Muro karakteriyle þöhreti yakalayan Mustafa Üstündað, bu kadar dikkat çekeceðini hiç düþünmediðini söylüyor...
"Kurtlar Vadisi"nin en merak edilen, en sevilen kötüsü Muro karakteriyle þöhreti yakalayan Mustafa Üstündað, Muro'nun bu kadar dikkat çekeceðini hiç düþünmediðini söylüyor.
"Kurtlar Vadisi Pusu"nun en merak edilen, en sevilen kötüsü o... Yani Mustafa Üstündað; herkesin bildiði ve kabullendiði adýyla da Muro... Çýkýþýný "Uy Baþuma Gelenler" dizisindeki Dört Göz Cemal karakteriyle yapan Üstündað, "Kurtlar Vadisi Pusu"da oynama kararý alýrken, Muro'nun bu kadar dikkat çekeceðini hiç düþünmüyormuþ. Gördüðü ilgiye çabuk alýþan oyuncu, þimdi "Türkiye'nin en çok izlenen dizlerinden birinde oynuyorsanýz, insanlarýn bu tip tepkiler vermesi normal" diyor.
Size son zamanlarda en çok sorulan soru nedir?
- Muro ne zaman ölecek?
Muroyu oynamadan önce böyle tepkiler geleceðini tahmin ediyor muydunuz?
- Ben yedi senedir Tümay Özokur'un ajansýna baðlý çalýþýyorum. Bu rol geldiðinde Tümay'la oturduk konuþtuk ve kabul ettik, ama böyle ilgi göreceðini ikimiz de tahmin etmemiþtik. Fakat gelen tepkileri normal karþýlýyorum. Çünkü Türkiye'nin en çok seyredilen dizilerinden birinde oynuyorsunuz. Þu ana kadar hiçbir olumsuz tepkiyle karþýlaþmadým. Herkes saygýyla ve sevgiyle yaklaþýyor. Ayrýca þunu da söylemek isterim; "Kurtlar Vadisi"nin her kesimden izleyicisi olan bir dizi olduðunu, sokaða çýktýðýnýzda daha iyi anlýyorsunuz. Muro karakteri ile performansýmý gösterme imkaným oldu.
Muro, kadýn hayranlarýnýzý çoðalttý mý?
- Evet (kahkahalarla gülüyor)...
Nasýl tepkiler geliyor?
- Seviyorlar iþte. Fotoðraf çektiriyorlar, öpüyorlar. Çay kahve içiyoruz, sohbet ediyoruz. Ama henüz boynuma atlayan olmadý.
Muro'nun üzerinize yapýþmasýndan korkuyor musunuz?
- Asla. Ben oyuncuyum. Baþka bir rol gelir, onu giyerim hemen.
Muro'nun adam vurmasý bile insanlara komik geliyor, bunun nedeni nedir?
- Bilmiyorum. Ben bir karakter üzerine çalýþtým ve sonuçta böyle bir tip çýktý. Rol ilk geldiðinde "Bunu böyle oynarým, þöyle oynarým" demem. Bana verilen rolün hakkýný vermeye çalýþýrým. Önceden bir planlama yapmam. Her þeyi oynarým. Para versinler, saklambaç da oynarým.
"Kurtlar Vadisi"nin hálá en çok izlenen dizilerden olmasýnýn sýrrý nedir?
- Güncel olmasý... Pazartesi haberlerde izlediðiniz bir þeyi, perþembe günü "Kurtlar Vadisi"nde görüyorsunuz. Hepsi profesyonel ve iþine baðlý insanlardan oluþan iki ayrý ekibimiz var. Sahne için ne gerekiyorsa yapýlýyor. Paraysa para, çekimse çekim.
"Kurtlar Vadisi"nin mafya dizisi olduðuna ya da þiddet içerdiðine dair gelen tepkilere ne diyorsunuz?
- O zaman bu ülkede "Terminator" de izlenmesin. Birçok dizide ve filmde bu tip sahneler var. Bunu sadece "Kurtlar Vadisi"ne yýkmak biraz saçma.
Siz ayný zamanda senaristlik ve yapýmcýlýk da yapýyorsunuz...
- Fýrat Tanýþ ve Orçun Benli'yle birlikte bir yapým þirketi kurduk. Tiyatro oyunlarý ve sinema filmleri yazýyoruz.
Yakýn zamanda gerçekleþtireceðiniz projeler neler?
- "Ali'nin Sekiz Günü" isimli sinema filminin çekimlerine baþlayacaðýz. Daha sonra "Dilber'in Sekiz Günü" adlý aþk filmiyle devam edeceðiz. Bu filmlerde hepimiz oyuncu olarak da varýz.
Bir oyuncunun yapýmcýlýða soyunmasý, onun oyunculuðunu etkiler mi?
- Etkilememesi gerekir ama etkiler diye düþünüyorum. Þu var ki, ben oyunculuðu hiçbir zaman býrakmayacaðým. Gerçi, bir yandan para iþleri, bir yandan senaryo okumak kolay deðil; ama bizim hayallerimiz var. Ortak hayallerin peþinden koþan üç arkadaþ yola çýktýk ve hayalleri olan herkese kapýmýz açýk.
Ayýlar bile oynayabiliyorsa herkes oyunculuk yapar
Ýleride filminizin giþe yapmasý için bir mankeni ya da popüler birini oynatmayý düþünür müsünüz?
- Ayýlar bile oynuyor. Öyle bir film var. Ýki tane ayý en doðal halleriyle oynadýlar ve çok da güzeldi. Ayýlar oynayabiliyorsa, herkes oynayabilir. Ama bu "Oyunculuk için eðitim þart deðil" anlamýna gelmiyor. Tabii ki þart. Çünkü aldýðýn eðitim vizyonunu ve bakýþ açýný geniþletir. Ama televizyonda oyunculuk yapýldýðýný söyleyemeyiz. Oyunculuk yapmayan, sadece öyle bakan insanlar var. Evet, dediðim gibi, ayýlar da oynuyor.
Unutulmaz Muro replikleri
ÝÇÝMDEKÝ ÝNSAN SEVGÝSÝ
Muro: Lanet olsun içimdeki bu insan sevgisine...
SOSYAL HAYVAN
Muro: Sen gereksiz yere düþünen, sosyal bir hayvansýn Çeto.
BURJUVA DONU
Muro: Bu don ne böyle; masmavi, bundan sonra kimse burjuva donu giymeyecek.
DOKTOR RAPORU
Muro: Sana doktordan 10 gün iþ göremez raporu aldým Çeto. Molotof yok, ateþin üstünden atlamak yok, zinhar gammazcýlýk yok.
NATO YOLU
Muro: Nato yolunu biliyor musun?
Çeto: Biliyorum.
Muro: Bilirsin tabii. Bir de kardeþliðin, baðýmsýzlýðýn, barýþýn yolunu bilin be.
BURJUVA ESPRÝSÝ
n Muro: Sýrf bir inat uðruna saatlerimizi yedin. Bizi burada aðaç ettin. Sivilce bastý her tarafýmý. Sen biliyor musun benim saatim ne kadar deðerli!
Bulut: Markasý ne gülüm? Söyle, alalým.
Muro: Ha ha ha ha! Ýþte tipik bir burjuva esprisiyle karþý karþýyayýz Çeto.
ÜTOPYA DEDÝÐÝN
Muro: Devrim benim gönlümde bir ütopya.
Çetin: Ütopya derken baþkaným?
Muro: Romanya'dan aþaðý, Almanya'dan yukarý.
Çetin: Prag?
Muro: Prag bu iþleri Çeto, pýrrrag.
PROFESYONEL DEVRÝMCÝ
Muro: Burada Lenin'i saygý ve hayranlýkla anmak durumundayým. Ne diyordu büyük lider: "Devrimi halk yýðýnlarý deðil, ancak ve ancak profesyonel devrimciler gerçekleþtirecektir." Yani sen deðil Çeto, ben...

Teþekkur:
Beðeni:

- Muro ne zaman ölecek?
Kurtlar Vadisi"ne yýkmak biraz saçma.
SOSYAL HAYVAN
Muro: Devrim benim gönlümde bir ütopya.

Yer imleri