Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
9 sonuçtan 1 ile 9 arası

Konu: İkametgah belgesi ve nüfus cüzdanı sureti tarih oluyor

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart İkametgah belgesi ve nüfus cüzdanı sureti tarih oluyor

İkametgah belgesi ve nüfus cüzdanı sureti tarih oluyor
    ANKARA (ANKA)- Kamu kurum ve kuruluşlarınca yürütülen iş ve işlemlerde, nüfus müdürlüklerinden veya yurttaşlardan yerleşim yeri ve diğer adres belgesi ile nüfus kayıt örneği istenmeyecek, bu belgeler, ilgili kuruluş tarafından doğrudan, Adrese Kayıt Sistemi'ne dayalı Kimlik Paylaşım Sistemi'nden (KPS) elde edilecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yurttaşların yerleşim yeri ve diğer adres bilgilerinin, standartlara uygun biçimde tek merkezde tutulması ve belli ilkeler çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşlarıyla paylaşılmasını sağlamak amacıyla uygulamaya konulan Adres Kayıt Sisteminin sağlıklı biçimde yürütülmesine yönelik alınması gereken önlemlere ilişkin bir genelge yayınladı.

Başbakan Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan genelgeye göre, kamu kurum ve kuruluşları yaptıkları işlemlerde, MERNİS veri tabanında yer alan ve T.C. kimlik numarası ile ilişkilendirilmiş bulunan "Kimlik Paylaşımı Sistemi"nden (KPS) elde edecekleri yerleşim yeri ve diğer adres bilgilerini esas alacaklar. Henüz KPS'ye bağlanmayan kamu kurum ve kuruluşları ise hazırlıklarını en kısa sürede tamamlayarak KPS'ye bağlanacak.

-İKAMETGAH BELGESİ TARİH OLUYOR

Kırtasiyeciliğin ortadan kaldırılması hedefi doğrultusunda, kamu kurum ve kuruluşlarınca yürütülen iş ve işlemlerde, nüfus müdürlüklerinden veya yurttaşlardan yerleşim yeri ve diğer adres belgesi ile nüfus kayıt örneği istenmeyecek, bu belgeler, ilgili kuruluş tarafından doğrudan KPS'den elde edilecek. Ulusal Adres Veri Tabanının güncel tutulması amacıyla İl özel idareleri ve belediyelerce "Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelik" hükümleri titizlikle uygulanacak, mahalle, cadde, sokak adı gibi adres bileşenlerinde meydana gelen değişiklikler en kısa sürede kamuoyuna duyurulacak.

Kurumlar, her türlü iş ve işleminde, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından belirlenen (TS EN 14142-1) adres standardına uyacaklar.
    Konu umuter tarafından (21-05-2008 Saat 20:31 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Muhtarlar batar.İstanbulda öyle ilçeler varki muhtarlıkları ticarethane gibi çalışıyor.Bunun için muhtar yanında 4-5 kişi çalıştırıyor.Muhtarlığın hiç bir cazibesi kalmaz.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı kucer06 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Muhtarlar batar.İstanbulda öyle ilçeler varki muhtarlıkları ticarethane gibi çalışıyor.Bunun için muhtar yanında 4-5 kişi çalıştırıyor.Muhtarlığın hiç bir cazibesi kalmaz.
    Muhtarları bilmem, ama kendi adıma çok sevindim. Her yerde illa bir eksik evrak yüzünden ne kadar dolaşıyorduk saatlerce ve ya hatta günlerce. İnşallah artık bu bilgi çağında herşey normale döner ve bizler de rahat ederiz.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ama hem zaman kazanmak açısından hemde işlerin seri olarak halledilmesi açısından düşünürsek çok güzel bir proje muhtarlarda başka işlerden para kazanıversinler napalım!!zaten maaşları var amaç halka yardım etmek değil mi zaten muhtarlıkta

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı umuter Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    ama hem zaman kazanmak açısından hemde işlerin seri olarak halledilmesi açısından düşünürsek çok güzel bir proje muhtarlarda başka işlerden para kazanıversinler napalım!!zaten maaşları var amaç halka yardım etmek değil mi zaten muhtarlıkta
    aynen katılıyorum. bencede çok iyi olur. ama muhtarlar harbidende batar. iş paraya gelince hiçte vatan millet sakarya değil...
    selametle...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

sevindim iyi olmuş böyle

Kullanıcı Bilgi Menüsü

güzel haber teşekkürler

Kullanıcı Bilgi Menüsü

memnun kaldım güzel bir fikir.
    teşekürler haber için.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

oh oh ne iyi olmuş yaw kurtulduk bunlardanda ya..
    SEMERKAND

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri