Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
3 sonuçtan 1 ile 3 arasý

Konu: Ýnsan-hayvan karýþýmý canlý üretimine onay

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart Ýnsan-hayvan karýþýmý canlý üretimine onay

    Ýnsan-hayvan karýþýmý canlý üretimine onay
    Bilim dünyasý büyük devrime hazýrlanýyor

    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.



    Ýngiltere'de Avam Kamarasý, týbbi araþtýrmalar için insan-hayvan hücrelerinden oluþan embriyolar üretilmesine olanak saðlayan yasayý onayladý.
    Ýnsan Üremesi ve Embriyo Araþtýrmalarý yasalarýnda son 20 yýlda yapýlan en büyük deðiþiklikle ilgili yasa, Avam Kamarasýnda 176'ya karþý 336 oyla kabul edildi.
    Özellikle Katolik üyeler dini inançlarý nedeniyle deðiþikliðe þiddetle karþý çýkarken, kabinenin Katolik üyeleri Ruth Kelly, Des Browne ve Paul Murphy de yasa deðiþikliðine karþý oy kullandý.
    Ýþçi Partisi lideri ve Baþbakan Gordon Brown ile Muhafazakar Parti lideri David Cameron ise kansere, Parkinson ve Alzheimer'e çare oluþturabilecek melez embriyolar üretilmesine olanak saðlayan yasayý desteklemesi için gruplarýna çaðrýda bulundu ve kendileri bu yönde oy kullandý.
    Yasanýn kabulüyle bilim adamlarýnýn insan-hayvan hücrelerinden oluþan embriyolar üretmesi, bunlarýn 14 gün kadar korunup içlerinden kök hücrelerinin alýnmasý, bu hücrelerin de hastalýklarýn tedavisinde kullanýlmasý mümkün olabilecek.
    Yasa, melez embriyolarýn kadýn ya da hayvan rahmine yerleþtirilmesini ise yasaklýyor. Yasaya karþý çýkanlar ise bu yasaklamalarýn yeterli olmayacaðýný, yasanýn tamamen ortadan kaldýrýlmasý gerektiðini savunuyor.
    Katolik Kilisesi, melez embriyolarýn araþtýrma amacýyla üretilip kullanýlmasýna þiddetle karþý çýkmýþ ve yaþamla böyle oynanmasýnýn ahlaki olmadýðýný açýklamýþtý.

    HaberTürk...

    Daha neleri göreceðiz...

  2. #2

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart


  3. #3

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    eðer ALLAH bir canlýnýn yaratýlmasýna izin vermezse onu hiç bir güç yapamaz o yüzden yoktan varetmek sadece ALLAH a mahsustur insan beyni biraz çalýþmaya baþlayýnca tabir yerindeyse "arpasý fazla gelmeye baþlýyor " ve görevi dýþýnda baþka iþlerle meþgul olmaya baþlýyor demekki bu kkonu da ona güzel bir örnek olabilir

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
  •