþladý..
> 'Biz aileden madenciyiz.Irak sýnýrýnda yaklaþýk 300 km ya da bir baþka deyiþle yaklaþýk 150 milyon ton asfaltit madeni buldum.. Bu madeni bir süre resmi olarak iþlettikten sonra devlet 1978 yýlýnda kamulaþtýrýyoruz' diyerek el koydu. Rezervin de 50 milyon ton olduðu iddia edildi. Madem asfaltit rezervi az, neden el koyuyorsunuz. Dünyanýn neresine giderseniz gidin asfaltit maddesi bulunan her yerin altýnda petrol vardýr. Silopi'nin altý da petrol deniz idir. Yaz aylarýnda etraftaki ocaklardan resmen petrol akar ve Hezil çayýna karýþýr. Gelin görün! Sadece petrol deðil, burada çok zengin uranyum Ve nikel madeni de
> var'
> - Nereden biliyorsunuz? 'Türkiye'deki analizlere güvenmediðim için madenin her tarafýndan örnekler alarak Almanya'ya bizzat götürdüm ve analiz yaptýrdým. Raporlarý gönderdim size ( Sonuçlar elimde Yataðan ve Tunç bilek'e göre iki misli rakamlar var)
> dünyanýn en önemli uranyum madenlerinden birisi buradadýr ve aktif haldedir..'
> Beþir Yýlmaz'ýn anlatacak o kadar çok þeyi var ki makineli tüfek gibi art arda sýralýyor.
> Ben de zaman zaman araya girip soru soruyorum.
> -Petrol olduðunu nereden biliyorsunuz?
> 'Bu bölgede Ýngilizler 1967-87de petrol aramýþlar. Açýlan kuyulardan gökyüzüne doðru 100 metre kadar petrol fýþkýrmýþ. Ardýndan kapatmýþlar ve betonlamýþlar. Benim madenimin yanýnda da bu kuyudan var ve vanasýný gelin birlikte açalým eðer beton ve cýva basýp týkamadýlarsa bakalým ne kadar petrol fýþkýracak. Dönemin köylüleri arasýnda hâlâ yaþayan görgü tanýklarý var ve petrolün 100 metre kadar fýþkýrdýðýný görenler var.
> 'Beþir Yýlmaz konuþtukça pür dikkat dinlemeye devam ediyorum..'
> Vedat Bey, asfaltit maddesi olan her yerde petrol vardýr. Eðer petrol yoksa bana neden petrol çýkartma ruhsatý vermiyorlar? Musul ve Kerkük' ün rakýmý 80- 100 metre civarýndadýr. Cudi Daðý'ndaki petrolümüz resmen Irak'a doðru akýyor ve baþta Ýngilizler ve ABD bunu biliyor..' Beþir Yýlmaz bugünlerde Silopi' ye bile zor gider hale gelmiþ.
> Devlet kamulaþtýrýlacak diye el koyduðu madeni þimdi Turgay Ciner 'in sahibi olduðu
> Park Holding'e devretmiþ. Durum böyle olunca, Yýlmaz da dava üstüne dava açmýþ ve yürütmeyi durdurma kararý aldýrmýþ. Eðer tekrar el konulursa AIHM' YE baþvuracakmýþ.
> Kýsacasý madeninin peþini býrakmýyor ama artýk bölgedeki aþiret aðalarý da onun peþini býrakmaz hale getirilmiþ..Bü tün dava tutanaklarý elimde okudukça dehþete kapýlýyorum. Þimdi sýký durun...
> Beþir Yýlmaz Baþbakan Tayyib Erdoðan' a bu durum üzerine baþvurmuþ ve dilekçe vermiþ dilekçede aynen þöyle yazýyor..
> 'Bürokrasi ve çeteler milletin hak ve hukukunu aramaktan bezdirmiþtir. Televizyonda ve basýndaki konuþmalarýnýzda 'hortumcu çetelerin ve bürokrasinin üstüne gidilecektir diyorsunuz'. Millet buna çok seviniyor. 25 yýldýr gasp edilen madenimiz çete ve bürokratlarýn, anayasa, kanunlar ve insan haklarý hiçe sayýlarak ihale yolu ile peþkeþ çekiliyor. Allah'a ve sizin yüksek adaletinize sýðýnýyorum.' Beþir Yýlmaz devlet tarafýndan el konulan mallarýný ve bunun karþýlýðýnda devletin verdiði parayý yazýya eklemiþ..
> 1- 35 km yol yaptým.
> 2- 500 bin ton hazýr çýkarýlmýþ kömürüm var.
> 3- 3,5 milyon metreküp hafriyat yapýlmýþ.
> 4- Mazot tanklarý.
> 5- Dinamit ambarý.
> 6- Kantar ve kantar binasý.
> Resmi olarak bana ait olan ve vergisini ödediði madenimde Bugüne kadar yaptýðým iþler ve halen bulunan demirbaþ ve çýkarýlmýþ maden içinde 5.800.800 TL. (Buna resmen gasp ve devlet terörü denir!)
> Beþir Yýlmaz Baþbakan Erdoðan'a yazdýðý dilekçede devam ediyor.
> 'Bu para halen bankada duruyor. Buna raðmen Türkiye Kömür Ýþletmeleri ihaleyi adamlarýna ve hortumculara peþkeþ çekiyor'
> Beþir Yýlmaz' ýn bu baþvurusuna Baþbakan Erdoðan bugüne kadar cevap vermemiþ.
> Beþir Yýlmaz'dan al ve ABD baðlantýlý þirketlere ver. Uranyum konusu da bir baþka skandal. Güneydoðu resmen petrol deniz i üzerinde ve Türkiye ABD Firmalarýnýn peþinde 'bize petrol bul' diye yalvarýyor... Ýddialar devam ediyor:6 mühendisin kafalarý kesildi.
> TPIK diye Türkiye Petrolleri'nin kurduðu bir kurum yurt dýþýna petrol arama iþlerine giriyor ve bugüne kadar milyar dolar zarar ediyor.
> Beþir Yýlmaz diyor ki: 'Kimin hain kimin iþbirlikçi olduðunu anlamak çok kolay!
> Eðer bölgede petrol yok ise neden bana petrol çýkartma ruhsatý verilmiyor. Ruhsat verin 800 metreden petrolü çýkartmazsam ben bu ül***i terk ederim. MTA yýllar önce sondaj yaptý 480 metrede su bulundu ve ardýndan delici aletin ucu kýrýldýðý için sondaja son verildi. Herkes bilir sudan sonra petrol gelir. Biz yerli teknoloji ile 1200 metreye kadar sondaj yapabiliriz kimseye ihtiyacýmýz yok. Ýzni versinler siz görün petrol nasýl fýþkýracak.
> ' Bu görüþmemizden bir gün sonra Beþir Yýlmaz tekrar aradý ve Soma'da görevli bir mühendis ile görüþmemi isteyerek telefon numarasýný verdi. Adýný burada yazmak istemiyor. Mühendis ile görüþmemde daha da çarpýcý gerçekler çýktý ortaya.
> Altý ay kadar önce Cudi daðlarý eteklerinde bulanan 6 insan iskeletinin ne olduðunu bilip bilmediðimi sordu. Ben de 'bilmiyorum' dedim. Mühendis ekledi
> 'Bu iskeletler 18 Yýl önce Cudi Daðý'nda kaybolan 6 Türk petrol mühendisinin iskeletleri. Kafalarý kesilerek öldürülmüþ..' Dondum kaldým. Ne diyeyim.Kendisi de mühendis olduðu için yalan söylemiyordur diye düþündüm..Ardýndan devam etti..
> 'Vedat Bey Türkiye maden bakýmýndan dünyanýn en zengin ülkesi. Siz Ödemiþ yakýnlarýndaki Bozdað'ýn dünyanýn en büyük altýn rezervi olan daðlarýndan biri olduðunu
> biliyor musunuz? Ama bu madenleri kimse çýkaramaz. Hatta bu konunun üzerine giden
> gazeteciler öldürüldü. Uður Mumcu ve Çetin Emeç'in öldürülmeden kýsa bir süre önce bu madenler üzerine gittiðini biliyorsunuz her halde...' Ýlgiyle dinledim. O kadar çarpýcý þeyler anlattý ki, yazmaya sayfalar yetmez. Ýddialarýn hepsinin belgeli olduðunu söyleyen bu mühendis, gazete ve televizyon kanallarýnda hiçbir gazetecinin bu yönde bir haber yapamadýðýný ve milletin resmen uyutulduðunu örneklerle anlattý. Beþir Yýlmaz'a son
> sözüm ' Bana anlattýklarýnýzý Genelkurmay''a anlatýnýz mý?' oldu. Aldýðým cevap da aynen þöyle.
> ' Vedat Bey her þeyi belgeleriyle birlikte bir kaç kez askeri büyüklerimize anlattým ama bugüne kadar bir arpa boyu ilerleme kaydedemedik!'. Ne diyeyim, bu milleti korumaya yemin etmiþ olanlar utansýn!.. Son sözüm: 'AB ve ABD, PKK''yý boþu boþuna özellikle bu bölgede güçlendirip milletin baþýna bela etmedi. Bölgeye gelecek barýþ ortamý Türkiye''yi ekonomik olarak uçuracak geliþmelere gebedir!..'
> Ýlgili olacaðýný düþündüðünüz herkese yollayýn...önemli! !
>
> VATANINI MÝLLETÝNÝ SEVEN BU YAZIYI HERKESE GÖNDERSÝN
>
> BÝLGÝ PAYLAÞILDIKÇA BÜYÜR

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri