Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
6 sonuçtan 1 ile 6 arasý

Konu: Milli Takýmdan gönderilenler ve kalanlar açýklandý

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Milli Takýmdan gönderilenler ve kalanlar açýklandý

Fatih Terim, Milli Takým kadrosundan çýkardýðý üç futbolcuyu açýkladý. Özellikle bir isim þaþýrttý. Terim de nedenini þöyle açýkladý;

EURO 2008 kadrosu belirlendi. 26 kiþilik kadrodan 3 kiþi daha gönderildi ve 23 kiþilik liste UEFA'ya verildi.

Terim "Zor bir gece zor bir sabahtý. Yýldýray iyi bir oyuncu. Kendisini yedekte bekletmek istemediðim için kadro dýþý býraktým. Halil yerine Nihat ve Semih, Ýbrahim yerine de Hamit ve Sabri ikilisinin daha uygun olacaðýný düþündüm'' sözleri ile aldýðý zor kararý açýkladý.

Terim'in kararýyla ; Halil Altýntop , Yýldýray Baþtürk ve Ýbrahim Kaþ Milli Takým kadrosundan çýkarýldý.

Terim kararýný, "Kimseye bir garezimiz yok, böyle bir karar verdik, inþallah hayýrlýsý olur. Bugün olmayanlar yarýn aramýzda olacak. Bunlar normaldir" sözleri ile açýkladý.

YILDIRAY'I NÝYE ALMADI?

Terim, Almanya'da kamp yapýlan otelde düzenlediði basýn toplantýsýnda özellikle Yýldýray'la ilgili kararýnýn gerekçesini üzerine basa basa açýkladý.

Yýldýray Baþtürk'e ilk 11'de yer vermeyi planlamadýðýný belirten Terim, bu kalitedeki bir futbolcunun da yedek oturmasýnýn haksýzlýk olacaðýný söyledi. Terim, Baþtürk'ü bu nedenle kadrodan çýkardýðýný, onun da bu karara çok üzüldüðünü söyledi.

YILDIRAY'I OYNATAMAZDIM

Terim þöyle dedi; "Hem Tümer, hem Emre hem Arda, hem Yýldýray'ý 11'e koyamam. Bazý oyuncularý yedek býrakýp üzmektense böyle dürüstçe davranmayý uygun buldum. Yýldýray'ý oynatamayacaðýmý söyledim ama Yýldýray gibi bir oyuncuyu da yedek oturtamayacaðýmý söyledim."

Terim, "Bunlarýn dýþýnda bir çok marka dýþarda kaldý. Herhangi bir kasýt yok. Umarým aklý selim aðýr gelir" diye konuþtu.

TÜMER NÝYE KADRODA?

Fatih Terim, "Tümer'i neden kadroda tuttuðuna dair" bir soruya, "Sol ayaklý oyuncumuz çok az, bunlardan biri Tümer... Çok etkili bir sol ayaðý var. Gerektiðinde o üçlünün arkasýnda yer alabilecek bir oyuncu... Son maçlara baktýðýmda en önemli oyunculardan biri Tümer" yanýtýný verdi..

ÝÞTE MÝLLÝ KADRO

Milli takýmýn UEFA'ya bildirdiði 23 kiþilik kadroda þu isimler yer alýyor:
    Fenerbahçe: Volkan Demirel, Uður Boral, Mehmet Aurelio, Kazým Kazým, Semih Þentürk
    Beþiktaþ: Rüþtü Reçber, Gökhan Zan
    Galatasaray: Sabri Sarýoðlu, Servet Çetin, Hakan Balta, Mehmet Topal, Ayhan Akman, Arda Turan, Emre Güngör, Emre Aþýk
    Trabzonspor: Tolga Zengin Newcastle United: Emre Belözoðlu Larissa: Tümer Metin Bayern Münih: Hamit Altýntop
    Middlesbrough: Tuncay Þanlý Rubin Kazan: Gökdeniz Karadeniz Villarreal: Nihat Kahveci Sochaux: Mevlüt Erdinç

Kullanýcý Bilgi Menüsü

A29 iþte fatih terimin 23 kiþilik kadrosunu açýkladý

Giden isimler belli oldu!

2008 Avrupa Þampiyonasý Finalleri öncesi kadro sayýsýný 20+3'e indiren Milli Takýmlar Teknik Direktörü Fatih Terim, kadro yapýsý itibariyle Ýbrahim Kaþ, Yýldýray Baþtürk ve Halil Altýntop'u kadrodan çýkarmak zorunda kaldýklarýný açýkladý. A Milli Takým'ýn kamp yaptýðý Klosterpforte Oteli'nde bir basýn toplantýsý düzenleyen Milli Takýmlar Teknik Direktörü Fatih Terim, kadro yapýsý itibariyle Ýbrahim Kaþ, Yýldýray Baþtürk ve Halil Altýntop'u kadrodan çýkarmak zorunda kaldýklarýný belirterek, "Üzüldüler tabiki ama birilerinin ismini vermemiz gerekiyordu.

Kadro yapýsý itibariyle böyle bir karar vermek zorunda kaldýk. Kadroyu oluþtururken birbirinin alternatifi olabilecek oyunculara daha aðýrlýk vermeliydik. Ýleri uçta Nihat ve Semih'e oranla Halil'in fazla þans bulamayacaðýný düþündük ve böyle bir karar verdik. Yýldýray da uzun süre bizimle beraber olamadý. Tabii o da üzüldü. Oyun çerçevesi içerisinde baktýðýmýz zaman hem Emre, hem Arda hem Yýldýray gibi oyuncularýn bir arada oynamalarý zor olacaktý. Sað kanatta da Hamit ve Sabri olduðu için Ýbrahim Kaþ'la ilgili kararýmýz bu yönde oldu" dedi.
    Tümer Metin'in kadrodan çýkarýlmamasý nedeniyle gelebilecek eleþtirilerle ilgili olarak Fatih Terim, "Tümer sürekli bana soruluyor. Son maçta iyi oynamamýþ olabilir ama gruplarda oynadýðýmýz 12 maça da bakarsak Tümer'in çok faydalý olduðunu görürüz. Ayrýca, kadroda sol ayaklý oyuncu çok az.

Bu bölgede Emre'ye bir þey olduðu takdirde Tümer'i takýma koyabilirim. Geriye bakýp geriye takýlmanýn bir anlamý yok. Ben hiç kimeseyi þu takýmda oynuyor diye almam. Dün ve bugün benim için çok zordu. Herkes bu kadronun bir parçasýdýr ama 20+3'ü biz koymadýk. Ben adil olduðumu ve titiz davrandýðýmý düþünüyorum. Özellikle yaptýðýmýz 2 hazýrlýk maçýnda farklý kadrolarý sahaya sürdüm. Tümer'i gayet iyi biliyorum. Kimsenin endiþesi olmasýn. Türk Milli Takýmý Avrupa Þampiyonasý Finalleri'nde elinden gelenin en iyisini yapacaktýr" þeklinde konuþtu.
    Fatih Terim, Yýldýray Baþtürk'ün mevkisinde çok adam olduðu için kadrodan çýkarýldýðýný söyleyerek, "Yýldýray gibi bir futbolcuyu yedek tutmak istemediðim için kadro dýþýnda býraktým. Bazý oyuncularý yedek býrakýp daha fazla üzmektense böylesini daha uygun gördüm. Yýldýray da her oyuncu gibi Avrupa Þampiyonasý Finalleri'nde olmak istediði için üzülecektir doðal olarak. Kendisiyle uzun bir müddet sakatlýklar nedeniyle beraber olamadýk.

2002 Dünya Kupasý'nda iyi oynayanlardan biriydi ancak Ayhan, Emre, Mehmet Topal, Aurelio, Tümer gibi oyunculara ayný anda þans veremeyecektik. Bu þans verememe nedeniyle moral bozukluðu yaþayabileceðini tahmin ettiðimiz için kadrodan çýkarmayý uygun gördük" ifadelerini kullandý. Kadrodan çýkarýlan Halil Altýntop ve Ýbrahim Kaþ'ýn da mükemmel oyuncular olduðunu dile getiren Terim, "Sakatlýk nedeniyle Gökhan Gönül ayrýldý, ona bile söylemek kolay olmadý. Ama baktðýmýz zaman söylemek zorundayýz" diye konuþtu.
    "ZOR BÝR GECEYDÝ VE ZOR BÝR SABAHTI"
    Kamp öncesi de kafasýnda planladýðý kadrodan çýkarmayý düþündüðü isimlerin bu oyuncular olup olmadýðý sorusuna Terim, "Kafamdaki isimler deðiþti, hepsi deðil ama deðiþen var. Biz burada bazý þeyleri incelerken bir çok unsuru bir araya getiriyoruz. Þu bir gerçek ki, zor bir geceydi ve zor bir sabahtý. Herkes oyanamak ister, ama bu olacaktý. Kimseyle ilgili duygusal bir düþüncemiz veya garezimiz olamaz. Bugün olmayanlar, yarýn aramýzda olacaktýr. Bu normaldir" cevabýný verdi. Emre Güngör'ün kadroya sonradan eklenmesine raðmen kadrodan çýkarýlmamasýnýn hatýrlatýlmasý üzerine Terim, "Emre Güngör, Servet'e veya Gökhan'a bir þey olduðunda alternatif olacak" dedi.
    Fatih Terim, Emre Belözoðlu'nun performansýyla ilgili bir soru üzerine, "Emre çok önemli bir oyuncu. Geçen sezon kendi takýmýnda oynamamasý veya az oynamasý bir handikap. Ancak her geçen gün kuvvetleniyor. 10 gün sonra yani Avrupa Þampiyonasý Finalleri baþladýðý zaman daha iyi olacaðýný düþünüyorum. Ümit ediyorum ki, sakatlýk gibi bir sýkýntýmýz olmaz. Sahanýn içinde çok önemli iþler yapacaðýný düþünüyorum" þeklinde konuþtu.
    "YARIN SERVET DE BÝZÝMLE BERABER OLACAK"
    Yarýn Finlandiya ile yapacaklarý hazýrlýk maçýnda Servet'e de þans vereceðini kaydeden Terim, "Yarýn ümit ediyorum ki Servet de bizimle beraber olacak. 15-20 gün oldu. Servet'i yarýnki maçta denemekten ziyade onun oynamasýný istiyoruz. Kendisinin kalabildiði kadar sahada kalmasýný istiyorum. Ayrýca, yarýnki maçta Hamit'in de son durumuyla ilgili bilgi sahibi olabiliriz" dedi.
    Fatih Terim, yarýnki maçta oyun düzeninde küçük deðiþiklikler yapacaklarýný söyleyerek, "Avrupa Þampiyonasý Finalleri'nde mümkün mertebe rakibin yüzünü kaleye döndürmemeli ve özelikle adam markajýnda dikkatli olmamýz gerekiyor. Bazen defanstan çýkýþlarýmýzda biraz sorun oluyor. Çýkýþlarda hata yaparsak tehlikeli olabilir. Amacýmýz, defanstan çabuk çýkýp topu ikinci alanda oynamak. Ve de galipken oyunu tutma gibi bir özelliðimiz olmalý. Zaman zaman topa basmanýn yararý var. Oyuncularýmýza ayrýca, 18 içinde topun deðil adamýn önemli olduðunu hatýrlatýyoruz" diye konuþtu.

Milli Takýmýn 23 kiþilik kadrosu þu þekilde;
    - Volkan Demirel (Fenerbahçe)
    - Rüþtü Reçber (Beþiktaþ)
    - Tolga Zengin (Trabzonspor)
    - Sabri Sarýoðlu (Galatasaray)
    - Gökhan Zan (Beþiktaþ)
    - Emre Aþýk (Ankaraspor)
    - Servet Çetin (Galatasaray)
    - Hakan Kadir Balta (Galatasaray)
    - Uður Boral (Fenerbahçe)
    - Emre Güngör (Galatasaray)
    - Mehmet Aurelio (Fenerbahçe)
    - Mehmet Topal (Galatasaray)
    - Emre Belözoðlu (Newcastle United)
    - Tümer Metin (Larissa)
    - Hamit Altýntop (Bayern Münih)
    - Ayhan Akman (Galatasaray)
    - Arda Turan (Galatasaray)
    - Tuncay Þanlý (Middlesbrough)
    - Kazým Kazým (Fenerbahçe)
    - Gökdeniz Karadeniz (Rubin Kazan)
    - Nihat Kahveci (Villarreal)
    - Semih Þentürk (Fenerbahçe)
    - Mevlüt Erdinç (Sochaux)

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

pardon birleþtirlidi ve selam

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Yýldýrayýn gönderilmesine bende þaþýrdým Ama milli takýmýmýz için hayýrlýsý olsun

Kullanýcý Bilgi Menüsü

þahsen ben mevlütü gönderirler diye düþünmüþtüm???
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    Ýþte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri