Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
15 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Evcil Hayvanların Bakımı

  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    New Icons 35 Evcil Hayvanların Bakımı

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.


    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Köpeklerin kulubesi her gün temizlenmelidir.Adeta bir Sivas Kırmanız varsa pislikleri,kulubelerinde rahat oturmalarını engeller.Minderinin her gün temizlenip silkelenmelidir.Tekra söylüyoruz kulubesi ve minderi özenle temizlenmelidir.Adeta kulubede kıl tüy olursa köpeğin parazit hastalığına yakalanmasına neden olursunuz.Bu hastalıkta köpekleri fazla yaşatmaz.Sivas kırmaları,çorbanın içine ekmek doranınca yer,çitoz atılınca yer,sadece Sivas kırması değil.Tüm köpekler yer. Hatta poşeti açılmamış bir şeker attığınızda bile dişi ile poşetini çıkararak şekeri dişinde kırarak yer. Çünkü köpeklerin dişleri keskin ve güçlüdür.Köpekler , sevilmelidir,iyi bir bakım isterler.Sevgi göstermez,köpeğe susması için sürekli vurursanız, çok durgun vir köpek olur.bir zaman sonra hayatına son verir.Çünkü köpekler can dostlarımızdır.Sevilmeye ihtiyaçları vardır.Konuyu açtım ki amacım şu, köpekler sevildiklerini bilirlerse önürleri 20-25 yıl olabilir. Normal bir köpek 20 yıl yaşar.Fakat canımızı bir gün ALLAH alacak .Sayılı nefeslerini asla bilemem.Ama 20 yıl yaşayabilirler..


    Köpeğin vicut bakımı , temizli ve egzersizleri


    köpeğe bakım ,köpeğin sağlıklı olmasını sağlar.. bundan ziyade birde güzelleştirir.Bakımı yapılan köpek hemen kendini belli eder. Uysalmı? Kızgın ve sinirlimi?Tüylerinin parlak olması ,haeketlerinin canlılığı,bakışlarındaki dikkat ve zekadan davranışlarıdaki güven ve uyuma kadar herşeyi yansıtır..Tüylerini fırçalamayınca, tüy dökme zamanında köpeğin yanından kaçanlar köpeği rahatsız eder.fırçalanmaya kafasının üzerinden başlanır.Bu tarayız kıl diplerini sertleştirir.Ve derisinin hassaslığının gidip, sert bir deriye sahip olmasını sağlar.Hee birde köpeğinizin yanına bir dişi alırsanız iyi olur... ( köpek erkekse tabii .köpek dişiyse erkek köpek alın.. ) Ama isterseniz şart değill.


    Dikkat ederseniz, öpekleri bazı tüyleri kısa bazıları orta uzunlukta bazıları ise çook uzunudur.


    Simdilik yazcaklarım bu kadar...


    Alttada köpek resimi galerisi var..




    Simdilik yazacaklarım bu kadar

    pardon tüm köpekler çorba yiyemez özel bir süs köpeğinin özel maması vardır..

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Kediler 15 yıl yaşarlar.Fakat kedi sevildiğini bilirse bu 20 yıl da olabilir...Kedilerin tırnakları çok hızlı uzar.Kediler koltukları parçalar beyaz eşyaları çizer. Bu yüzden tırnaklarını çektirirler.Bu bir vahşettir.
    Kedinizi her 3-4 ayda bir veterinere götürmelisiniz.ağız ve diş sağlığı en önemlisi.Ve aşılar en önemlisi..Köpeğin, kedinin döktügü tüyler , insanın ciğerine yapışıp, akciğer kanserina yol açar. Kedi alın.Ama almadan önce iyi düşünün. Çünkü şu küçük böcükler çok sevimli oldukları için ölünce çok üzülüyorsunuz...

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Papağan bakımı çok kolaydır. Özel yemi vardır. papağanlar kafesi sevmezler.adı papağan zaten,çok konuşur.Yanına eş ister yada istemez.ama dişi ve erkek olmalıdır.Sahiplerinin ağızından yemek alma gibi birşey var Türkiyede, böyle birşey çok zararlıdır.İnsan ağızındaki mikroplar papağana geçerse ölmesine neden olur.Vicut ısıları ortama göre değişir.ama tabikide test etmek için karlı bir günde dışarı koymayın hayvanı ...

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Küçük kapumbağaların özel kendi mamaları vardır.Karades te yerler.Yeşillik yerler. (Kıvırcık,fesleğen,salatanın içi) Küçük cins kaplubağa aldıysanız, ilk 2 ay bakımına çok önem vermelisiniz.Dikkat edeceğiniz en önemli husus, akvaryumun suyunun sıcak olmasıdır. Suyun sıcaklığı yaklaşık 26-28 derece arası olması lazımdır. Temin edebilirseniz akvaryum ısıtıcısı alabilirseniz çok mutlu olacaklardır yada masa lambasını akvaryum üzerine tutarak güneşlenmesini sağlayabilirsiniz. Eger su sıcaklıgı 26 derece altında olursa belli bir süreden sonra kış uykusuna yatarlar ki bu yawru kapşumbağalar için hiç iyi değildir. Eğer kapmlumbağa almayı düşünüyorsanız 2 tane birden alın çünkü yalnız yaşamayı pek sevmezler ve saglıklı gelişebilmeleri için bi tane arkadaş lazım.

    Besleme konusuna gelince ise yemlerini karada yiyemezler. Yem kafası büyüklüğünde atılmalıdır. Günde 3-4 öğün yem atmanız yararlı olacaktır.

    Kaplumbağa bakımı ise çok önemlidir. Suyu 5 günde bir değiştirilmelidir. Kaplumbağa ile birlikte kesinlikle bir kaplumbağa vitamini ve kaplumbağa kabuk sertleştirici alınmalıdır. Ölüm faunusu dediğimiz mavi faunuslarda ömürleri 2 ayı geçmez. Bu faunusta yaşamaları pek mümkün değildir.

    En çok hoşlandıkları şeyler kafasını hafifçe okşamanız ve diş fırçasıyla hafifçe kabugunu fırçalamanızdır.

    Suyun yükselgini 10 cm kadar olmalıdır ve içine suyun yüksekligi kadar taş parçacıkları ( deniz kabugu, yıldızı, evinizde taş süs eşyaları... ) koymanız gerekmektedir güneşlenmeleri açısından.

    Şu hiç unutulmamalıdır ki ne kadar küçük olsalarda bizde oldugu gibi Allah tarafından onada bir can bahşedilmiştir. Çocuklarımıza oyuncak niğetine asla almamalıyız. Bakımana çok önem vermeliyiz....

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Hamster: Hamster, bilinenin aksine tavşanla fareyle sincapla bir şeyler karıştırılarak üretilmemiştir. Böyle bilinmesinin sebebi, doğada bulunan ilk hamsterların laboratuvarlarda bugünkü renk renk çeşit çeşit hale getirilmesidir. Laboratuvar deneylerinde kullanılmak için çoğaltılan bu hayvanlar, ucuzluğu, bakımının kolay olması ve bıcır bıcır görüntüleriyle çok kolay ve şipşirin evcil hayvanlar. Üstelik ne kadar elinize alıp mıncıklarsanız mıncıklayın, ses etmeyecek kadar da kalenderdirler.

    Hamsterın bakımı kolay demiştik. Bu hayvancıklar kafeste yaşarlar. Akvaryum da olur ama havadar bir kafes daha konforlu olmaz mı? Çok zorda kalırsanız kuş kafesi bile kullanabilirsiniz geçici olarak. Kafesin dibine talaş sermeli ve bu talaşı sık sık değiştirmelisiniz. Bunun iki sebebi var, bu hayvanların nemi sevmemesi ve temizliklerine dikkat etmeleri. Buncacık hayvanın tuvalet sorunu olmaz ama ıslak talaşlar içinde huzursuz olur. Kafesin içinde bulunması gereken önemli aksesuarlar; özel yemlik ve suluk, kapalı bir bölme ve bir dönme dolaptır. Bunların hamster için özel yapılmış olması gerekir.

    Hamster sıradan bir kaptan su içmez ve yemek yemez. Özel hayatlarına düşkün hayvanlar olduklarından yalnız kalacakları özel bir alanları olmalıdır. Fazla enerjilerini harcayabilecekleri ve eğlenecekleri bir dönme dolap da şarttır. Bunların hepsi ucuz plastik aksesuarlar ve pet shop'tan kolayca temin edebilirsiniz.

    Hamsterları fındık, fıstık ve hazır yemle besleyebilirsiniz. En çok bunları severler, diş yapıları ve sindirim sistemleri bunlara uygundur. Tabii diğer evcil hayvanlar olduğu gibi hamsterlarda da tek tip rejim tavsiye edilmiyor. Arada bir sebze meyve verebilirsiniz, bunları da severek yiyeceklerdir, abartmamaya dikkat edin. Yem verdiğinizde yemiyorlarsa ısrar etmeyin, yuvalarında depolayıp acıktıklarında yemek gibi bir adetleri var.

    Hamsterlar pek sosyal hayvanlar değildir, kendi cinslerinden hoşlanmadıkları gibi sizden de hoşlanmayabilirler. Bu hayvanlar gündüzleri uyuduklarından zorla uyandırıp sevmeye kalkarsanız ısırılmaya hazır olun. İlk eve getirdiğinizde aynı tavşanlar gibi size yavaş yavaş alışmasına izin verin. Yine de ne kadar alışırsa alışsın yeni uyandığında ya da yuvasını kurcalamaya kalkarsanız ısırılabilirsiniz.

  6. #6

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart


    Tavşan: Tavşanınız bir kafeste yaşayacak, tabii siz kucağınızda mıncıklamaktan, o da etrafta zıp zıp dolanmaktan yorulduğunda. İlk bilmeniz gereken şey, tavşanınızı yavru bile olsa asla kutuda beslemeye kalkmayın. Kutuda yaşayan tavşanların ayakları sürekli ıslak kalacağından kolayca bitlenir ve hastalanırlar. Ayaklarından bir türlü çıkmayan idrar kokusu ise evinize böcek çekecektir. En kötüsü de kutuda yaşayan tavşanlar mutsuz olurlar ve kendisini kucağınıza almanıza izin vermezler, bunu istemezsiniz sanırız?

    Kafeste yaşayacak olması, tutsak olacağı anlamına gelmiyor. Kendisi için yeterince büyük (mümkün olan en büyük kafesten bahsediyoruz) bir kafeste mutlu olacaktır, en önemlisi kendini güvende hissedecektir. Aynı kuşlar gibi kafesin kapağı açık kalabilir, böylece istediği zaman girip çıkabilir. Önemli olan şey yemek yiyebileceği, uyuyabileceği, çişini yapabileceği, kemirmek istediklerini kemirebileceği kendine ait bir yuvaya sahip olmanın rahatlığını yaşamasıdır. Kafesin altına gazete sermeyin kemirecekleri için boyalar midelerine rahatsızlık verir, kâğıt havluyu deneyin.

    Peki çişini nereye yapacak? Tavşanlar da kediler gibi, konuyu bir kere hallederseniz rahat edersiniz. Kafesinin içine küçük bir kap koyun ve içini talaş ya da kedi kumuyla döşeyin. Biraz iğrenç olacak ama bu kumu çişi ile ıslatın. Bundan sonra buraya gitmesi gerektiğini anlayacak. Çişini evin içinde başka bir yerdeki kaba ya da yemliğine yapmaya kalkarsa kızmayın, sadece bu kabı kumla doldurun ve kafesine koyun. Tavşanınızın tuvaletini kediler gibi balkonda yapmasına izin vermeyin, dediğimiz gibi böcek sorunu yaşamanız ihtimali artar.

    Tavşanınız yavru iken onu marul gibi sebzelerle ve meyve ile beslemeyin. Marul kemiren bir yavru tavşan görüntüsüne doyum yok ama ishal olan yavru tavşanınızın hayatta kalma şansı da pek yok. Siz en iyisi üç aylık olana kadar sadece kuru otlar ve hazır yem ile besleyin. Ondan sonra yavaş yavaş taze meyve ve sebze vermeye başlayabilirsiniz. Yine de rejiminin büyük bölümünü hazır yem ve kuru yonca oluştursun, tavşanlar kuru yoncaya bayılırlar. Siz hergün suyunu değiştirin ama pek su sevmediklerini fark edeceksiniz.

    Tavşanınızı zorla ele almaya kalkışmayın. Bırakın yavaş yavaş alışsın. Oldukça ürkek bir hayvan olduğundan sizin sevginize ve korumanıza ihtiyaçları var, yani zorlamazsanız onlar size gelecektir. Korktuklarında ayaklarını hızlıca yere vururlar ve genellikle en çok gürültüden korkarlar. Korkan bir tavşanın en rahat ettiği yer, sahibinin elinin altıdır. Orayı bir kere keşfetti mi çıkmak bilmeyecek. Kucağınıza çıkmaya can atan, akşam (kısık sesle) televizyon izlerken yanınıza sokulan bir tavşan kadar sizi mutlu eden bir evcil hayvan bulmak zordur açıkçası.

  7. #7

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Kaplumbağa: Kaplumbağanız bir teraryumda yaşayacak. Teraryum kısaca sürüngen akvaryumu gibi bir şey. Bir petshop’a gidip kaplumbağanız için bir “kap” isterseniz muhtemelen size içinde birkaç plastik palmiye olan fanus verecektir. Asla diyoruz. Üzgünüz ama dostunuz bu hücrenin içinde er geç ölecek. Kaplumbağanız suda yaşıyorsa, içinde su ve kuruması için çıkabileceği bir kaya olan fanus, ilk bir ya da iki yıl yaşaması için uygun bir ortam olabilir. Ancak kaplumbağanızın boyu 10 santimi geçtiğinde er geç bir akvaryuma geçmeniz gerekecek, bu yüzden bizce baştan uygun bir teraryum hazırlamalısınız.

    Kaplumbağanız suda yaşıyorsa yarısına kadar su, kurumak için çıkabileceği bir kaya, günde beş saat kadar çalışacak bir filtre, zemine dökeceğiniz akvaryum kumu, günün 12 saati açık kalacak bir lamba ve kışın kaplumbağanızın hastalanmaması için teraryumu 26 dereceye ısıtmak üzere kullanacağınız bir ısıtıcı yeterli donanım olarak kabul edilebilir. 20 litre su koyduğunuzda yarısından çoğu dolmayacak kadar büyük bir teraryum seçmelisiniz. Suyunuzun yüksekliği, kaplumbağanızın dikine rahatlıkla yüzebileceği kadar olmalı. Yoksa ters dönerse doğrulamaz.

    Kaplumbağanız karada yaşıyorsa suyun içine dalamayacaktır, bu da daha fazla alana ihtiyacı var anlamına geliyor. Kara kaplumbağaları için ilk yıllarda fanus yeter kuralı bu durumda geçerli değil. Kara kaplumbağaları için hacim değil büyüklük önemli, bu da en az bir metrelik bir uzunluk demek. Ayrıca temizlenmeleri için birkaç cm derinliğinde suları da olmalı. Güneş ışınlarına benzer bir aydınlık sağlayan infrared lambayı, kendinizi kaplumbağacılığa kaptırırsanız alabilirsiniz, başta bütçeniz kısıtlıysa kendinizi sıkmayın. Bitkiler de şart değildir, kaplumbağanızdan çok sizin ***finize bağlı. Yeni aldığınız kaplumbağayı bir litreye bir tatlı kaşığı tuz oranıyla hazırladığınız su ile yıkamayı unutmayın. Bütün bu yaşadıklarının onu ölümüne korkuttuğunu unutmayın, ilk birkaç gün saklanıp ortalıklarda görünmezse bunu doğal karşılayın.

    Kaplumbağanız, yılda bir kere uzunca bir süre ortadan kaybolursa şaşırmayın. Doğru bildiniz, kabuklu dostunuz kış uykusuna yatıyor. Kaplumbağanız suda yaşıyorsa eylül gibi tembelleşmeye başladığını fark edeceksiniz. Yemek yememeye başladığında zamanı gelmiş demektir, endişelenip zorla yedirmeye çalışmayın. Isıtıcıyı kapatın ve bırakın 2 ay boyunca uyusun. Kaplumbağanız karada yaşıyorsa ve hareketleri yavaşlamaya başlıyorsa büyükçe bir kuyunun içine önce toprak, sonra yosun döşemelisiniz. Kutunun kenarlarına hava alması için delikler açmalı ve üzerine bir örtü örterek serin tutmalısınız.

    Kaplumbağanızı en çok onlar için hazırlanmış özel yemlerle besleyin. Tabii her zaman tek tip yemle beslemeniz sağlıklı olmaz. Bir su kaplumbağasıysa kurutulmuş karides ve balık, küçük et parçaları, kuru solucan, midye içi, kara kaplumbağasıysa her türlü meyve ve sebze ile rejimini renklendirebilirsiniz. Bu beslenme zamanlarında elinizden yemek yedirmenin ***fini çıkarın, kaplumbağanızla en çok sosyalleşyiğiniz zamanlar bunlar olacak. Kaplumbağalar genellike karınları doyunca sahiplerinin yüzüne bakmazlar.

  8. #8

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Hayvanlarımızın Bakımı

    Evcil hayvanlarımız, konfor ve güvenden asla taviz vermeyen, sevme ve sevilme zamanını, kendi belirleyecek kadar özgürlüğüne düşkün, temiz, sessiz, zarif, şirin dostlarımızdır. Sistematik bir şekilde yetiştirilmeleri henüz, yüz- yüzelli yıllık bir geçmişe dayanan, psikolojileri hala tam olarak çözülmemiş, bu gizemli, çekici canlılar için en önemli şey, sahibi tarafından iyi tanınması, gereksinimlerinin tam olarak bilinmesidir.

    Tüm sevimliliklerine rağmen, iyi anlaşılamadığı zaman, pişmanlıkla ve suçluluk duygusu içinde terkedilen, ya da başkasına verilen dostlarımızı düşünürsek, onları daha iyi tanıyıp, ona göre sahip olmanın önemi ortaya çıkacaktır.

    Evcil hayvanların yaşamını dengeli ve mutlu bir şekilde sürdürebilmesi, sağlığı ile birlikte, doğal davranışlarını devam ettirmesiyle mümkündür. Bu da onun, kimliğini tanıyıp, yapısal özelliklerini değiştirmeye çalışmadan, doğal davranışlarına, onu sıkıntıya sokmayacak çözümler getirmekle sağlanabilir. Evcil hayvanlarımızla kurulacak sımsıcak bir dostluğun temellerini atmak, hiç de zor değildir.

    Evcil hayvanlar okşanıp, sevildiklerinde uysallaşırlar. Aksi halde onlarda da, tıpkı insanlardaki gibi birtakım takıntı ve kaygılar gelişebilir ve duygusal anlamda çöküntüler yaşayabilirler. İyi davranışların yerine, ona kötü davranışlarda bulunulduğu takdirde, onunla birlikte yaşamak ***finden ve lüksünden yoksun kalabiliriz.

    Eğer huzur içinde, evcil bir hayvanla birlikte yaşamak istiyorsan, ona hakettiği ilgiyi ve sevgiyi gösterip, onun yaşama hakkına, beklentilerine, isteklerine duyulması gereken saygıyı duyman gerekir!!!

    Sevgi özen ister. Evcil hayvanlar sevgi konusunda doyumsuzdurlar. Onlar için ilgi; illa mama vermek, okşamak, bir çift sıcak söz değil, bazen biraz da oyundur. Oyun çoğu zaman birçok evcil hayvan için bir ödüldür. Hele ki oyunun sonunda, onun seveceği türde çerez veya oyuncak varsa, hem senin, hem de onun için ***if doruğa çıkar.

  9. #9

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Beslenme

    Evde beslediğimiz evcil hayvanların sağlıklı büyümesi için, yeterli ve dengeli beslenmeleri gerekmektedir. Doğru beslenme sayesinde, hem gözleri hayat dolu bir ev hayvanına, hem de uzun senelerimizi birlikte geçirebileceğiniz bir dosta sahip oluruz.

    Evde beslediğimiz evcil hayvanların başında kedi ve köpek gelmektedir.

    Kedi ve köpeğin beslenme ihtiyacı; Kedi ve köpeklerin vücudu da insanlar gibi protein, yağ, kalsiyum, fosfor, sodyum, vitamin A, vitamin D, vitamin E gibi maddelere ihtiyaç duyar. Eksik alımlar çeşitli rahatsızlıklara yol açar. En ideali bütün bunların orantılı bir şekilde verildiği, mamalardır. Bu hem sen için zahmetsiz, hem de hayvanın için, daha sağlıklıdır.

    Bunun yanında onlara, yemek artıkları, pişmiş et ve sebzeler, ekmek, makarna gibi tahıl ürünleri, peynir, süt, yumurta gibi bol proteinli besinler de uygun bir beslenme metodu olabilir. Bu yolu seçersen, daha dikkkatli olman gerekir. Mesela pişmemiş sebze ve et gibi yiyecekler, parazit oluşumuna neden olabilir, fazla miktarda proteinli besinler, tüy dökümlerine neden olabilir, tavuk kemikleri mide tarafından eritilemediğinden, onların sindirim sistemine zarar verir. Bu yüzden sen yine de, hazır mamaları tercih et!!!

    Evde en çok beslediğimiz evcil hayvanlardan biri de kuştur.

    Kuşların beslenmesi; Beslenme kuş sağlığının ilk şartıdır. Esas olan şey, iyi nitelikli tohumların verilmesi, kuşun üstün tuttuğu gıdanın verilmesi, özellikle mamaların hazırlanmasındaki titizlik ve tazeliktir. Tohumların bir kısmı yağlı, bir kısmı unlu ve bir kısmı da serinleticidir. Bunlar ihtiyaca göre değişik oranlarda verilmelidir. Bilinçsiz bir yemlemenin, kuşun bünyesinde değişik etkiler yapması normaldir. Bu sebeple, tohumların özelliklerini incelemek ve kuşa bilinçli bir şekilde vermek gerekir.

    Kuşun vücudunun büyümesini, gelişmesini, hastalıklara karşı direncinin artmasını, vitaminler sağlayacağından, onun alması gereken vitaminler, büyük önem taşır.

    A vitamini: Yumurta sarısında, balık yağında, portakal, muz gibi meyvalarda.
    B vitamini: B1, B2, B6,B12 sebze ve meyvalarda, tohumlarda ve yumurta sarısında az miktarda bulunur.
    C vitamini: Meyve, sebze ve tohumlarda.
    D vitamini: Yumurta sarısı, balık yağında, ıspanak, lahana yağrağı, havuç gibi sebzelerde.
    E vitamini: Marul, ıspanak ve kıvırcık salatada.

    Yaşamın ve beslenmenin temel taşını teşkil eden vitaminleri, yeterince alabilen kuşların, sağlıklı, güçlü, renkli ve neşeli olmaları doğaldır. Sen yine de istersen, kuşunu hazır mama ve hazır vitaminlerle besleyip, işin kolayına kaçabilirsin...!!!

    Balıklar da, evde bakmak için çok tercih edilen evcil hayvanlardır.

    Balıkların beslenmesi; Balıkların birçoğu hem bitkisel, hem de hayvansal gıdalarla beslenirler. Balığın doğru beslenmesi, uzun vadedeki sağlığı açısından çok önemlidir. Bunun için de, seçtiğin ana yemin yanı sıra, balıklarına belirli aralıklarla farklı gıdalarda vermelisin. Ana yem olarak, çoğunlukla granül veya pul yemler tercih edilir. Balığın, sindirim sorunları yaşamaması için, yemi vermeden önce, ıslatarak yumuşamasını sağlamalısın; aksi takdirde kuru yemler kabızlığa yol açabilir. Ayrıca haftada bir veya iki kez olmak üzere haşlanmış sebzeler (bezelye, ıspanak, brokoli, kabak vs.) ve canlı ya da dondurulmuş yemler (karides, kurtlar vs.) vermen, balıklarının sağlığı için gereklidir.

  10. #10

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Eğitim

    Bir kedi veya köpek yavrusunun, verim sağlayacak bir itaat eğitimine ne zaman başlayabileceğine ilişkin, kesin bir yanıt vermek pek de kolay değildir. Yavrular, annelerinin karınlarını terk ettikleri andan itibaren, dünyayı tanımaya başlarlar. Ancak, çoğu eğitmenin de hem fikir olduğu gibi, küçük bir yavrunun dikkatini toplama yeteneği, ciddi bir eğitim alabilmesi için yeterli değildir. Çok erken yaşta verilen itaat kursları, çoğu zaman hem hayvan, hem de sahibi için asabiyet kaynağıdır. Sen, dostunun niçin hiçbirşey öğrenemediğini anlamaya çalışırken, o da daha bir önceki dakikayı bile hatırlamaktan yoksun, kendisinden ne istediğini merak edip durur. İşte bu nedenle, düzenli bir eğitime başlamak için, onun biraz büyümesini beklemen gerekir. Bu süre zarfında, o minik yaratık dünyaya alışacak ve ona söylediklerini az da olsa, algılayabilir hale gelecektir.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •