![]()
Ýþte sigara içen futbol yýldýzlarý !
Onlar futbol sahalarýnýn starlarý ancak hepimiz(!) gibi yaþamlarýný sürdürüyorlar.
Nejat Biyedic'ten Milan Rapaic'e, ondan Tümer Metin'e dek; sigara içen futbolcular bize pek yabancý bir kavram deðil. Öyle ki dünyanýn en iyilerinden Zinedine Zidane ve Gianluigi Buffon bile tüttürürken yakalanmýþtý.
Ancak geçtiðimiz günlerde Ýngiltere'de, üst düzey bir futbolcu ilk kez ayrýntýlarýyla sigara tiryakiliði döneminden söz etti ve sigarayý nasýl býraktýðýný açýkladý.
"15 yýl boyunca içtim"
Bir dönem Ýngiltere milli takýmýnýn da kalesini koruyan Portsmouth kalecisi David James, futbolculuk döneminde tam 15 yýl boyunca sigara içtiðini ve bu alýþkanlýðýndan 7 yýl önce kurtulduðunu itiraf etti.
James, The Guardian gazetesindeki yazýsýnda, 90'lý yýllarda futbolcularýn sigara içmesinin þimdiki kadar garip karþýlanmadýðýný belirterek, "Özellikle Liverpool'a transfer olduktan sonra sigara tiryakiliðimi hiç saklamadým. Antrenmanlardan sonra, soyunma odasýnda, hatta takým otobüsüne bile içtiðim olmuþtur. O zamanlar, iþinizi iyi yaptýðýný sürece, kimse size karýþmazdý," diye yazdý.
"30 yaþýmda býraktým"
Zamanla sigara karþýtý kampanyalarýn arttýðýný ve sigara içmenin ciddi bir sorun haline geldiðini de söyleyen James, önceleri sigarayý azalttýðýný, 2000 yýlýnda ise tamamen býraktýðýný da belirtti. 30 yaþýnda sigarayý býraktýktan sonra yepyeni bir vücuda kavuþtuðunu belirten James, "Sigaraya devam etseydim, þimdi 37 yaþýmdayken, 2010 Dünya Kupasý'nda Ýngiltere milli takýmý formasý giymeyi asla düþleyemezdim," ifadelerini kullandý.
James son olarak, kulüplerin sigaraya ve sigara içen futbolculara karþý daha sert bir tutum takýnmasý gerektiðini de söyledi.
Ayrýca bir dönem Fenerbahçede forma giyen Faruk Yiðit, Samsun’da yapýlan 3. Lig’e terfi müsabakalarýnda yedek kulübesinde önce sigara içti, ardýndan maça çýktý.
![]()

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri