Fatih Terim, Milli Takým kadrosundan çýkardýðý üç futbolcuyu açýkladý. Özellikle bir isim þaþýrttý. Terim de nedenini þöyle açýkladý;
EURO 2008 kadrosu belirlendi. 26 kiþilik kadrodan 3 kiþi daha gönderildi ve 23 kiþilik liste UEFA'ya verildi.
Terim "Zor bir gece zor bir sabahtý. Yýldýray iyi bir oyuncu. Kendisini yedekte bekletmek istemediðim için kadro dýþý býraktým. Halil yerine Nihat ve Semih, Ýbrahim yerine de Hamit ve Sabri ikilisinin daha uygun olacaðýný düþündüm'' sözleri ile aldýðý zor kararý açýkladý.
Terim'in kararýyla ; Halil Altýntop , Yýldýray Baþtürk ve Ýbrahim Kaþ Milli Takým kadrosundan çýkarýldý.
Terim kararýný, "Kimseye bir garezimiz yok, böyle bir karar verdik, inþallah hayýrlýsý olur. Bugün olmayanlar yarýn aramýzda olacak. Bunlar normaldir" sözleri ile açýkladý.
YILDIRAY'I NÝYE ALMADI?
Terim, Almanya'da kamp yapýlan otelde düzenlediði basýn toplantýsýnda özellikle Yýldýray'la ilgili kararýnýn gerekçesini üzerine basa basa açýkladý.
Yýldýray Baþtürk'e ilk 11'de yer vermeyi planlamadýðýný belirten Terim, bu kalitedeki bir futbolcunun da yedek oturmasýnýn haksýzlýk olacaðýný söyledi. Terim, Baþtürk'ü bu nedenle kadrodan çýkardýðýný, onun da bu karara çok üzüldüðünü söyledi.
YILDIRAY'I OYNATAMAZDIM
Terim þöyle dedi; "Hem Tümer, hem Emre hem Arda, hem Yýldýray'ý 11'e koyamam. Bazý oyuncularý yedek býrakýp üzmektense böyle dürüstçe davranmayý uygun buldum. Yýldýray'ý oynatamayacaðýmý söyledim ama Yýldýray gibi bir oyuncuyu da yedek oturtamayacaðýmý söyledim."
Terim, "Bunlarýn dýþýnda bir çok marka dýþarda kaldý. Herhangi bir kasýt yok. Umarým aklý selim aðýr gelir" diye konuþtu.
TÜMER NÝYE KADRODA?
Fatih Terim, "Tümer'i neden kadroda tuttuðuna dair" bir soruya, "Sol ayaklý oyuncumuz çok az, bunlardan biri Tümer... Çok etkili bir sol ayaðý var. Gerektiðinde o üçlünün arkasýnda yer alabilecek bir oyuncu... Son maçlara baktýðýmda en önemli oyunculardan biri Tümer" yanýtýný verdi..
ÝÞTE MÝLLÝ KADRO
Milli takýmýn UEFA'ya bildirdiði 23 kiþilik kadroda þu isimler yer alýyor:
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Uður Boral, Mehmet Aurelio, Kazým Kazým, Semih Þentürk
Beþiktaþ: Rüþtü Reçber, Gökhan Zan
Galatasaray: Sabri Sarýoðlu, Servet Çetin, Hakan Balta, Mehmet Topal, Ayhan Akman, Arda Turan, Emre Güngör, Emre Aþýk
Trabzonspor: Tolga Zengin Newcastle United: Emre Belözoðlu Larissa: Tümer Metin Bayern Münih: Hamit Altýntop
Middlesbrough: Tuncay Þanlý Rubin Kazan: Gökdeniz Karadeniz Villarreal: Nihat Kahveci Sochaux: Mevlüt Erdinç

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri