Duygu Sömürüsüne Kanmayın

Duygu sömürüsüne kanmayın

Microsoft, Myanmar'a yardım adı altında phishing yapanlara karşı uyardı.

Bir kısım insanın Birmanya, bir kısım insanın da Burma olarak bildiği şimdiki Myanmar,geçtiğimiz günlerde gerçekleşen kasırgadan dolayı büyük bir felakete sürüklendi.

Google hemen duruma el koyarak, Google Earth ve Google arama sayfasında yaşanan felaketle ilgili kullanıcılarını bilgilendirdi. Ve büyük şirketlerle bağlantıya geçerek Myanmar'a insani bir yardım yapmaları konusunda teklifler götürdü.

Google ile birlikte daha önce yapmış olduğu yardım ve desteklerden dolayı takdir edilmiş bir büyük şirket Microsoft'ta Myanmar'da yaşanan kasırga kurbanlarına yardım için kollarını sıvadı.

Yaşanan felaketten dolayı birçok kişi can verdi ve 40.000'e yakın kişi kasırgadan sonra kayboldu. Şu zamana kadar kurbanların yüzde 20'si yapılan yardımlardan faydalanabildi.

Ancak ne yazık ki bir çok kötü niyetli kişi bu durumdan faydalanmaya da kalkıyor ve Myanmar'a yardım adı altında phishing yapıyor.

Microsoft bu durumun farkında olduğu bir çok sahte sitenin türediğini ve bu sitelere kanılamaması gerektiği hakkında uyarıyor.

Bu sahte siteler ise yardıma kanan kişilerin birçok kişisel bilgisini farkettirmeden ele geçiriyor. Myanmar'a genel olarak yardım, Google ve Microsoft'un resmi sitelerinden yapılıyor.