DİSK Genel Başkanı lastik işçisine geldi
Yayınlanma tarihi 07 Haziran 2008, görüntülenme sayısı 799.
Lastik fabrikalarında grevin birinci haftası dolarken, ziyaretler de artıyor. DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, dün İzmit’e geldi. Çelebi, lastik işverenlerinin, sendikayı derhal pazarlık masasına çağırmalarını istedi, “Bu grevin en kısa sürede anlaşma ile sonuçlanmasını istiyoruz” dedi.
PİRELLİ’Yİ ZİYARET
DİSK Genel Başkanı Çelebi, dün Pirelli Lastik Fabrikasına giderek, grev gözcüleri ile görüştü. Daha sonra Lastik-İş Kocaeli Şubesi’ne gelen Çelebi, “Lastik-İş’te söz ve karar tabana aittir ilkesi bir kez daha işletilmiştir. Grev amaç değil, araçtır. Ben buraya lastik işçileri ile DİSK’in dayanışmasını paylaşmak için geldim. Lastik işverenlerinin grevin çözümü için adım atması gerekiyor” şeklinde konuştu.
ÜNİVERSİTE GREVİNE GÖZALTI
Öte yandan, DİSK’e bağlı Oleyis Sendikası’nın 31 Aralık’ta Kocaeli Üniversitesi’nde başlattığı grev devam ediyor. Dün bu grevi örgütleyen ve sürdüren sendika üyelerinden 12 kişi gözaltına alındı. DİSK Örgütlenme Dairesi Başkanı ve Nakliyat İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Oleyis Genel Sekreteri Mehmet Emin, Oleyis Bölge Temsilcisi Barış Aşan ile grev gözcüleri gözaltına alınanlar arasında bulunuyor.

Teşekkur:

Yer imleri