Teþekkur Teþekkur:  0
Sayfa 1/6 123456 SonSon
51 sonuçtan 1 ile 10 arasý

Konu: KOCAELÝ Haberlerý

  1. #1

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    New Icons 31 KOCAELÝ Haberlerý

    Panayýr havasý önce Ýstiklal Caddesi’nde

    Yayýnlanma tarihi 07 Haziran 2008, görüntülenme sayýsý 1792.
    Ýzmit Saraybahçe Belediye Baþkaný Halil Vehbi Yenice ile ÝKM yöneticilerinin kent merkezinde ticareti hýzlandýrmak, þehir merkezi esnaflarýnýn iþ potansiyelini arttýrmak amacýyla baþlattýklarý arayýþ çerçevesinde, hafta sonlarý caddelerde alýþveriþ ortamý yaratma projesinin ilk uygulamasý, bu hafta Ýstiklal Caddesi’nde baþlatýlacak.


    OKS VE ÖSS’DEN SONRA


    Ýzmit Belediye Baþkaný Halil Vehbi Yenice, önce bu hafta sonu uygulamayý Yürüyüþ Yolunun iki kenarýndaki Hürriyet veya Cumhuriyet Caddeleri’nde baþlatmayý planladýklarýný, ancak dünkü gazetemizde yer alan öneriyi dikkate alarak, bu uygulamayý OKS ve ÖSS’den sonraya ertelediklerini söyledi. Bugün akþam saatlerinden itibaren, pazar günü gece yarýsýna kadar, zaten araç trafiðine kapalý olan Ýstiklal Caddesi’nde dükkanlar ürünlerini, lokanta ve kafeler masalarýný kaldýrýma çýkartabilecek, bu þekilde Ýstiklal Caddesi’nde bir panayýr havasý yaratýlabilecek.


    YENÝCE’NÝN ÝKM’YE ÖNERÝSÝ


    Baþkan Halil Vehbi Yenice, kendisinin de ÝKM üyesi olduðunu, Ýzmit þehir merkezindeki esnafýn sýkýntýlarýný bildiðini belirtti, “ÝKM yöneticilerine, bir veya iki tane yer kiralayýp buralarý, alýþveriþe çýkacak ailelerin çocuklarý için düzenlemeyi önerdim. Dernek böyle yerleri kiralarsa, tefriþini belediye olarak biz yaparýz. Þehir merkezinde alýþveriþe çýkan aileler, çocuklarýný da buralara býrakýp, vakit geçirmesini saðlayabilirler. Kent merkezi esnaflarýnýn iyiliði ve daha çok iþ yapmasý için biz bir adým atýyoruz. Önerilerin tartýþýlmasýný, geliþtirilmesini hedefliyoruz” dedi.

  2. #2

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    DÝSK Genel Baþkaný lastik iþçisine geldi

    Yayýnlanma tarihi 07 Haziran 2008, görüntülenme sayýsý 799.
    Lastik fabrikalarýnda grevin birinci haftasý dolarken, ziyaretler de artýyor. DÝSK Genel Baþkaný Süleyman Çelebi, dün Ýzmit’e geldi. Çelebi, lastik iþverenlerinin, sendikayý derhal pazarlýk masasýna çaðýrmalarýný istedi, “Bu grevin en kýsa sürede anlaþma ile sonuçlanmasýný istiyoruz” dedi.


    PÝRELLÝ’YÝ ZÝYARET


    DÝSK Genel Baþkaný Çelebi, dün Pirelli Lastik Fabrikasýna giderek, grev gözcüleri ile görüþtü. Daha sonra Lastik-Ýþ Kocaeli Þubesi’ne gelen Çelebi, “Lastik-Ýþ’te söz ve karar tabana aittir ilkesi bir kez daha iþletilmiþtir. Grev amaç deðil, araçtýr. Ben buraya lastik iþçileri ile DÝSK’in dayanýþmasýný paylaþmak için geldim. Lastik iþverenlerinin grevin çözümü için adým atmasý gerekiyor” þeklinde konuþtu.


    ÜNÝVERSÝTE GREVÝNE GÖZALTI


    Öte yandan, DÝSK’e baðlý Oleyis Sendikasý’nýn 31 Aralýk’ta Kocaeli Üniversitesi’nde baþlattýðý grev devam ediyor. Dün bu grevi örgütleyen ve sürdüren sendika üyelerinden 12 kiþi gözaltýna alýndý. DÝSK Örgütlenme Dairesi Baþkaný ve Nakliyat Ýþ Genel Baþkaný Ali Rýza Küçükosmanoðlu, Oleyis Genel Sekreteri Mehmet Emin, Oleyis Bölge Temsilcisi Barýþ Aþan ile grev gözcüleri gözaltýna alýnanlar arasýnda bulunuyor.

  3. #3

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Tutuklanan taksicinin avukatý itiraz etti

    Yayýnlanma tarihi 07 Haziran 2008, görüntülenme sayýsý 1206.
    Büyükþehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüðü’nde çalýþan, Derince Yenikent Mahallesi’nde oturan Erdinç Deniz isimli gencin 31 Mayýs günü boðazý kesilerek öldürülmesi olayýnýn ardýndan, cinayet ve cinayete yardým suçundan tutuklanan 5 sanýktan biri olan taksi þoförü Hüseyin Naþit Keskin’in avukatý Mustafa Kocaman, müvekkilinin serbest býrakýlmasý istemiyle üst mahkemeye baþvurdu.


    ERDÝNÇ DENÝZ’Ý TAKSÝYE BÝNDÝRMÝÞLERDÝ


    Cinayet gecesi, Otel Asya yakýnlarýndaki bir kulüpte kumar oynadýktan sonra dýþarý çýkan maktül Erdinç Deniz, bir kýz meselesi nedeniyle kendisine husumet besleyen sanýk ve arkadaþlarý tarafýndan zorla 41 LA 674 plakalý taksiye bindirilmiþ, daha sonra da boðazý kesilerek öldürülmüþtü. Herhangi bir duraða baðlý olmayan, ancak Ýzmit gecelerinde tanýnan taksicilerden biri olan Hüseyin Naþit Keskin, kendisinin býçakla tehdit edildiðini, sanýklarýn bu þekilde arabasýna bindiklerini söylemiþ, ama diðer 4 sanýkla birlikte tutuklanmýþtý.


    BOÐAZINA BIÇAK DAYALIYDI


    Av. Mustafa Kocaman, sanýklarýn yolculuk boyunca müvekkili taksi þoförünün baþýna býçak dayadýðýný, tehdit altýnda aracý kullandýðýný belirterek, tutuklama kararýna itiraz etti. Üst mahkemenin itiraza pazartesi günü karar vermesi bekleniyor.

  4. #4

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Kýzýlkaya büyüdü, sonunda otel oldu

    Yayýnlanma tarihi 07 Haziran 2008, görüntülenme sayýsý 814.
    Tütünçiftlik Güney Mahallesi Tuðrul Caddesi üzerinde iþadamý Arif Kýzýlkaya’nýn 1989 yýlýnda restaurant olarak kurduðu, daha sonra yemek fabrikasý, catering hizmetleri de veren tesis, dün 4 katlý Kýzýlkaya Otel olarak hizmete açýldý.


    25 ODALI ÞIK OTEL


    Arif Kýzýlkaya ile oðullarýnýn sahibi olduðu, 3 milyon YTL’lik yatýrýmla gerçekleþen Kýzýlkaya Oteli, 25 odalý, 50 yatak kapasiteli. Odalarda telefon, internet baðlantýlarý, uydu yayýnlý televizyon, mini bar, klima gibi özellikler bulunuyor. Tesisin 150 kiþi kapasiteli restaurantý da var. Kýzýlkaya Otel, Körfez ilçede önemli bir eksikliði ortadan kaldýracak.


    AÇILIÞA BÜYÜK ÝLGÝ


    Kýzýlkaya Otel’in dün yapýlan açýlýþ törenine Büyükþehir Belediye Baþkaný Karaosmanoðlu, Körfez Belediye Baþkaný Pehlivan, Kirazlýyalý Belediye Baþkaný Þahin, Hereke Belediye Baþkaný Maçil, AKP Ýl Baþkaný Zeki Aygün, Kocaeli Emniyet Müdürü Hüseyin Namal ile, çok sayýda davetli katýldý.

  5. #5

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Konut Fuarý’na renkli açýlýþ

    Yayýnlanma tarihi 07 Haziran 2008, görüntülenme sayýsý 612.
    ÜNYAP Fuarcýlýk Genel Müdürü Ýlhami Aytemur ile birlikte ilimizde faaliyet gösteren Dost Ajans sahibi Þenol Çiçek, ERT Reklam sahibi Hakan Eryürek, MAR Ajans Genel Müdürü Serkan Baþtar ve Þahin Medya Grup Reklam Müdürü Murat Aydýn tarafýndan organize edilen Türkiye Konut-Mortgage Kocaeli 2008 Gayrimenkul Proje Tanýtým Emlak,Finans ve Konut Dekor Fuarý, önceki gün Kocaeli Büyükþehir Belediyesi Uluslararasý Fuar Merkezinde açýldý. Açýlýþa Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Kocaeli Büyükþehir Belediye Baþkan Vekili Ýlyas Þeker, Genel Sekreter Münir Karaloðlu, Ýzmit Belediye Baþkaný Halil Yenice, Bekirpaþa Belediye Baþkaný Abdullah Köktürk, KOÜ Yeraltý Bilimleri Ana Bilim Dalý Baþkaný Prof. Dr. Mithat Fýrat Özer, ÝZAYDAÞ Genel Müdürü Recep Bilal Þengün, Saadet Partisi Ýl Baþkaný Mehmet Aras, Kocaelispor Baþkaný Serhan Gürkan, Pazarcýlar Odasý Baþkaný Ahmet Serim, Ýnþaat Mühendisleri Odasý Baþkaný Aykut Bozkurt ve çok sayýda davetli katýldý.


    DEÐÝÞÝK PROJELER VAR


    Fuar ile ilgili bilgi veren Ýlhami Aytemur yaptýðý açýklamada, “Gayrimenkul sektöründe hýzlý geliþmelerin yaþandýðý bu dönemde ev sahibi olmak isteyenler Türkiye’nin dört bir yanýna daðýlmýþ projeleri fuarýmýzda görebileceklerdir. Bu fuarýmýzý kesinlikle diðer fuarlar gibi lütfen deðerlendirmeyin. Çünkü burada her zaman kent içinde söylenen bu kentin deðerlerinin bu kentte ciddi giriþimler yapýlmadýðýndan söz edilir. Ýþte bu söyleme katký saðlamak ve bu kentin gençleri olarak bu kentte ciddi organizasyonlar yapmak üzere kollarý sývadýk. ÜNYAP Fuarcýlýðýn önderliðinde, 4 giriþimci Ýzmitli genç olarak samimi duygularla, bu kentin dinamiklerini harekete geçirerek ve hiçbir zaman maddi bir beklenti içinde olmadan 2 ay önce çalýþmalarýmýza baþladýk. Ýlk önce yer ile ilgili sýkýntýmýz vardý ve bu konuda Kocaeli Büyükþehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloðlu ve Baþkan Danýþmaný Ömer Polat’a fuarý anlattýk ve kendilerinden mekan konusunda destek istedik” dedi.


    TEÞEKKÜR ETTÝ


    Aytemur’un ardýndan genç giriþimciler adýna açýklama yapan Hakan Eryürek ise “Çünkü Uluslar arasý Fuar Merkezi Umut Sanat Film Þirketine kiralanmýþtý. Bu konuda Genel Sekreterimiz Münir Karaloðlu ve Baþkan Danýþmanýmýz Ömer Polat bize destek vereceklerini belirttiler. Ardýndan bu konularla ilgili olarak Büyükþehir Belediyesi Emlak Ýstimlak Daire Baþkanýmýz Yalçýn Özön tarafýndan resmi prosedürlerimiz tamamlandý ve þu anda bulunduðumuz alan kiralandý. Daha sonra Ýzmitli iþadamlarýmýzla görüþmelerimiz baþladý ve gerçekten çok meþakkatli bir yolun ardýndan buraya katýlan firmalarýmýzýn desteði ile bugünlere geldik” diye konuþtu.


    PLAKET VERÝLDÝ


    Ardýndan sýrasýyla Ýzmit Belediyesi Baþkaný Halil Yenice, Prof. Dr. Mithat Fýrat Özer, Kocaeli Büyükþehir Belediyesi Baþkan vekili Ýlyas Þeker ve Kocaeli Valisi Gökhan Sözer konuþma yaptý. Ardýndan Vali Sözer, Genel Sekreter Münir Karaloðlu, Ýnþaat Mühendisleri Odasý Baþkaný Aykut Bozkurt”a teþekkür plaketlerinin verilmesinin ardýndan protokol tarafýndan kurdele kesildi. Özcan piþmaniyede Ýzmit’in sembolü olan piþmaniye çekerken, Türk Telekom Ýl Müdürlüðü de ilk defa videofon görüntülü telefonu tanýttý. Fuar 5-8 Haziran tarihleri arasýnda gezilebilecek. 70 firmanýn katýlýmý ile gerçekleþen fuarda 30 bin kiþinin gezmesi bekleniyor.

  6. #6

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Fuarlý günler baþladý

    Yayýnlanma tarihi 07 Haziran 2008, görüntülenme sayýsý 604.
    Kocaeli Fuarý; dün akþam 42 nci kez kapýlarýný açtý. Akþam saatlerinde düzenlenen açýlýþ töreni öncesinde, dün öðleden sonra Fuar’da gösteriler yapacak animasyon ekipleri, halk oyunlarý ekipleri, bir kortej oluþturarak þehir merkezinde yürüdüler.


    GÝRÝÞ 50 KURUÞ


    Dün akþam Demet Akalýn konseri ile açýlan Fuar, 15 Eylül’e dek devam edecek. Konsersiz gecelerde Fuar’a giriþ 50 Kuruþ.

  7. #7

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Trakya Sanayi için 42.5 milyon Dolar

    Yayýnlanma tarihi 07 Haziran 2008, görüntülenme sayýsý 403.
    Uzunçiftlik beldesinde, Akmeþe kavþaðý mevkiinde bulunan, Hayyam Garipoðlu’na ait Trakya Sanayi fabrikasýnýn arazisi, binalarý ve makineleri, sahibinin devlete borçlarý nedeniyle Tasarruf Mevduatý Sigorta Fonu (TMSF) tarafýndan satýþa çýkartýlmýþtý.


    BÝR FÝRMA VERDÝ


    TMSF, Trakya Sanayi’ni 59 milyon Dolar baþlangýç bedeli ile, önceki gün Ýstanbul’da satýþa çýkarttý. Ýhaleye sadece TME Emlak ve Metal Yatýrýmlarý isimli firmanýn katýldýðý, kapalý zarfla 42 milyon 50 bin Dolar teklif ettiði öðrenildi. TMSF yetkilileri, daha sonra bu firmanýn temsilcileri ile pazarlýða oturdu. TME firmasý, teklifini 500 bin Dolar arttýrarak, 42 milyon 550 bin Dolar’a yükseltti.


    ONAY GEREKÝYOR


    Bu durumda ihale sonucunun TMSF tarafýndan onaylanmasý gerekiyor. Teklif edilen fiyat, ihale öncesi belirlenen muhammen bedelin altýnda olduðu için, TMSF TME firmasýný yeniden pazarlýða çaðýrabilir. Ya da yeniden ihaleye çýkýlabilir.

  8. #8

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Çimento yüklü kamyonu devirdi, gülme krizine girdi

    Yayýnlanma tarihi 07 Haziran 2008, görüntülenme sayýsý 863.
    D-100 karayolunun “Battý-Çýktý çalýþmasýnýn sürdüðü bölümünde dün Ýzmit geliþ yönünde saat 09.30’da bir kaza meydana geldi.
    Ali Er (43) yönetimindeki 26 SH 728 plakalý çimento yüklü kamyon, kontrolden çýkýnca savrulup, þarampole yuvarlandý. Nuh Çimento fabrikasýndan yüklediði çimentoyu, Kütahya’ya götürmek üzere yola çýkan kamyon, kontrolden çýkýnca Ýzmit giriþinde devrilerek, þarampole uçtu. Araçta büyük hasar meydana gelirken, yaralý olarak kurtulan sürücü Ali Er, Derince Devlet Hastanesi’ne kaldýrýldý. Saðlýk durumu iyi olan, küçük yaralanmasý olan Ali Er, kaza nedeniyle büyük þok yaþadý ve gülme krizine girdi. Fotoðraflarýný çeken gazetecilere kahkaha atar pozlar veren Ali Er, “Birden ne olduðunu anlayamadým” dedi.

  9. #9

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Muhasebeciler’de sakin kongre

    Yayýnlanma tarihi 07 Haziran 2008, görüntülenme sayýsý 254.
    Kocaeli Muhasebeciler Mali Müþavirler Odasý’nýn 19 ncu olaðan kongresi bugün baþlýyor. Muhasebeciler Odasý’nýn özellikle geçen dönemki kongresi, kýran kýrana geçmiþ, iki ayrý liste yarýþmýþtý. Bu kez kongre baþlarken, oda hayli sakin görünüyor.


    SEÇÝMLER YARIN


    Muhasebeciler Odasý kongresi iki gün sürecek. Kongre, bugün saat 13.00’de Seka Park Otel’de baþlayacak, kongrenin bugünkü bölümünde faaliyet raporlarý okunacak, yönetim kurulu devam eden oda binasý inþaatý için ek mali kaynak yaratýlmasýný isteyecek. Bugün ayrýca Oda Meclisi ile ihtisas komisyonlarý seçilecek. Yarýn ise, 09.00-17.00 saatleri arasýnda yine Seka Park Otel’de yönetim kurulu, disiplin kurulu, denetleme kurulu ve birlik denetim kurulu seçimleri tamamlanacak. Kuruluþundan buyana Kocaeli Muhasebeciler Odasý Baþkaný olan Ender Þenol’un ayný göreve yeniden seçilmesi bekleniyor.

  10. #10

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Atýklardan maketler

    Yayýnlanma tarihi 07 Haziran 2008, görüntülenme sayýsý 282.
    Ýzmit Belediyesi Temizlik Ýþleri Müdürlüðü’nün düzenlediði, “Ambalaj Atýklarýndan Maket Yapma Yarýþmasý”nda ortaya çýkartýlan birbirinden ilginç eserler, 5 Haziran Dünya Çevre Günü anýsýna dün Yürüyüþ Yolu’nda sergilendi.
    29 Mayýs tarihinde sonuçlanan yarýþmada jüri 18 ilköðretim okulundan gönderilen çalýþmalarý gözden geçirdi. Bu deðerlendirme sonucu birinciliði Dönüþüm 41 projesi ile Ýnkýlap Ý.Ö.O., ikinciliði Bumerang projesi ile Ulugazi Ýlköðretim Okulu, üçüncülüðü ise Lunapark projesi ile Mehmetçik Ý.Ö.O. almýþtý. Mansiyon ödülü de Kum saati projesi ile Zafer Ý.Ö.O’nun oldu.
    Ýzmit Belediyesi önünde Yürüyüþ Yolu’nda gerçekleþen serginin açýlýþýna Ýzmit Belediyesi Baþkaný Halil Yenice, Çevre ve Orman Ýl Müdürü Necati Farsak, belediye meclis üyeleri, öðrenciler ve çok sayýda vatandaþ katýldý. Yarýþmanýn ödül töreni de Sekapark’taki törende gerçekleþtirildi. Ýl Çevre ve Orman Müdürü Necati Farsak, gençlerin büyüklere ders verircesine eserler ortaya çýkarttýðýný söyledi. Ýzmit Belediye Baþkaný Halil Vehbi Yenice de, artýk çocuklarýn büyükleri eðittiðini söyledi, “Gelecekte çevre bilinci olan bu gençlerimiz çevreyi kirletilmesine engel olacaklar ve daha güzel bir dünyada yaþayacaðýz” dedi. Yarýþmada birinci okula projeksiyon cihazý, ikinciye bilgisayar, üçüncüye çok fonksiyonlu yazýcý, mansiyona da yazýcý hediye verildi.

Sayfa 1/6 123456 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
  •