Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
9 sonuçtan 1 ile 9 arası

Konu: Şampiyon Körfez'in Öyküsü

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ne sözler, ne gözler, Ne de bir ömür Kocaelispor'u anlatmaya yetmez Eklenme Tarihi 18/05/08 21:13:00 - Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

Bugünkü konuğumuz şampiyon Kocaelispor'un Kaptanı Serdar Topraktepe. Gelişi olay oldu, ayrılışı bir olay. Dönüşü ise başka bir olay. Dile kolay 4.5 sezon sonra o mutluluğu yaşadı. Anlatmasını istedik, "Canımdaki her nefes nefesine eklensin, içimdeki her nefes hayalinle demlensin, bırak bu gönlüm varlığınla renklensin, sen benim gönlümde yaşadıkça özelsin" dedi ve devam etti...

Toplam 40 golüm var
    "1999-2000 sezonunda Kocaelispor ile tanıştım. Tanışmak isteğim gönülden oldu, para için değil. 3 sezon yeşil siyahlı formayı namusum gibi giydim, leke getirmeden. 2004 yılında yetiştiğim ocağa, Beşiktaş'a döndüm. Sonrasında Bursa ve ardından Sivasspor. Kocaelispor'da ilk 3 sezonda, her sezon yaklaşık 30 maçta forma giydim. Yanlış hatırlamıyorsam 40 kadar gol attım. Bunlar benim için önemli değil. Sonuçta yapmam gerekeni en iyi şekilde icra etmeye çalıştım."

O günleri asla unutamam
    "Deprem zamanını hiçbir zaman unutamam. Şehir yıkılmış, binlerce kayıp. Herkes çaresizlik içinde, ben ise bir şey yapamamanın çaresizliği içersindeydin. Kocaeli insanı ile ağladım. Barakalarda yaşadık, ekmeği paylaştık. Kalbimde ne varsa dilimden aynısı çıkar. Kocaeli benim hayat çizgimi değiştirdi. Fakirliği, yoksulluğu ve çaresizliğin anlamını burada öğrendim. Ve, hayata bakış açım baştan aşağı değişti. O günlerde yaşadıklarım bir anlamda yaşamımda yol haritam oldu"

Sayın Saral'a kırgın değilim
    "Öncelikle, Başkanlığımızı yapan İbrahim Saral'a kesinlikle ne kırgın, ne de kızgınım. O dönemde bana yetki verildi. Sonuçta takımın kaptanıyım. Takım arkadaşlarımın karşısında her şeye kefil oldum. Takım arkadaşlarımın bana olan sevgi ve saygıları yanı sıra sözümün eri olduğumu çok iyi bildikleri için ilk yarının sonuna kadar ne peşinat, ne de maç başı almadan görevimizi yerine getirdik. Kampa gitmeden paraların verileceği söylenmişti."

Mahcup duruma düştüm
    "Ama olmadı. Yönetim kamp dönüşü paraları verelim dedi, bende futbolcu arkadaşlarımı bir kez daha ikna ettim. Kamp dönüşü verilen sözler tutulmayınca ve ufacık bir çabada sarf edilmeyince takım arkadaşlarıma sözümü tutamadığım için mahcup duruma düştüm. Ve, Başkanımızdan müsaade isteyerek takımdan ayrıldım.Ne hikmetse ayrılışımdan 5 gün sonra futbolcu kardeşlerime paraları ödendi. En üzüldüğüm konu, arkamdan 'paracı' diye yazılması oldu."

450 bin dolarımı hibe ettim
    "Bütün Kocaeli benim ne kadar Kocaelisporlu olduğumu çok iyi bildikleri için içim rahattı. Yüzyılın felaketi yaşanmış. Kocaelispor zor durumda diye 450 bin dolarımı çok büyük bir ***ifle imzamı atarak bırakmış insanımdır. Ayrıca bu sezon maddi yönden şampiyon olana kadar çok fazlasıyla fedakarlık yaptım. Bunu Sayın Başkanımız Serhan Gürkan ve yönetim kuruluna sorulduğunda herkes çok rahatlıkla öğrenebilir. Bir şey, sevmek, çok ayrı bir olaydır."

Her seferinde dürüst olundu
    "Geçmiş sezonlarla bu sezon arasındaki farklılık çok basit. Yönetim bize karşı dürüst oldu. Açıkça paramız yok dendi. Sadece ağabeylik yapacaklarını söylediler. Ve en önemlisi maddi sorunları hep birlikte aşacağımızı açık açık beyan ettiler. Sonuçta bir sorun yaşanmadı. Maçlarımızı kazanıp, küstürülmüş olan taraftarlarımız da maçlarımıza gelmeye başladı. Sonuçta büyüklerimizin maddi ve manevi desteklerini aldık. İşimizi doğru yaptık ve kazandık."

Hepsi inançlı, azimli çıktı
    "Sezon başı yaptığım bütün açıklamalarım ortada, arşivlerde saklı. 28 tane dış transfer. Ve bu arkadaşlarımızın birçoğu genç isimler. Israrla sabredilmesi gerektiğinin altını çizdim. Maşallah hepsi, inançlı, azimli çıktı. Hepsi başarıya açtı. Basamakları tek tek çıktık. Sonuç, şampiyonluk. Deprem zamanı bu takımı küme düşürmedik. Ama bu takımı küme düşürenlerden değil de, şampiyon yapan isimlerden birisi olduğum içinde ayrıca çok mutluyum."

34 hafta birlikte yaşadık
    "Bu işin en büyük sırrı nedir? 15 yıllık profesyonel futbolculuk yaşantım var. Her sezon kamplar, hazırlık maçları, antrenmanlarda hep problem yaşanmıştır. Kavgalar bile olmuştur. Ama, bu sezon hiç biri yaşanmadı. Bizlerin kitabında 4 şey yazılıydı. Ağabeylik, kardeşlik, inanmak ve hedef. Tüm futbolcu arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Yönetimimize teşekkür ediyorum. O kadar yakın oldular ki, bir sezon boyunca birlikte kamp yaptık. Yalnız bırakılmadık."

O anları hiç hatırlamıyorum
    "Altay maçına gitmeden anamı, babamı ve tüm büyüklerimi telefonla aradım. Dualarını eksik etmesinler diye. O gece hiç uyuyamadım ve hatta azıcık uyabilmek için yatağı yere indirdim ve maç saatini bekledim. Abartmıyorum, maç bittiğinde 15 yıllık stresimi ağlayarak attım. Bir anda sinirlerim boşaldı. İnanın o dakikaları hiç hatırlamıyorum. Sadece gazetelerde çıkan fotoğraflara ve tv görüntülerine bakıp o halimi hatırlamaya çalışıyorum."

Çıkanlardan birisi kesin düşer
    "Önemli işler yeni başlıyor. İstatistiklere bir bakılsın. Süper Lig'e yükselen 3 takımdan birisi aynı sezon geldiği yere döner. Bir çok kez 2 takımda aynı şeyi yaşar. Bu hatalara düşmememiz için işimize 4 elle sarılmamız gerekiyor. Daha doğrusu lige çok iyi bir başlangıç yapmalıyız. Arkadaşlarımın hepsi pırlanta gibi. Hepside Süper Lig'de oynayacak kapasiteye sahip. Bu benim fikrim. Geçerli olanı teknik heyetin fikridir. Kaptan olarak hepsine kefilim."

Kimse takımın ahengini bozamaz
    " 3 hoca değişikliği yaşadık ve mutlu sona ulaştık. Şahmım ve futbolcu arkadaşlarım adına hepsine teşekkür ediyorum. Sonuçta herkesin katkısı oldu. Yerli ve yabancı transferindeki düşünceme gelince. Gelecek isimler önce takımın ahengini bozmayacak, sonra da her şeyleriyle örnek olmalılar. Özellikle yabancı tercihler çok iyi yapılmalı. Gelecek isimler genç kardeşlerimize örnek olmalı. Kesinlikle yedek kulübesinde forma beklememeli. Bu kadar basit."

Ufuk'un işini bizler bitirdik
    "Ufuk Çam'ın transferini Taner ve ben yaptım. O günlerde Kayhan Hoca ve Başkanımız Serhan Gürkan stoper arayışındaydı. Taner'den telefon geldi, yemeğe davet etti. Gittiğimde Ufuk masadaydı. Hemen başkanı aradın ve durumu anlattım. Transfer yetkisini Taner ve bana verdi. Bu da şunu gösterir, Sayın Başkanımızın futbol bilgisinin ne denli iyi olduğunu. Hiçbir kırgınlık olmadan Ufuk Çam' Kocaelispor'a kazandırdık. Kendisi de takıma çok şey kazandırdı zaten."

Taraftar en büyük gücümüzdü
    "Kocaelispor taraftarı 2007-2008 sezonunda bizim gibi tarihe imza attı. Bir çok maçımızı onların tribün desteğiyle aldık. Birçok deplasmanda yalnız bırakılmadık. Eskişehir, Kartal, Giresunspor maçları. Hele hele İzmir Atatürk Stadı'nda ki atmosfer kelimenin tek anlamıyla harikaydı. Şahsım ve takım arkadaşlarım adına bütün taraftarlarımızı ayakta alkışlıyorum"

Hakkımız varsa helal olsun
    "Her başarının arkasında görülmeyen kahramanlar vardır. Şampiyonluğun kazanılmasında tesis personelinin hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Hepsi bize annemiz, babamız, kardeşimiz kadar yakındı. Bir dediğimiz iki edilmedi. Kahrımızı çok çektiler. Onlara, takım arkadaşlarıma ve bütün Kocaelisporlulara hakkımı helal ediyorum. Sağolsunlar, varolsunlar. Yıllarca bu mutluluğu yaşamak istedim. Halen Altay maçındayım. 1-0 bitse diye düşünüyorum. Çok sevdiğim bir dize var, bununla röportajı bitirmek istiyorum, 'Bir umut vardır hiç tükenmeyecek. Bir hasret vardır çekilmeyecek, birde ölüm. Bir gün elbet gelecek ama sana olan sevgim ne ölecek ne de bitecek."

Kullanıcı Bilgi Menüsü

1957 yıllarında Baçspor kulübünün yöneticileri İzmit Belediyesine müracaat ederek, şehrin doğu kesiminde bulunan gençlerin spor yapmalarına cevap verecek bir arsanın verilmesini isterler.Belediye başkanı Osman GENCAL konuya yakın ilgi gösterir.Bu yakin ilginin temelinde Gencal'ın eski bir sporcu olması aynı zamanda Baçsporun üyesi olması rol oynar. Sonuçta Belediye eski teyyare meydanında 28 bin dönümlük bir araziyi 1 lira gibi sembolik bir ücretle Baçspor'a verir.Bu arsanın satılmasından kazanılan 283.000 TL ile Baç semtinde bir arsa satın alınmıs ve hemen inşaata başlanarak,bina bitirilmiş.Güzel bir tesise kavuşan Baçspor yöneticileri, ilk kez, 1964 yılında profesyonel bir takim kurmayı ve 2. ligde yer almayı düşünürler ve bu yönde çalışmalara başlarlar.Bu yıllarda yasal mevzuat 2. ligde yer alacak kulüplerin en az üç takımın birleşmesiyle ortaya cıkacak bir kulüp ve ve yeterli tesisler olması koşullarını arıyordu. 1966 yılında Baçspor,İzmit Gençlik ve Doğanspor takımları birleşerek KOCAELİSPOR'u kurarlar.Üç kulüp yöneticisi tüm konularda anlaşarak yeşil siyah renkleri benimseyerek,ortak kongrelerini yapar ve yönetim kurulunu seçerler.

BASKAN ISMAIL KOLAYLI2. BASKANCEMAL ILGAZLIG.SEKRETERBAHRI GOKG.KAPTAN NASUT KAYALII.AMIRI KENAN AKGUN MUHASIBMUSTAFA KURUCAY VEZNEDARCEVAT ADEMOGLUY.K.UYESIMUZAFFER DANYERKENAN DANYERHASAN ULUGUNIHSAN SANALNAZIF DOKENISMET DURANBaçspor'a arsa tahsisiyle başlayıp bugüne gelinmesinde etkisi olan birçok kişiyle birlikte bu aşamaya gelişte maddi manevi desteğini esirgemeyen KOCAELİSPOR taraftarı ve İzmit halkının yarattığı KOCAELİSPOR artık bir semt takımı değil tüm kentin takımıdır.Yönetim ilk olarak tranfer işine girişir ve 175.000 TL harcayarak ilk kadrosunu oluşturur.KOCAELİSPOR 1966/67 sezonunda artik Türkiye 2. ligindedir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri