Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
2 sonuçtan 1 ile 2 arasý

Konu: 'Beþiktaþ'ta Tecrübe Eksikliði Var'

Kullanýcý Bilgi Menüsü

'Beþiktaþ'ta Tecrübe Eksikliði Var'

'Beþiktaþ'ta tecrübe eksikliði var'

Beþiktaþ Kulübü eski yöneticisi Fahrettin Curoðlu Beþiktaþ'ý deðerlendirdi.

Beþiktaþ Kulübü eski yöneticisi Fahrettin Curoðlu, þu anda siyah-beyazlý kulübün yönetiminde tecrübe eksikliði olduðunu belirterek, ''Þu anda Beþiktaþ Kulübü Yönetim Kurulu'ndaki arkadaþlar çok iyi niyetliler, buna inanýyorum ama baþarýlý olmak için biraz da bu iþte tecrübeye ihtiyaç var. Beþiktaþ'ta tecrübe eksikliði var'' dedi.

Eski baþkan Süleyman Seba döneminde, Beþiktaþ Kulübü'nde 1994-96 ve 1998-2000 yýllarýnda 2 dönem yöneticilik yapan Curoðlu, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, Beþiktaþ'ta Seba döneminden sonra sýkýntý yaþanacaðýný bildiklerini ifade ederek, ''Ýdari hatalar, kulüp yapýsýna zarar veren hatalar oldu ama gün geçtikçe yönetim tecrübe kazanýyor, hatalar azalýyor. 2000 döneminde Hasan Arat ile beraber ekip olarak yönetime talip olduk. Biz seçilseydik ayný hatalarý yapar mýydýk, tahmin etmek mümkün deðil ama bu kadar ciddi hatalar olmazdý. Kulüpte ciddi þekilde o Beþiktaþlýlýk duruþuna saygý daha farklý olurdu'' diye konuþtu. Fahrettin Curoðlu, kulüplerdeki esas sýkýntýnýn yöneticilerin çok sýk deðiþmesi olduðunu vurgulayarak, þöyle konuþtu:

''Süleyman Seba'nýn döneminde de bu böyleydi, þimdiki yönetim döneminde de böyle. Diðer kulüplerde de ayný. Bakýyorsunuz bir seçim dönemi geliyor eski yöneticilerden 2-3'ü kalmýþ geri kalaný deðiþmiþ. Bu doðru deðil. Baþtan seçiminizi iyi yapacaksýnýz. Düzgün insanlara tecrübe kazandýrarak daha fazla randýman alýrsýnýz ama maalesef olmuyor. Kulüplerdeki gruplar, üye yapýsý bir takým þeyleri etkiliyor.''

-''BEÞÝKTAÞ'IN BÜYÜKLERÝNÝN BÝR ARAYA GELMESÝ LAZIM''-

Curoðlu, Beþiktaþ'ta birlik ve beraberliðin saðlanmasý için camianýn büyüklerinin bir araya gelmesi gerektiðini vurgulayarak, ''Birlik beraberlik için mutlaka Beþiktaþ'ýn büyüklerinin bir araya gelmesi ve saðlýklý bir yönetim oluþturmasý lazým'' dedi.

Beþiktaþlý taraftarlarýn ligin son maçý olan Vestel Manisaspor maçýnda baþkan Yýldýrým Demirören'e gösterdikleri tepkiyle ilgili olarak Fahrettin Curoðlu, þunlarý söyledi:

''Taraftar istemiyor diye yönetim deðiþmez. Serdar Bilgili'ye, hatta Süleyman Seba'ya bile yapýldý. Bunlar hoþ karþýlanacak þeyler deðil. Önce taraftar birlik beraberlik içinde olacak, yönetimine, futbolcularýna destek verecek. Bunlarý yapmadýðýnýz sürece baþarýlý olamazsýnýz. Sen sporcuya, yönetime baðýr, hakaret et yok böyle bir þey. Neticede kulübü yöneten insanlar onlar, sahada oynayan insanlar onlar, sen onlarý küçümser hakaret edersen bundan baþarý bekleyemezsin. Seçim zamaný mevcut yönetimi beðenmiyorsan deðiþtirmek için elinden gelen gayreti gösterirsin, ama seçildikten sonra gelen yönetime hepimizin destek vermesi lazým. 'Beþiktaþlýlýk duruþu' diye ben buna diyorum. Beþiktaþlý seçim sonrasýnda her þeyi bir kenara býrakýr, Beþiktaþ'a elinden gelen desteði verir, ama çýkýp da sahada öyle küfürler hiç kabul edemeyeceðim þeyler. Geçen sene de bu sene de cezalar ve saha kapatýlmalarý takýma zarar veriyor. Gençlerbirliði OFTAÞ Spor maçýný seyircisiz oynadýk, Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi maçýnda da bana göre seyirci gelmedi. Eðer Beþiktaþ'ý seviyorsak, taraftarlar da görevini yapacak.''

-''4-5 YILDA BORÇ TERTEMÝZ HALE GELÝR''-

Beþiktaþ'ýn mali durumu hakkýnda da görüþlerini açýklayan Fahrettin Curoðlu, ''Þu anda mal varlýðý olarak baktýðýmýzda Beþiktaþ diðer kulüplerden çok daha iyi durumda ama ciddi bir borçlanmasý var'' diye konuþtu. Yönetime ''4-5 yýllýk plan yapýn, gelir gider dengenizi iyi kurun, Beþiktaþ için bu borç ödenmeyecek bir borç deðil'' diye tavsiyede bulunduðunu anlatan Curoðlu, ''Fulya projesi 2008'in sonunda bitecek. Nereden baksanýz 10-12 milyon dolar yýllýk getirisi var. Ümraniye zaten sizin elinizde. Plazadan gelirler var. Bunlarý güzel bir program yapýn, masraflarýnýz azaltmak kaydýyla bu borç 4-5 senede tertemiz hale getirilir. Geçtiðimiz dönemlerde yanlýþ transfer harcamalarý, teknik direktörler konusundaki hatalar Beþiktaþ'ý bu durama getirdi. 'Bu yönetim tecrübe kazandý' diyoruz, umarým bundan sonra bu hatalarý yapmaz. Gelir gider dengesini iyi bir þekilde kurarlarsa 4-5 sene sonra Beþiktaþ'ýn borcu kalmaz. Bu þekilde devam ederse de içinden çýkýlmaz bir hale gelebilir'' þeklinde konuþtu.

-''BEÞÝKTAÞ ELÝNDEKÝ ÞAMPÝYONLUK FIRSATINI KAÇIRDI''-

Beþiktaþ'ýn bu sezon iyi futbol oynamadýðýný ifade eden Fahrettin Curoðlu, Beþiktaþ'ta 3'üncülüðün baþarý olarak asla kabul edilemeyeceðini söyledi.

''Bu sene iyi futbol oynamadýk zaman zaman ama her þeye raðmen þampiyonluðu kendi elimizle teslim ettik'' diyen Curoðlu, ''Yönetim hatasý mý dersiniz, kadrodaki hatalar mý dersiniz 2-3 maçtaki hatalar olmasa biz þampiyonduk. Hakem hatalarýný da bir kenara býrakýyorum, Ýstanbul Büyükþehir Belediyespor ve Gençlerbirliði OFTAÞ Spor maçlardan birini kazansak, birinde berabere kalsak yine þampiyonluk yarýþýnda olurduk. Bu sene Beþiktaþ iyi oynamadý, zaman zaman çok kötü oynadý ama ona raðmen þampiyonluk þansý diðer takýmlardan çok daha fazlaydý. Elindeki fýrsatý kaçýrdý'' diye konuþtu.

Teknik direktör Ertuðrul Saðlam'ýn futbolculuðu sýrasýnda kendi dönemlerinde transfer edildiðini hatýrlatan Fahrettin Curoðlu, ''Ertuðrul gerçekten beyefendi, pýrýl pýrýl, insaný iliþkileri gayet iyi olan bir arkadaþýmýzdý. Ama teknik direktörlüðünde bir eksiklik var, iliþkilerinde biraz eksiklik görüyorum. Bu kendisinden mi beraber çalýþtýðý arkadaþlardan mý kaynaklanýr, bunu araþtýrmak lazým'' dedi. Sinan Engin'in mahkemesi devam ederken menajerliðe getirilmesinin idari bir hata olduðunu ifade eden Curoðlu, ''Sinan Beþiktaþlý, sevilebilir ama geçmiþteki hatalarý iyice netleþmeden tekrar göreve getirilmesini hatalý buluyorum. O zaman da söyledim, 'yanlýþ yapmasanýz iyi olur' dedim. Neticede ortada süren bir mahkeme var. Mahkeme neticelensin tamam, istediðiniz yerde görev verebilirsiniz ama eðer ceza alýrsa o zaman ne diyeceksiniz. Topluma bir þey diyemezsiniz'' diyerek sözlerini tamamladý.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Efsane baþkan süleyman sebadan ince mesaj Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    Ýþte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri