Galatasaray Kulübü'nde, olaðan genel kurul toplantýsý öncesi baþkan adaylarý programlarýný açýklarken, adaylardan Semih Haznedaroðlu, baþkan adaylýðýný talep etmediðini, talep edildiðini söyledi.

Galatasaray Lisesi'nde gerçekleþtirilen toplantýda konuþan Haznedaroðlu, geçmiþ günlerde ileri gelen Galatasaraylýlarýn biraraya geldiðini ve toplantý yaptýðýný hatýrlatarak, “Ben konsensüs adayýyým. Tek liste olmazsa bir konsensüs oluþmazsa Galatasaray'a hizmet etmek çok zor olacak” dedi.

Kendisine bir misyon verildiðini ifade eden Semih Haznedaroðlu, þöyle konuþtu: “Bu kurul tarafýndan, kýymetli Galatasaraylýlar tarafýndan, beraber çalýþacak baþkan deyin, gölge baþkan deyin, kukla, Hacivat deyin, ne derseniz deyin ama bana bir misyon verdiler. Bana sen icraatçý olacaksýn dediler. Durum öncekilere benzemeyen bir durum. Yoksa baþkanlýða aday olmak aklýmdan geçmiyordu. Divan baþkanlýðý bir payeydi. Konsensüs için çalýþmalar yapýldý. Neticede olmadý. Allah Galatasaray'a kuvvet versin. Eðer bu sistem olursa da 10 gün var, bu sistemi oylayacaksýnýz. Beni de oylarken, bu misyonu icra eden olarak oylayacaksýnýz. Þu anda bekliyorum. Olur ya da olmaz, gönül arzu ediyor ki Galatasaray bu imkanlarý kaçýrmasýn. Ben talep etmedim, beni talep ettiler. Bunu vazife olarak deðerlendiriyorum.”

Baþkan adayý Haznedaroðlu, kimseyi eleþtirmek istemediðini kaydederek, “Ama Ünal Aysal gibi bir Galatasaraylý kaçýrýldý. Diðer aðabeyler, arkadaþlar sahip çýkmadý” dedi.

Galatasaray camiasýnýn mutlaka baþarý yolunu ve problemlerini çözme yolunu bulacaðýný savunan Haznedaroðlu, Ünal Aysal'ýn kendisine gönderdiði mektubu okudu.

Haznedaroðlu, Aysal'ýn mektubunda elinden geldiðince kulübe destek verdiðini ve hisseler konusunda iyi niyetli hareket ettiðini söylerken, mektup üyeler tarafýndan alkýþlandý.

Mektubu okuduktan sonra konuþmasýný sürdüren Haznedaroðlu, “Ünal Aysal bu ocaktan çýkmýþtýr. Bu arkadaþýmýza sahip olduðumuz takdirde, Galatasaray için bir potansiyeldir. Ben buna inandýðým için objektif bir þekilde size mektubu okudum” diye konuþtu.

BORÇLARA ÇÖZÜM

Semih Haznedaroðlu, borçlar konusunda çözüm yöntemleri konusunda üyelere bilgi verdi.
Haznedaroðlu, kulübün son 10 yýlda, 95 milyon dolarlýk borçtan dolayý faiz ödediðini belirterek, “2005 ciromuz 95 milyon dolar. Bankalar tarafýndan saðýlýyoruz. Bankalarýn kontrolünde herhangi bir Riva deðerlendirmesi ya da gayrimenkul deðerlendirmesi size pek hayýr getirmez. Bankalar önce kendi gelirlerini düþünür. Galatasaray'ýn acil borçlarý var. Arka kapýlarda hiç ummadýðýnýz borçlar çýkabilir. Bunlar için sýcak para gerekir. 35-45 milyon dolar arasýnda hatta sýkýþtýrdýðýnýzda daha fazla para bulunabilir” þeklinde konuþtu.

Semih Haznedaroðlu, futbol takýmý konusunda çok hassasiyet yaþandýðýný vurgulayarak, “Þampiyon olmasak da birkaç yýl orta sýralarda olabiliriz düþüncesi doðru deðil. Futbolda alýnacak baþarý gelirleri artýrýr. Konsensüs arayýþýnda olan arkadaþlar bana muhakkak ”Senin döneminde stat projesi baþlayacaktýr' þeklinde söz verdiler. Riva projesini serbest iradeyle gerçekleþtirmek daha doðru. Basketbol takýmý da þamar oðlanýna döndü. Bu Galatasaray tarihine ihanettir” diyerek sözlerini tamamladý.