Toyota Prius, ‘J.D. Power 2008 Müþteri Memnuniyeti’ araþtýrmasýnda yine en beðenilen otomobil oldu!

Toyota Prius, J.D. Power tarafýndan Ýngiltere’de yapýlan ‘Hangi Otomobil?’ konulu Müþteri Memnuniyeti araþtýrmasýnda yine en çok oy alan model oldu. Toyota Prius, 2007 yýlýnda da ayný ödülün sahibi olmuþtu. Otomobil sahiplerinin araçlarýnýn kalitesi ve güvenilirliði hakkýndaki memnuniyetlerinin araþtýrýldýðý yarýþmada Toyota Prius, 1.000 puan üzerinden 901 puan alarak birinci oldu.
‘Hangi Otomobil’ (What Car?) dergisinin yayýn yönetmeni Steve Fowler; “Toyota Prius çevreci özellikleriyle zaten bir ikon olmuþtu. Þimdi ise ayný zamanda müþteri memnuniyeti ve güvenilirlik konularýnda da takip edilen bir marka olduðunun sinyalini verdi. Prius, günümüzde otomobil sahiplerinin en çok önem verdiði özelliklere sahip. Çevre dostu ve tutumlu olmasýnýn yaný sýra ayný zamanda güvenilir ve sahip olunacak harika bir otomobil’ diye ifade etti.
Ýngiltere Toyota Genel Müdürü Miguel Fonseca konuyla ilgili yaptýðý açýklamada; “Müþterilerimizin araçlarýyla ilgili tüm konulardaki memnuniyetine büyük önem veriyoruz. J.D. Power araþtýrmasýnýn sonuçlarý ve Prius’un aldýðý ödül, Toyota’nýn ve üstün teknoloji ile kaliteyi birleþtiren otomobillerimizi destekleyen ayrýcalýklý satýþ sonrasý müþteri hizmetleri çalýþmalarýmýzýn baþarýsýnýn bir göstergesidir. Bu baþarýyý müþterilerimizin hibrid teknolojisini sadece bugünün deðil, geleceðin teknolojisi olarak gördüklerinin bir kanýtý olarak kabul ediyorum” dedi.
J.D. Power 2008 Ýngiltere Müþteri Memnuniyeti Araþtýrmasý sonuçlarý, 28 marka ve 100 model baz alýnarak, 2005 yýlý Eylül ayý ile 2006 yýlý Aðustos ayý arasýnda otomobil satýn alan müþterilerin verdiði toplam 16.000 yanýt ile belirlendi.