Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 4/5 İlkİlk 12345 SonSon
42 sonuçtan 31 ile 40 arası

Konu: 27 Mayıs Kutlu Olsun.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

allah bize akıl fikir versin. emmiye vermiş biz eksik kalmışız...yazık...
    peki büyük fikir ve düşünce sahibi emmi efendi, söylermisin ihtilal diye nitelendirdiğin ve 3 devlet adamının başına mal olan (daha fazla olacaktı) olay hukuki midir? o subayların görevi, seçilmiş adamların kellesini almakmıdır? görevleri üstlerinden bağımsız hareket etmekmidir?
    bu alt rütbeli subaylarının yaptığı ihtilal (senin tabirine göre) 4.murat zamanındaki alt rütbeli yeniçerilerin yaptığı ayaklanma ile aralarında fark varmıdır?
    madem bu dp liler millete zararlı muzır işler yaptılar şimdi neden sevgi ile yadediliyorlar?
    Neden cuntacılara lanet ediliyor? bu işte bir ters likmi var?
    Yoksa 70 milyonluk halk tamı akıl fikir noksanlığı yaşıyor. (sen çok şanslı olmalısın)
    Kusura bakma sana böyle gülünç sorular soruyorum ama....
    haa unutmadan birde demokrasi ne demektir?
    şimdiden teşekkürler...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Herkes demokrasi havarisi kesiyor bakıyorumda. Ama bu ülke.yi o beğenmediğiniz büyük-küçük subayların kurduğunuda hiç hatırlamıyorsunuz! Sizler hangi demokrasiden bahsediyorsunuz acaba? ABD ve AB demokrasisinden mi? Yoksa bizdeki gibi adı var kendisi olmayan demokrasilerden mi söz ediyorsunuz? Şunu anlayın artık kardeşim. Her ülkenin kendine göre demokrasisi var. Demokrasiyle yönetilen ülkelere bir bakın bakalım, hiç birbirlerine benziyorlar mı? Her ülke işine geldiği gibi uyguluyor demokrasiyi. Bizim ağzı açık ayran delilerinin çok hayran oldukları AB ülkelerinde bir Türk vatandaşı orda millet vekili seçilebilmesi için illada "sözde soy kırımı" tanımaları nı istiyorlar. Hani buralar demokrasi ile yönetiliyordu? Hani buralar demokrasinin beşiği idi? Size buna benzer birçok yakın geçmiş örneklerini sunabilirim. Kimse kimseyi demokrasi yalanıyla kandırmaya çalışmasın. Demokrasi diyorsunuz, buyurun uygulayın. Sizi tutan mı var?
    Sapla samanı birbirine karıştırmayalım lütfen. Nasıl olurda maaşımıza zam isterükçülerle bu ül***i kurmuş olan orduyu bir tutarsınız? Adam Allahtan korkar be. Bu ül***i o beğenmediğiniz büyüklü-küçüklü subaylar kurmuşlardır. Halk diyorsunuz, ozamanki halka bir bakın bakalım halk diyebilecek misiniz? Zavallı Anadolu halkı yüzyıl boyunca cepheden cepheye koşturulmuş, varını, yoğunu kaybetmiş; yılgın, bitkin ve savaş yorgunu bir halktan söz ediyoruz. İşte bu ahval ve şerait durumdaki halkı cana getirip şahlandıran o beğenmediğiniz subaylardır. Tabiki kendi kurdukları devlete sahip çıkacaklardır. Öyle çoğunluk var, her istediğini yapar öyle mi? Kusura bakmayında öyle yağma yok. Demokrasi diye diye ülkenin altını oymaya kimseden göz yummasını beklemeyin. Sizlerin sözünü ettiğide çoğunluk faşizmi değil mi? Bu ülke sizin fikirlerinizide birçok defalar yönetime getirdi ama o yöneticiler ül***i yöneteceklerine; kendi küçük hesaplarının peşinde koşmaktan ve kendilerini iktidara getiren rejimin dibini oymaktan kısa mesafede yorgun düştüler. Bakmayın şimdiki duruma. Arkalarında ABD ve AB olmasaydı şimdiye bunlarda çoktaaan gitmişlerdi yorgunluktan. Ama kalarınıda teslim etmek gerekiyor valla. Önceki gün sayın yönetici ne buyurdular. Dinlemiyenler ibretle okusunlarda hangi zihniyetin bu ül***i yönettiğini görsünler. Sayın Başbakan gurp toplantısıydı sanırım konuşuyor hararetle: "Tutturmuşlar AB ülkeleri yargımıza karışıyor diye. Tabi karışacaklar. Biz oraya girmeye çalışıyoruz. Gireceğin yerin şartlarını kabul edeceksiniz." Kulaklarımla TRT3'te dinledim. İşte bu kafalar ül***i her on-yirmi yılda bir darbeye maruz bırakıyorlar. Adama sormazlar mı: "Ey sayın Başbakan, sen niye o ülkelerdki adalete karışmıyorsun? Mesela şu Belçika adaletine ve polisine neden karışmadım Fehriye Erdal'ı salıverirlerken, Poliste elinden uçururken? Sözün özü kulluktan özgür bireye geçemeyen yöneticilerle ancak bu kadar oluyor.
    Haa birde Osman efendi; Allah akıl fikir versin sözüm sana değildi. Dediğim gibi yazılarımı iki kere oku, heyecanın yatıştıktan sonra yaz, ne yazacaksan. Yazıyı yine anlamamışsın.
    Saygılar.
    Konu emmi tarafından (30-05-2008 Saat 02:29 ) değiştirilmiştir.

3. 30-05-2008, 02:26

Sebep
    yanlışlıkla iki kere gönderilmesi

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı emmi Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Herkes demokrasi havarisi kesiyor bakıyorumda. Ama bu ülke.yi o beğenmediğiniz büyük-küçük subayların kurduğunuda hiç hatırlamıyorsunuz! Sizler hangi demokrasiden bahsediyorsunuz acaba? ABD ve AB demokrasisinden mi? Yoksa bizdeki gibi adı var kendisi olmayan demokrasilerden mi söz ediyorsunuz? Şunu anlayın artık kardeşim. Her ülkenin kendine göre demokrasisi var. Demokrasiyle yönetilen ülkelere bir bakın bakalım, hiç birbirlerine benziyorlar mı? Her ülke işine geldiği gibi uyguluyor demokrasiyi. Bizim ağzı açık ayran delilerinin çok hayran oldukları AB ülkelerinde bir Türk vatandaşı orda millet vekili seçilebilmesi için illada "sözde soy kırımı" tanımaları nı istiyorlar. Hani buralar demokrasi ile yönetiliyordu? Hani buralar demokrasinin beşiği idi? Size buna benzer birçok yakın geçmiş örneklerini sunabilirim. Kimse kimseyi demokrasi yalanıyla kandırmaya çalışmasın. Demokrasi diyorsunuz, buyurun uygulayın. Sizi tutan mı var?
    Sapla samanı birbirine karıştırmayalım lütfen. Nasıl olurda maaşımıza zam isterükçülerle bu ül***i kurmuş olan orduyu bir tutarsınız? Adam Allahtan korkar be. Bu ül***i o beğenmediğiniz büyüklü-küçüklü subaylar kurmuşlardır. Halk diyorsunuz, ozamanki halka bir bakın bakalım halk diyebilecek misiniz? Zavallı Anadolu halkı yüzyıl boyunca cepheden cepheye koşturulmuş, varını, yoğunu kaybetmiş; yılgın, bitkin ve savaş yorgunu bir halktan söz ediyoruz. İşte bu ahval ve şerait durumdaki halkı cana getirip şahlandıran o beğenmediğiniz subaylardır. Tabiki kendi kurdukları devlete sahip çıkacaklardır. Öyle çoğunluk var, her istediğini yapar öyle mi? Kusura bakmayında öyle yağma yok. Demokrasi diye diye ülkenin altını oymaya kimseden göz yummasını beklemeyin. Sizlerin sözünü ettiğide çoğunluk faşizmi değil mi? Bu ülke sizin fikirlerinizide birçok defalar yönetime getirdi ama o yöneticiler ül***i yöneteceklerine; kendi küçük hesaplarının peşinde koşmaktan ve kendilerini iktidara getiren rejimin dibini oymaktan kısa mesafede yorgun düştüler. Bakmayın şimdiki duruma. Arkalarında ABD ve AB olmasaydı şimdiye bunlarda çoktaaan gitmişlerdi yorgunluktan. Ama kalarınıda teslim etmek gerekiyor valla. Önceki gün sayın yönetici ne buyurdular. Dinlemiyenler ibretle okusunlarda hangi zihniyetin bu ül***i yönettiğini görsünler. Sayın Başbakan gurp toplantısıydı sanırım konuşuyor hararetle: "Tutturmuşlar AB ülkeleri yargımıza karışıyor diye. Tabi karışacaklar. Biz oraya girmeye çalışıyoruz. Gireceğin yerin şartlarını kabul edeceksiniz." Kulaklarımla TRT3'te dinledim. İşte bu kafalar ül***i her on-yirmi yılda bir darbeye maruz bırakıyorlar. Adama sormazlar mı: "Ey sayın Başbakan, sen niye o ülkelerdki adalete karışmıyorsun? Mesela şu Belçika adaletine ve polisine neden karışmadım Fehriye Erdal'ı salıverirlerken, Poliste elinden uçururken? Sözün özü kulluktan özgür bireye geçemeyen yöneticilerle ancak bu kadar oluyor.
    Haa birde Osman efendi; Allah akıl fikir versin sözüm sana değildi. Dediğim gibi yazılarımı iki kere oku, heyecanın yatıştıktan sonra yaz, ne yazacaksan. Yazıyı yine anlamamışsın.
    Saygılar.
    merak buyurma emmi efendi. ben özellikle senin yazılarını en az iki kere okuyorum. bana akıl fikir versin dememişsin..aklıevvel demişsin.
    zararı yok. ben senin butür yazılarına maalesef alıştım. (aslında tepki gösteriyorum ama forumda değil)
    sapla samanı sen karıştırıyor olmayasın. birde farklı açıdan düşün.
    1-demokrasi için illede ab ye bakalım mı dedim?
    2-akp nin icraatlarından bir tek kelime bahsettimmi?
    3-demokrasi nin anlamı tekdir ama diyorsunki her ülkede farklıdır. bu nebiçim iş?
    öyleyse laiklik kavramıda böyle olmalı...
    4-isterük diye bağıranlar zamanında anadoluyu fethedenlerdir. sonradan duman ettiler memleketi. farkı bence yoktur.
    5-askerin görevi darbe ise neden seçim yapılır. askerin istediği olsun diyemi? yoksa tbmm nin üzerinde yazan yazımı önemli?

artık bununla ilgili bişey yazmayacağım. biliyorum bundan sonraki cevabında büyük ihtimalle sorduklarımdan alakasız olacak.
    kişi kendi hayat felsefesi neyse oradan bakıyor. bende dahil.sende dahil.
    belki vicdani olarak aynı noktada buluşuruz diye umutluydum ama yok.
    diyeceklerim bunlardır.
    her türlkü darbeye ihtilale karşıyım vesselam. milleti adam yerine koymuyorlar.
    selametle...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

GARİPLİKLER ÜLKESİYİZ VEYA GARİP İNSANLARIN YAŞADIĞI BİR ÜLKEİZ
    27 Mayıs ,Menderes ve arkadaşlarının katledildiği;Hangi Menderes;
    1-Türk parasının üzerinden İnönünün resmini kaldırıp Büyük önder Atatürkün resmini koyduran Menderes
    2-Ezanları kuran diline çeviren menderes (Bazıları buna arapça diyebilir ama ben kuran dili diyorum)
    3-Açık oy gizli tasnif sonrası ilk halk iradesinin sandığa yansıdığı demokrasinin temelini atan menderes
    4-Tek adam Milli şef diktatoryasını bitiren ve halkı demokrasinin parçası haline getiren menderes
    (Şunu belirtmeden geçmek haksızlık olur;Rahmetli İnönü çok iyi bir asker ama iyi bir siyasetçi değildir bence)
    5-Türk insanını çarıktan iskarpine,bezir çırasından elektiriğe,karasabandan traktör e kadar çağdaşlaştıran menderes (Zamanı içinde değerlendirilirse birer devrimdir bunlar)
    Saymakla bitmeyecek kadar reformlarla Türk halkını ve Türkiyeyi çağdaşlaştıran bu büyük devlet adamına yapılan haksız suçlama ve sonrasında idam kararı verenler
    bu gün alkış alabiliyorlarsa ya bizde bir gariplik var yada ülkemiz gariplikler ülkesi.
    İsnat edilen suç;Bebek,Köpek .... davası çok agır suçmuş değil mi?
    Yazık,yazık,çoook yazık

Kullanıcı Bilgi Menüsü

emmi öyle bir tablo çizmişki sanki yıllardır bu hükümet başta sanki abd ve ab yolunda onların politikaları doğrultusunda ül***i yalnızca akp götürüyor gibi bahsediyor.2002 öncesinde neydiki şimdi ne olsun.sizin savunduğunuz partiler hükümetken neden bu abd ve ab politikalarını silip atamadılar.görün artık.onlarda kendi hesapları peşinde koşmadılarmı,onlarda kadrolaşmadılarmı.sizde hangi demokrasiden bahsettiğinizin farkında değilsiniz.yani herkese göre demokrasi farklıdır diyorsunuz.ortak noktalara çoğulculuğa ne oldu peki...işinize gelmeyince orduyu bile böldünüz ''genç subaylar yaşlı subaylar''diye.paşalar yapınca darbe,genç subaylar yapınca ihtilal oluyor sizin mantığınıza göre demekki darbeyi erler yapsa süper ihtilal olur herhalde...iyi çalışmalar...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Arkadaşlar siz yine yazımı istediğiniz gibi anlamışsınız. Verdiğim örneği konunun özü gibi öne çıkarmışsınız. Ben AKP'yi örnek olarak verdim. 46'dan bu yana gelen tüm hükümetler bu ülkenin bu halinden az veya çok sorumdur. Menderesin suçları öyle köpek, bebek davası değildir. Bu olayı hafife alıp; bakın gördünüz mü adamı bunlar yüzünden astılar diye akıllarınca savunma yapacaklar. Kardeşim köpek, bebek davasıyla adam asılmaz. Dikkat ederseniz ben ilk mesajımda bu olayın iki; bir iyi, birde kötü sonucu olduğunu açıkladım. Birde burda ben dahil kimse darbeyi savunmuyor. Ama ben çoğunluğu ele geçirdim, istediğimi yaparım, istersem rejimi bile değiştiririm mantığıyla kendinizi kral olarak görürseniz, bu ülke.yi kurmuş olanlarda adama "bölük dur" derler.
    Birde cevap yetiştirmeye çalışan arkadaşlar verdiğim bilgi ve örnekleri nedense hep es geçiyorsunuz. Emmi bunlar yalan diye bile yazamıyorsunuz.
    Kardeşim demokrasi konusunda yineliyorum;kimse kimseyi kandırmasın. Başımızı kuma gömmenin alemi yok. Evet her ülke kendine göre demokrasi uyguluyor. Elbette hayal edilen demokrasi güzel ama birde hayatın gerçekleri var. Ben bu gerçeklere bakarım lafa değil. Gerisi hikaye. Dünyada ne kadar kutsal kavramlar varsa emperyalizm ve onun çanak yalayıcıları hepsinin içini boşattılar. En basit bir örnek: Sizlerin aklına, ülkemizde İHD denince ne gelir? Sizleri bilmemem ama benim ilk aklıma gelen PKK ve yandaşlarını savunan bir dernek gelir. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Ben ülkemin çıkarını düşünürüm. Haa; arkaşın biride bana tuttuğun parti diye yazmış. Şimdiye kadar yazdığım yazılarda parti tuttuğumu yazmadım. Benim tepkim ülke.yi adam gibi yönetemeyen, bu milletin şanına yakışmayan kimliksiz kişiliksiz ve kifayetsiz tüm kasaba siyasetçilerinedir.
    Saygılar.
    Konu emmi tarafından (30-05-2008 Saat 21:53 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

sayın emmi
    evet ihd ve onun gibi dernekler konusunda hemfikiriz.o tuttuğunuz parti diye ben yazdım sizin yazdıklarınızdan öyle bir kanıya vardım.öyanlış anladıysam özür dilerim.inan bende akp yi savunmuyorum,bende yıllardır ül***i yönetmeye çalışan siyaset ve siyasetçilerden muzdaribim.ne yazıkki her seçimde milletimiz aynı hataya düşüyor.ya seçemiyoruz yada birilerinin istedikleri seçiliyor.70 li yıllar her sene seçimle geçmedimi,seçim iyi ama hersene olunca kimse kimseye güvenmez istikrar olmaz yatırım olmaz.fakat son yıllarda yapılan yatırımların yapılan atılımlarında hakkını vermek lazım.koalisyonlarında faydasını görmedik,ne yaptılar birbirlerinin dosyalarını kapattılar.karar verecek mercilerin bence tek başlarına olması istikrar için daha iyidir bence...saygılar...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Sevgili Emmi ve Osetyalı kardeşler;
    İkinizinde yazılarını dikkatle okuyunca ortak bir payda görüyorum.Herşey Türkiye için ve her şey Türk halkı için.Haa ayrıştığımız konular bu hedefe ulaşma mantığında.İnanıyorum ki
    bu hedeflerde hemfikir olabilmek için böyle güzel bir tartışma ortamının oluşması bir
    bir fırsattır.Bize böyle bir fırsatı veren formumuzun yetkililerine çok teşekkür ediyorum.Böyle sevyeli ve birbirini anlayan insanların tartışacağı bu konular geleceğimizi aydınlatacak ve bize ışık tutacaktır.Sizleri ,formumuzu seviyorum ve birbirimizi kırmadan sevyeli tartışmalar yapmaktan kaçınmayalım.Selam ve Sevgiler

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı cafer50 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Sevgili Emmi ve Osetyalı kardeşler;
    Alıntı cafer50 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    İkinizinde yazılarını dikkatle okuyunca ortak bir payda görüyorum.Herşey Türkiye için ve her şey Türk halkı için.Haa ayrıştığımız konular bu hedefe ulaşma mantığında.İnanıyorum ki
    bu hedeflerde hemfikir olabilmek için böyle güzel bir tartışma ortamının oluşması bir
    bir fırsattır.Bize böyle bir fırsatı veren formumuzun yetkililerine çok teşekkür ediyorum.Böyle sevyeli ve birbirini anlayan insanların tartışacağı bu konular geleceğimizi aydınlatacak ve bize ışık tutacaktır.Sizleri ,formumuzu seviyorum ve birbirimizi kırmadan sevyeli tartışmalar yapmaktan kaçınmayalım.Selam ve Sevgiler

:45: evet dostum seviye pek bozulmaz bizim burada olur arada bir bozan çıkarsa o zamanda biz devreye gireriz ve yine aynı seviyesinden devam ettiririz konuyu
    iyi tartışmalara herkese ama seviyeli olarak tabi ki

Kullanıcı Bilgi Menüsü

teşekkürler cafer50 kardeş.bu türkiyenin mozaiği değilmi zaten.her milletten her fikirden insan mevcut.önemli olan insanlığımızı unutmamak birbirimizi düşman olarak görmemek.seviye asaletimiz olmalı.bu forumdaki arkadaşlardada mevcut zaten.inanıyorum ki yüzyüze oturup karşılıklı tartışsak daha seviyeli tartışmalar çıkacaktır.herkes fikirlerini söyleyecekki birbirimizi tanıyıp anlayıp doğrusunu bulalım...keşke yöneticilerimizde medyadan önce birbirleriyle konuşup tartışıp öyle karar verseler...selamlar...

Sayfa 4/5 İlkİlk 12345 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri