Ne sözler, ne gözler, Ne de bir ömür Kocaelispor'u anlatmaya yetmez Eklenme Tarihi 18/05/08 21:13:00 - Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
Bugünkü konuðumuz þampiyon Kocaelispor'un Kaptaný Serdar Topraktepe. Geliþi olay oldu, ayrýlýþý bir olay. Dönüþü ise baþka bir olay. Dile kolay 4.5 sezon sonra o mutluluðu yaþadý. Anlatmasýný istedik, "Canýmdaki her nefes nefesine eklensin, içimdeki her nefes hayalinle demlensin, býrak bu gönlüm varlýðýnla renklensin, sen benim gönlümde yaþadýkça özelsin" dedi ve devam etti...
Toplam 40 golüm var
"1999-2000 sezonunda Kocaelispor ile tanýþtým. Tanýþmak isteðim gönülden oldu, para için deðil. 3 sezon yeþil siyahlý formayý namusum gibi giydim, leke getirmeden. 2004 yýlýnda yetiþtiðim ocaða, Beþiktaþ'a döndüm. Sonrasýnda Bursa ve ardýndan Sivasspor. Kocaelispor'da ilk 3 sezonda, her sezon yaklaþýk 30 maçta forma giydim. Yanlýþ hatýrlamýyorsam 40 kadar gol attým. Bunlar benim için önemli deðil. Sonuçta yapmam gerekeni en iyi þekilde icra etmeye çalýþtým."
O günleri asla unutamam
"Deprem zamanýný hiçbir zaman unutamam. Þehir yýkýlmýþ, binlerce kayýp. Herkes çaresizlik içinde, ben ise bir þey yapamamanýn çaresizliði içersindeydin. Kocaeli insaný ile aðladým. Barakalarda yaþadýk, ekmeði paylaþtýk. Kalbimde ne varsa dilimden aynýsý çýkar. Kocaeli benim hayat çizgimi deðiþtirdi. Fakirliði, yoksulluðu ve çaresizliðin anlamýný burada öðrendim. Ve, hayata bakýþ açým baþtan aþaðý deðiþti. O günlerde yaþadýklarým bir anlamda yaþamýmda yol haritam oldu"
Sayýn Saral'a kýrgýn deðilim
"Öncelikle, Baþkanlýðýmýzý yapan Ýbrahim Saral'a kesinlikle ne kýrgýn, ne de kýzgýným. O dönemde bana yetki verildi. Sonuçta takýmýn kaptanýyým. Takým arkadaþlarýmýn karþýsýnda her þeye kefil oldum. Takým arkadaþlarýmýn bana olan sevgi ve saygýlarý yaný sýra sözümün eri olduðumu çok iyi bildikleri için ilk yarýnýn sonuna kadar ne peþinat, ne de maç baþý almadan görevimizi yerine getirdik. Kampa gitmeden paralarýn verileceði söylenmiþti."
Mahcup duruma düþtüm
"Ama olmadý. Yönetim kamp dönüþü paralarý verelim dedi, bende futbolcu arkadaþlarýmý bir kez daha ikna ettim. Kamp dönüþü verilen sözler tutulmayýnca ve ufacýk bir çabada sarf edilmeyince takým arkadaþlarýma sözümü tutamadýðým için mahcup duruma düþtüm. Ve, Baþkanýmýzdan müsaade isteyerek takýmdan ayrýldým.Ne hikmetse ayrýlýþýmdan 5 gün sonra futbolcu kardeþlerime paralarý ödendi. En üzüldüðüm konu, arkamdan 'paracý' diye yazýlmasý oldu."
450 bin dolarýmý hibe ettim
"Bütün Kocaeli benim ne kadar Kocaelisporlu olduðumu çok iyi bildikleri için içim rahattý. Yüzyýlýn felaketi yaþanmýþ. Kocaelispor zor durumda diye 450 bin dolarýmý çok büyük bir ***ifle imzamý atarak býrakmýþ insanýmdýr. Ayrýca bu sezon maddi yönden þampiyon olana kadar çok fazlasýyla fedakarlýk yaptým. Bunu Sayýn Baþkanýmýz Serhan Gürkan ve yönetim kuruluna sorulduðunda herkes çok rahatlýkla öðrenebilir. Bir þey, sevmek, çok ayrý bir olaydýr."
Her seferinde dürüst olundu
"Geçmiþ sezonlarla bu sezon arasýndaki farklýlýk çok basit. Yönetim bize karþý dürüst oldu. Açýkça paramýz yok dendi. Sadece aðabeylik yapacaklarýný söylediler. Ve en önemlisi maddi sorunlarý hep birlikte aþacaðýmýzý açýk açýk beyan ettiler. Sonuçta bir sorun yaþanmadý. Maçlarýmýzý kazanýp, küstürülmüþ olan taraftarlarýmýz da maçlarýmýza gelmeye baþladý. Sonuçta büyüklerimizin maddi ve manevi desteklerini aldýk. Ýþimizi doðru yaptýk ve kazandýk."
Hepsi inançlý, azimli çýktý
"Sezon baþý yaptýðým bütün açýklamalarým ortada, arþivlerde saklý. 28 tane dýþ transfer. Ve bu arkadaþlarýmýzýn birçoðu genç isimler. Israrla sabredilmesi gerektiðinin altýný çizdim. Maþallah hepsi, inançlý, azimli çýktý. Hepsi baþarýya açtý. Basamaklarý tek tek çýktýk. Sonuç, þampiyonluk. Deprem zamaný bu takýmý küme düþürmedik. Ama bu takýmý küme düþürenlerden deðil de, þampiyon yapan isimlerden birisi olduðum içinde ayrýca çok mutluyum."
34 hafta birlikte yaþadýk
"Bu iþin en büyük sýrrý nedir? 15 yýllýk profesyonel futbolculuk yaþantým var. Her sezon kamplar, hazýrlýk maçlarý, antrenmanlarda hep problem yaþanmýþtýr. Kavgalar bile olmuþtur. Ama, bu sezon hiç biri yaþanmadý. Bizlerin kitabýnda 4 þey yazýlýydý. Aðabeylik, kardeþlik, inanmak ve hedef. Tüm futbolcu arkadaþlarýma sonsuz teþekkür ediyorum. Yönetimimize teþekkür ediyorum. O kadar yakýn oldular ki, bir sezon boyunca birlikte kamp yaptýk. Yalnýz býrakýlmadýk."
O anlarý hiç hatýrlamýyorum
"Altay maçýna gitmeden anamý, babamý ve tüm büyüklerimi telefonla aradým. Dualarýný eksik etmesinler diye. O gece hiç uyuyamadým ve hatta azýcýk uyabilmek için yataðý yere indirdim ve maç saatini bekledim. Abartmýyorum, maç bittiðinde 15 yýllýk stresimi aðlayarak attým. Bir anda sinirlerim boþaldý. Ýnanýn o dakikalarý hiç hatýrlamýyorum. Sadece gazetelerde çýkan fotoðraflara ve tv görüntülerine bakýp o halimi hatýrlamaya çalýþýyorum."
Çýkanlardan birisi kesin düþer
"Önemli iþler yeni baþlýyor. Ýstatistiklere bir bakýlsýn. Süper Lig'e yükselen 3 takýmdan birisi ayný sezon geldiði yere döner. Bir çok kez 2 takýmda ayný þeyi yaþar. Bu hatalara düþmememiz için iþimize 4 elle sarýlmamýz gerekiyor. Daha doðrusu lige çok iyi bir baþlangýç yapmalýyýz. Arkadaþlarýmýn hepsi pýrlanta gibi. Hepside Süper Lig'de oynayacak kapasiteye sahip. Bu benim fikrim. Geçerli olaný teknik heyetin fikridir. Kaptan olarak hepsine kefilim."
Kimse takýmýn ahengini bozamaz
" 3 hoca deðiþikliði yaþadýk ve mutlu sona ulaþtýk. Þahmým ve futbolcu arkadaþlarým adýna hepsine teþekkür ediyorum. Sonuçta herkesin katkýsý oldu. Yerli ve yabancý transferindeki düþünceme gelince. Gelecek isimler önce takýmýn ahengini bozmayacak, sonra da her þeyleriyle örnek olmalýlar. Özellikle yabancý tercihler çok iyi yapýlmalý. Gelecek isimler genç kardeþlerimize örnek olmalý. Kesinlikle yedek kulübesinde forma beklememeli. Bu kadar basit."
Ufuk'un iþini bizler bitirdik
"Ufuk Çam'ýn transferini Taner ve ben yaptým. O günlerde Kayhan Hoca ve Baþkanýmýz Serhan Gürkan stoper arayýþýndaydý. Taner'den telefon geldi, yemeðe davet etti. Gittiðimde Ufuk masadaydý. Hemen baþkaný aradýn ve durumu anlattým. Transfer yetkisini Taner ve bana verdi. Bu da þunu gösterir, Sayýn Baþkanýmýzýn futbol bilgisinin ne denli iyi olduðunu. Hiçbir kýrgýnlýk olmadan Ufuk Çam' Kocaelispor'a kazandýrdýk. Kendisi de takýma çok þey kazandýrdý zaten."
Taraftar en büyük gücümüzdü
"Kocaelispor taraftarý 2007-2008 sezonunda bizim gibi tarihe imza attý. Bir çok maçýmýzý onlarýn tribün desteðiyle aldýk. Birçok deplasmanda yalnýz býrakýlmadýk. Eskiþehir, Kartal, Giresunspor maçlarý. Hele hele Ýzmir Atatürk Stadý'nda ki atmosfer kelimenin tek anlamýyla harikaydý. Þahsým ve takým arkadaþlarým adýna bütün taraftarlarýmýzý ayakta alkýþlýyorum"
Hakkýmýz varsa helal olsun
"Her baþarýnýn arkasýnda görülmeyen kahramanlar vardýr. Þampiyonluðun kazanýlmasýnda tesis personelinin hakkýný hiçbir zaman ödeyemeyiz. Hepsi bize annemiz, babamýz, kardeþimiz kadar yakýndý. Bir dediðimiz iki edilmedi. Kahrýmýzý çok çektiler. Onlara, takým arkadaþlarýma ve bütün Kocaelisporlulara hakkýmý helal ediyorum. Saðolsunlar, varolsunlar. Yýllarca bu mutluluðu yaþamak istedim. Halen Altay maçýndayým. 1-0 bitse diye düþünüyorum. Çok sevdiðim bir dize var, bununla röportajý bitirmek istiyorum, 'Bir umut vardýr hiç tükenmeyecek. Bir hasret vardýr çekilmeyecek, birde ölüm. Bir gün elbet gelecek ama sana olan sevgim ne ölecek ne de bitecek."
Yer imleri