Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/3 123 SonSon
23 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Mahkeme başörtüsü kararını verdi

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Arrow 130 Mahkeme başörtüsü kararını verdi

Mahkeme başörtüsü kararını verdi

Anayasa Mahkemesi, başörtüsünün üniversitede serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğini iptal etti ve yürürlüğünü durdurdu. Mahkeme şekil denetimiyle yetinmedi. 05 Haziran 2008

Anayasa mahkemesi, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğini iptal etti ve yürürlüğünü durdurdu.

Anayasa Mahkemesi, CHP ve DSP milletvekillerinin başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğinin ''iptali veya yok hükmünde kabul edilmesi ve yürürlüğünün durdurulması'' istemiyle açtığı davanın sonucunu yazılı açıklamayla duyurdu.

Açıklamada, şöyle denildi:

''9 Şubat 2008 günlü 5735 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın bazı maddelerinde değişiklik yapılmasına dair Kanun'un 1. ve 2. maddeleri, Anayasa'nın 2, 4. ve 148. maddeleri gözetilerek iptal edilmiştir. Ayrıca yürürlüğü de durdurulmuştur.''

-YAPILAN DÜZENLEME-

Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği değişiklikle Anayasa'nın, ''Kanun önünde eşitlik'' başlıklı 10. maddesinin son fıkrasına, ''... ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında'' ibaresi eklenmişti. Bu değişiklikle madde, ''Devlet organları ve idari makamları, bütün işlemlerinde ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır'' haline gelmişti.

Anayasa'nın, ''Eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi'' başlıklı 42. maddesine ise ''Kanunda açıkça yazılı olmayan herhangi bir sebeple kimse yüksek öğrenim hakkını kullanmaktan mahrum edilemez. Bu hakkın kullanımının sınırları kanunla belirlenir'' şeklinde yeni bir fıkra eklenmişti.

AA.den alıntı olup, paylaşım ve bilgilendirme amaçlıdır...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

hayırlısı olsun demokrasimiz adına ..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ilk görüş benden gelsin net söyliyorum bütün tc. cumhuriyeti gelse bile
    iki tane kız çocuğum var okula göndermeyeceğim hadi bakalım istedikleri
    kadar yasak koysunlar veya göndermiyorum diye ceza versinler bana

4. 05-06-2008, 18:30

Sebep
    Başkalarını rencide edici bu tür mesajlar yazmayınız lütfen!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Arkadaşlar lütfen konu başka yönlere gidiyor sonra hepimiz üzülüyoruz.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

arkadaşlar kimse birbirine atıfta bulunarak görüş belirtmesin lütfen
    herkes kendi düşüncesini belirtsin yoksa ya kavga çıkar birbirinizi
    kırarsınız yada konuyu kapatma durumunda kalırız lütfen dikkat

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Verİlen Karar Hukukun BaŞindakİ İnsanlarin En BÜyÜk HukuksuzluĞunun Kanitidir. En BÜyÜk İnsan Haklari İhlalİdİr.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

benim burada anlıyamadığım bir şey var.başörtüsü tatakmış bir bayanın çevresine ne gibi bir zararı var anlıyamıyorum.dünyanın kaç ülkesinde böyle bir uygulama var acaba.bir kızımız başörtüsü takıyor diye (ki bu onun inanç meselesidir)okuma özgürlüğü elinden alınıyor.bir de sonra ülkede demokrasiden bahsediyoruz.iptal için dava açan partilerin birinin adı demokratik diye başlıyor nasıl demokratik ise diğeri de halkın partisi sözde.şöyle bir kamuoyu yoklaması yapılsa ve başörtüsüne kimler hayır diyor dense acaba halkın yüzde kaçı hayır der?benim tahminim bu oran yüzde 20 yi geçmez.
    şunu da belirteyim.ben de kara çarşafa bürünüp te gezenlere karşıyım.ama inancı gereği başını örten kızlarımızın da okuma özgürlüğünün ellerinden alınmasına karşıyım.bir defa bu benim kişisel görüşüme göre insan haklarına aykırı.
    Konu ozibo tarafından (05-06-2008 Saat 19:04 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ül***i sahipsiz sanıp istediklerini yapacağını sananlar güzel yanıt verdi. Teşekkür ederiz anayasa mahkemesine. Demek ki gelecekte olacakları iyi etüt etmişler. Anayasa mahkemesi ülkenin nereye gideceğini iyi görmüş ve bir daha bu konu açılmamak üzere bitirmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bakıyorumda buraya mesaj yazan arkadaşlar nedense AİHM'sinin geçen gün aynı doğrultuda verdiği karara karşı tek satır yazılarını görmedik. Aradan dört-beş gün geçmesine rağmen. Hatırlarsanız, orayada iki öğretmen bayan derslere türbanla giremiyoruz. Bu insan haklarına aykırı diye AİHM'sinde dava açarak Türkiyeyi şikayet etmişlerdi. Birde şu türbanla baş örtüsünü inatla niye aynı kefeye korsunuz onu anlamam. Eğer ikisini ayırt edemiyorsanız, çıkın şöyle köyleri kasabaları bir dolaşında görün baş örtüsü nasılmış Anadolu'da. Hatta bunu o kadar suistimal ediyorlar ki o malum kanallar; yaptıkları dizi ve filimlerde ninelere bile türban altı bant bağlatıyorlar. Benim görüp bildiğim bu bantları hasta, özelliklede başı çok ağrıyan kadınlarımız bağlarlardı başlarına.
    Velhasıl Anayasa Mahkemsi çok olumlu bir karar vermiştir, kim ne derse desin.
    Saygılar.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bunu zaman gösterecek azınlığın çoğunluğu ezdiği bir ülke daha tanımıyorum
    bizim ülkemiz haricinde ama olsun zalimin zulmi varsa mazlumun inancı var
    bu karara destek verenler bir bün tarih önünde hesap vereceklerdir bu kesin
    bu olay bir kez daha göstermiştir ki yargı kurumları tamamen siyası organ
    durumuna geçtiklerinin bir kanıtıdır yani benim gibi düşünmeyen benim gibi
    giyinmeyene ben bu ülkede göz açtırmam demiştir hatta yatkilerinin sınırını
    aşıp kendisinde olmayan yanti kulanımı yaparak meclisin 411 oyla yasa yaptığı
    uygulamayı esastan iptal yoluna gitmiştir malesef yetkisi olmadığı haled neyse

Sayfa 1/3 123 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri