calýsmak ýsteyen her vatandasa ýs ýmkaný var!ama sýmýtcýlýk ama boyacýlýk yaný dýlenme ýsý cok basýt sadece agýz yorulmasýyla tonla para kaldýrýlýyor.ama tum dunya da boyle.saygýlar.
Teþekkur: 0
Beðeni: 0
Evet
Hayýr
calýsmak ýsteyen her vatandasa ýs ýmkaný var!ama sýmýtcýlýk ama boyacýlýk yaný dýlenme ýsý cok basýt sadece agýz yorulmasýyla tonla para kaldýrýlýyor.ama tum dunya da boyle.saygýlar.
Gerçekten gruplar halinde dilenenler ortaya çýktý. Geçek ihtiyaç sahiplerinin dilendiklerini hiç görmedim. Dilenenlerin çoðunun yatý, katý, arabasý bile var. Bu iþi melek edinmiþler. Yakalandýklarýnda zabýtaya bir kaç kuruþ ceza ödeyip iþlerine devam ediyorlar.
gerçekten dilendiklerini hiç sanmıyorum çünkü gerçek ihtiyacı olanlar dilenmiyorlar.
sana katýlýyorum dostum gerçek ihtiyaç sahibi insanlar istiyemiyor ne kadar aç olsa yine dilenemez onlar diðerleri bunu meslekhaline getirmiþler tabi ki sadaka vermek çok önemli ama o dilenemeyen ihtiyaç sahibi insanlara vermek lazým gelir hadisi þerifte ne güzel söylemiþ "veren el alan elden üstündür" diye selam ve dua ile.
bugun hiç görmesem 4 - 5 tane dilenci gördüm. yahu ben yüzlerine bakmaya utanıyorum adamlar dilenmeye utanmıyorlar. tamamen duygularımızı menfaat bilip dileniyorlar. taxim meydanında çiçekçilerin yanında gazi osmanpaşa ziraat bankasının önünde bu güne kadar ne zaman geçtiysem mutlaka görmüşümdür. bugunde bayrampaşada gördüm. sürü halinde.diyecek laf bulamıyorum..
arkadaþlar hayýr ihtiyaçtan falan deðil artýk bu iþ meslek olmuþ yani kolay yoldan parakazanma mesleði
bir gün dükanda oturuyorum dilencinin biri geldi ne olursun oðlum ekmek parasý inan çok açým dedi bende çýraðýma git oðlum marketten ekmek peynir gibi þeyler getir ver yesin oda yok ben ekmek istemiyorum sen bana alacaklarýnýn parasýný ver ben alýrým dedi bende üzerimde bozuk param yok 50 milyonum var çocuk bozsun getirsin ver ben bozarým dedi çocuðu yorma demezmi o zaman çok sinirlendim ve dýþarý kovdum yani iþi almanyadan güzel kadýnýn eli ayaðý saðlam gitsin çalýþsýn ha sakat çalýþamaz olana verilir ama onlara hayýr
--------------------------------------------------------------------------------
elbette hayýr, bunlar yüzünden gerçekten ihtiyacý olanlar maðdur oluyor.
arkadaþlar ihtiyacý olana devlet yardým ediyor ihtiyacý olmayanda ondan yararlanýyor bunu sana haline getiren cok insan var bunu dikate alalým devlet kimi ac ve susu býrakmýþ bana gösterin bir sürü yardým yapan yerler var bu dilenen lere para verirken iyi düþünün cünkü kötülük yapýyoruz bu yola teþvikten
ihtiyaç sahibi olan bir insan "bir ekmek parasý der" biri para verdiðinde bu o ekmeði almaya yeter ama ekmek almaya gitmez dilenmeye devam eder..bu sahtekardýr...
birde yeni versiyon çýktý piyasaya. þirinevlerde karþýlaþtým. "abi bozuk 600 liran varmý sefa köye gideceðim param eksik" birde elindeki 3-5 bozuk parayý gösteriyor.."
benim yanýmda harbidende bozuk olmadýðý için bozuðum yok dedim. önümdeki amcaya sordu o verdi. baktým çocuk biraz daha ileridekine ayný numarayý yapýyor. ulan dellendim. hýzlanýp yanýna gittim. " sen demin amcadan para almadýnmý, bu ne için bidaha" dedim. çocuk bir anda kaçtý. þaþýrdýk...
selametle...
dilenen kiþiler hakikatten bu na layýkmý dersek daha doðru olur sanýyorum bu kiþilerin içinde ihtiyaç sahibi olan mutlaka var ama onlar seçilmesi lüzüm sanat haline getirenllerden sakýnmak gerek selamlar .............
Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri