Milli Eðitim Bakaný Hüseyin Çelik, yayýnladýðý genelgeyle lise son sýnýf öðrencilerinin 15 Haziran'da yapýlacak ÖSS'ye daha rahat hazýrlanabilmeleri amacýyla 9-13 Haziran 2008 tarihleri arasýnda izinli sayýlacaklarýný bildirdi.

Bakan Çelik'in yayýnladýðý, ''Ortaöðretim Kurumlarý Son Sýnýf Öðrencileri'' konulu genelgede, Milli Eðitim Bakanlýðý Ortaöðretim Kurumlarý Sýnýf Geçme ve Sýnav Yönetmeliði'nin 63. maddesinin, orta öðretim kurumlarýnda ders yýlýnýn 180 iþ gününden az olmamasý esasýný hükme baðladýðý belirtildi. Buna göre, 2007-2008 ders yýlýnýn 13 Haziran 2008'de sona ereceði kaydedilen genelgede þöyle denildi:

''ÖSS'nin 15 Haziran 2008'de yapýlacak olmasý sebebiyle öðrencilerin sýnavlara psikolojik olarak daha rahat girmelerinin saðlanmasý ve bu yöndeki motivasyonlarýnýn artýrýlmasý, yýl boyunca yoðun bir çalýþma temposu gösteren öðrencilerin sýnav streslerinin azaltýlmasý amacýyla öðretim programlarýnýn ve yýl içinde yapýlan yazýlý, sözlü deðerlendirmelerin tamamlanmýþ olmasý da dikkate alýnarak, 2007-2008 öðretim yýlý ortaöðretim kurumlarý son sýnýf öðrencilerinin bu yýla mahsus olmak üzere 9-13 Haziran 2008 tarihleri arasýnda izinli sayýlmalarý, devamsýzlýklarýnýn 6 Haziran 2008 itibariyle deðerlendirilmesi uygun görülmüþtür.

Ancak, 3308 sayýlý kanun hükümlerine göre iþletmelerde beceri eðitim gören öðrencilerin ders yýlýnýn son haftasýnda yapýlmasý gereken yýl sonu beceri sýnavlarý çalýþma takviminde belirtilen tarihlerde yapýlacaktýr.''

Öte yandan Bakanlýðýn, OKS'ye girecek öðrenciler için de bu yönde bir çalýþma yaptýðý öðrenildi.