Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
4 sonuçtan 1 ile 4 arasý

Konu: NÝÇÝn MÜslÜman Oldum

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart NÝÇÝn MÜslÜman Oldum

Muhammet alexander russel webb (amerikalý)
    1846 da amerika hudson þehrinde dogdu newyork ünüversitesinde okudu kýsa zamanda cok sevilen ve cok takdir edilen bir fýkra muharriri oldu st joseph gazett ve missouri rapublican isimlerinde mecmualar neþretti 1887 de filipinlerde amerika konsolosu oldu müslüman olduktan sonra kendini tamamiyle islamiyeti neþretmeye vakfetti ve amerikadaki teþkilatýn baþýna gecti 1916 vefat etti bana ahalisinin pek cogu hristiyan olan amerikada dogan büyüyünceye kadar mütemadiyen hristiyan papazlarýn yaptýklarý vaazlarý daha dogrusu sacmalýklarý dinleyen benim gibi insanýn niçin dinini deyiþtirerek müslüman oldugunu soranlar cok oldu bende onlara müslümanlýgý nicin hayat rehberi olarak sectigimi kýsaca þöyle anlattým
    müslüman oldum cünkü yaptýgým incelemeler insalarýn ruhi ihtiyaclarýnýnancak müslümanlýgýn koydugu saglam esaslarla temin edilecegini gösterdi ben daha cocukken bile hristiyanlýga bir türlü iki elle sarýlamamýþtým 20 yaþýma geldigim ve artýk reþit oldugum zaman kilisenin her þeyi günah sayan garib ve can sýkýcý terbiyesine tamamen isyan etmiþtim yavaþ yavaþ kiliseden ayrýldým ve bir daha dönmedim benim araþtýrýcý meraklý bir ahlakým (karekterim ) vardý herþeyin sebebini ve maksadýný arýyordum bunlar için mantýki cevaplar bekliyordum halbuki rahiplerin ve diger hristiyan din adamlarýnýn bana verdigi cevaplar tatmin etmiyordu onlar cok kareler suallerime tatmin verecekleri yerde bunlarý biz anlamayýz bunlar ilahi sýrlardýr diyorlar veya bunu bizim aklýmýz kavramaz gibi kacamaklý bir cevap veriyorlardý bunun üzerine bir yandan þark dinlerini diger taraftan meþhur filozoflarýn eserlerini incelemeye karar verdim filozoflardan mill locke kant hegel fichte huxleyin ve digerlerinin eserlerini okudum bu filozoflarýn eserlerinde hepprotoplazmadan atomlardan moleküllerden taneciklerden bahsolonuyor fakat insanýn ruhu ne oluyor öldükten sonra nereye gidiyor bu dünyada ruhun nasýl terbiye edilecegi hakkýnda bir fikir bulunmuyordu halbuki islam dini insanýn bedeni yanýnda ruhu ile meþgul oluyor ve bizi aydýnlatýyordu bunun içindir ki ben ne yolumu þaþýrdýgýmdan ne de hristiyanlara kýzdýgýmdan veya ani bir karara kapýldýgýmdan dolayý deyil tam aksine inceden inceye baktým büyüklügünü ulviyetini ciddiyetini mükemmelligini iyice anladýktan sonra müslüman oldum islamiyette esas allahü teala nýn var ve bir olduguna inanmak o na kendini teslim etmek ve o na ibadet ederek lütüflarýna þüktermektir islamiyet bütün insanlara kardeþligi iyiligi sevgiyi emreder onlardan ruh beden dil ve amel (iþ) temizligidir islam dini þimdiye kadar insanlarýn bildigi dinlerin muhakkak en mükemmeli en üstünü ve sonuncusudur :45:
    yanýklarda iz býrakmaz

Kullanýcý Bilgi Menüsü

paylaþýmýn için teþekkürler.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

evet en mükemmel din ama malesef günümüzde artýk islamý yaþamaz duruma geldik müslümanlar olarak özünden uzaklaþýyoruz

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Birileri islamiyeti överken bizde islam dümanlýðý baþladý hatta danimarkanýný yaptýklarýna kýnamak için kürsüde konuþanlar malesef þimdi kamera karþýsýnda utanmadan hgakaret eden var

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri