Evet arkadaşlar.dün next bayisine gittim.satıcıdan rica ettim. bir tane Next CIS 2000 Super Plus ile Dsmart destekleyen receiver deneyecem, ve hoşuma gideni alacağım dedim.tamam dedi bir tane usta ile gittik eve.
Şimdi Sıkı Durun:
Plazmam: Bildiğiniz gibi plazmalarıda Gelinebilecek En ust nokta olan Pioneer 428XD
Kablom : YUV çıkışı destekleyen Profigold PGV 3300 Komponent kablo
Testi yapılan cihazlar: Next 2000 CIS SuperPlus - Next Dsmart uydu alıcısı
Kaynak: Uydu TURKSAT yayını.
SONUÇLAR:
. Next2000 CIS SuperPlus 'ı Profigold PGV 3300 Komponent ile çalıştırdım... renkler soluk ve flu göründü.şaşırdım inanın.YUV çıkışıyla forumda deneme yapan arkadaşlara hak verdim...kanal logosunun rengi soldu resmen. zaten rca kablosu olmadığı için sesi alamadım ama görüntü hoş değildi.
. scart-scart ile bağladığımız Next Dsmart uydu alıcısının rengi tek kelimeyle MÜKEMMEL. renkler canlı, logolar gerçek renkte....
. Next2000 CIS SuperPlus 'ı içinden çıkan scart-scart ile çalıştırdım...görüntü yine aynıydı, soluk ve mat.
tam Dsmart'ı almaya niyetlendim ama bu sefer SES mono çıkıyordu.Normal antene geçtiğim zaman kablolu yayında ses mükemmel ve dolu dolu ve stereo iken Dsmart Scart bağlantısında ses canlı değil, sanıırım iyi bir ses sistemi ile iyi çıkar.
NextDsmart uydu alıcısıyla sesi nasıl güzel çıkarırız? illa ki ses sistemi mi bağlamam gerek.tek hoşuma giden görüntü Dsmartta idi ondada plazmadan gelen sesi beğenmedim halbuki kablolu normal yayından gelen ses mükemmeldi.
ne tavsiye edersiniz? ben next 2000 yeriine örneğin Goldmaster 1010 HD alsam ve YUV bağlasaydım ses nasıl çıkacaktı? görüntü yine mat ve soluk mu çıkardı Turksatta?
Yardım ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Yer imleri