04 Haziran 2008 09:06
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad bugün yaptığı konuşmanın ardından bir de basın toplantısı düzenledi.
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından düzenlenen zirve toplantısında bugün yaptığı konuşmanın ardından bir de basın toplantısı düzenledi.
İsrail'in aleyhindeki açıklamalarına sahip çıkan Ahmedinejad, FAO Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında ABD Başkanı George Bush'un İran'a savaş açmak için uğraştığını savunarak, ''Bush, İran'a karşı askeri saldırı peşinde. Bunu gerçekleştirmek için birkaç kez muhtelif bahanelerin ardına sığındıysa da başaramadı. Başarması da mümkün değil. İran'n nükleer programı da sadece savaş bahanesi olarak kullanılıyor' dedi.
Ahmedinejad, İran'ın nükleer programının silahlanma amacı taşımadığından söz ederek, ''İran'ın nükleer programı meşru ve saydam bir programdır. Her şey denetim altında'' diye konuştu.
''HUMEYNİ, HZ. İSA'YLA AYNI İDEALLERİ PAYLAŞIYORDU''
Ahmedinecad'ın, basın toplantısında İran'ın devrim lideri Ayetullah Humeyni'yi, Hz. İsa ile kıyaslaması da dikkati çekti.
Ahmedinecad, ''Ayetullah Humeyni, Hz. İsa ile aynı hedefleri paylaşıyordu. Mesih İsa, savaş ve saldırıya karşı olan bir barış elçisiydi. Humeyni de sevgi ve adalet için mücadele etmiş bir şahsiyettir'' diye konuştu.
Konuşmasında Irak ve Filistin halkının maruz kaldıkları baskı ve drama da değinen Ahmedinejad, ''Yaşanan baskılar, dünyanın beceriksizler tarafından yönetildiğinin göstergesidir'' dedi.
Ahmedinecad, bir gazetecinin kendisine, İsrail'in dünya haritasından silinmesi gerektiği yönündeki açıklamasını hatırlatmasına karşılık olarak ise şu ifadeleri kullandı:
''Ben sadece yaşanmakta olan gelişmelerden hareketle, olacak bir şeyden söz ettim. Bilinçli analistler, sözlerimi değerlendireceklerdir. O dediğim olacaktır. Bu, Avrupa Birliği'nin de yararına olacaktır.''
Ahmedinejad, bugün FAO Genel Merkezi'ne gelişi öncesinde İtalyan gazetecilerin aynı konuya ilişkin sorusunu da, ''Siyonistlerden en büyük zararı Avrupalı halklar gördü. Bugün o sahte rejimin siyasi ve ekonomik bedelleri halen Avrupa’ya yük oluyor. Ben, benim sözlerimin bir sorun olduğunu sanmıyorum. Halklar benim sözlerimden hoşnut. O halklar, siyonistlerin baskılarından kurtulmayı da başaracak'' diye yanıtlamıştı.
BİZDEN DÜNYA DEĞİL SADECE ABD KORKUYOR
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Roma'da Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) zirvesinin ardından, İtalyan iş adamlarıyla bir araya geldi.
İran başta olmak üzere, Ortadoğu'da iş yapan İtalyan şirketlerin temsilcilerini kabul eden Ahmedinejad, görüşme öncesinde gazetecilere yaptığı kısa açıklamada ABD yönetimine yönelik eleştirilerini sürdürerek, ''Bizden dünya değil, sadece ABD korkuyor. İran olarak dünyada hiç bir ül***le problemimiz yok. Sadece ABD'nin propagandasının mağduruyuz'' dedi.
Ahmedinejad, İtalya'daki üst düzey siyasilerle ikili görüşmesinin söz konusu olmamasının hatırlatılmasına karşılık olarak ise ''FAO zirvesi için geldiğim bu ziyarette, ikili görüşmeler için zaman yoktu'' demekle yetindi.
Ahmedinejad'ın İtalyan iş adamlarına hitaben yaptığı konuşmada, ''İran, İtalyan dostlar için dünyanın en güvenli, en dost ülkesidir. Biz sizlerle işbirliğinine hazırız'' dediği öğrenildi.
Ahmedinejad'ın İsrail aleyhtarı açıklamaları, İtalyan siyasi yetkililerin kendisiyle ikili görüşmeye sıcak bakmamalarını da beraberinde getirmişti.
İsrail ile ilgili açıklamalarına Roma'da da sahip çıkan Ahmedinejad, FAO zirvesi sırasında sadece Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve Japonya Başbakanı Yasuo Fukuda ile ikili görüşme yaptı.
Star


Teşekkur:
Beğeni: 

Alıntı

Yer imleri