Guinness'e girmek isteyen adam, 'Günde 2 kez fýrçalayýp, gözüm gibi bakýyorum' diyor. Dilinde azý diþi çýkan Tarsuslu Mustafa, dünya týp literatürüne geçti.
Tarsuslu 38 yaþýndaki Mustafa Bulut'un dilinin sol tarafýndan çýkan azý diþi, baþta doktorlarý olmak üzere tüm görenleri hayrete düþürüyor. 22 Haziran'da çay içerken dilinde kanama meydana gelen ve bu kanamanýn çoðalmasý sonucu doktora giden Mustafa Bulut'un rahatsýzlýðý önce anlaþýlamamýþ. Ýçtiði çaydan ötürü dilinde bir kabarcýk oluþtuðunu düþünen doktorlar, yazdýklarý ilacý 1 ay kullanmasýný istemiþ. Bulut ondan sonraki süreci þöyle anlatýyor:
'En güzeli bu diþim'
"22 Temmuz'da tekrar doktora gittim. Ýlk baktýklarýnda, diþ dile yapýþmýþ diye bir taný koydular. Doktor almaya çalýþtý ama olmadý. Diðer doktorlara sordular. Ne olduðundan emin olamadýklarý için almaya da teþebbüs edemediler." Üniversitesi hastanesine de gittiðini, burada yapýlan incelemeler sonrasýnda diþin kökünün olmadýðý ve 8 numara 20'lik azý diþi olduðunu belirttiklerini ifade eden Bulut, durumun týp literatüründe bir ilk olduðunu kaydetti. Bulut, dilinde çýkan diþle 'iyi anlaþtýklarýný' söyleyerek, "Diðer diþlerim güzel deðil ama bu diþim güzel. Kökü olmadýðý için ne zaman düþeceði belli deðil. Bu diþim, yemek yerken bana yardýmcý da oluyor. Herhangi bir sýkýntý vermiyor. Bakýmýný çok iyi yapýyorum. Günde 2 kez fýrçalýyorum" diye konuþtu.
Ýlk Kez Rastlanýyor
4 yýldýr Türk savaþ sanatý "Sayokan" yapan ve sporcu kimliði nedeniyle beslenmesine büyük önem veren Mustafa Bulut, diþin çýkmasýndan sonra ise kuruyemiþ gibi fazla sert besinlerden uzak durduðunu söyledi. Ýlk öðrendiðinde, kendisinin de çok þaþýrdýðýný anlatan Mustafa Bulut, doktorlarýn durumu araþtýrdýðýný, kulakta, çenede ya da damakta çýkan diþlere rastlanmasýna raðmen dilde çýkan bir azý diþine ilk defa rastlanýldýðýný anlattý. Mustafa Bulut'un amacý, Guiness Rekorlar Kitabý'na girmek...
çýkacak baþka bi yer bulamamýþ![]()

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri