Teşekkur Teşekkur:  0
52 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: KOCAELİ Haberlerı

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Muhasebeciler’de sakin kongre

Yayınlanma tarihi 07 Haziran 2008, görüntülenme sayısı 254.
    Kocaeli Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası’nın 19 ncu olağan kongresi bugün başlıyor. Muhasebeciler Odası’nın özellikle geçen dönemki kongresi, kıran kırana geçmiş, iki ayrı liste yarışmıştı. Bu kez kongre başlarken, oda hayli sakin görünüyor.

SEÇİMLER YARIN

Muhasebeciler Odası kongresi iki gün sürecek. Kongre, bugün saat 13.00’de Seka Park Otel’de başlayacak, kongrenin bugünkü bölümünde faaliyet raporları okunacak, yönetim kurulu devam eden oda binası inşaatı için ek mali kaynak yaratılmasını isteyecek. Bugün ayrıca Oda Meclisi ile ihtisas komisyonları seçilecek. Yarın ise, 09.00-17.00 saatleri arasında yine Seka Park Otel’de yönetim kurulu, disiplin kurulu, denetleme kurulu ve birlik denetim kurulu seçimleri tamamlanacak. Kuruluşundan buyana Kocaeli Muhasebeciler Odası Başkanı olan Ender Şenol’un aynı göreve yeniden seçilmesi bekleniyor.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Atıklardan maketler

Yayınlanma tarihi 07 Haziran 2008, görüntülenme sayısı 282.
    İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği, “Ambalaj Atıklarından Maket Yapma Yarışması”nda ortaya çıkartılan birbirinden ilginç eserler, 5 Haziran Dünya Çevre Günü anısına dün Yürüyüş Yolu’nda sergilendi.
    29 Mayıs tarihinde sonuçlanan yarışmada jüri 18 ilköğretim okulundan gönderilen çalışmaları gözden geçirdi. Bu değerlendirme sonucu birinciliği Dönüşüm 41 projesi ile İnkılap İ.Ö.O., ikinciliği Bumerang projesi ile Ulugazi İlköğretim Okulu, üçüncülüğü ise Lunapark projesi ile Mehmetçik İ.Ö.O. almıştı. Mansiyon ödülü de Kum saati projesi ile Zafer İ.Ö.O’nun oldu.
    İzmit Belediyesi önünde Yürüyüş Yolu’nda gerçekleşen serginin açılışına İzmit Belediyesi Başkanı Halil Yenice, Çevre ve Orman İl Müdürü Necati Farsak, belediye meclis üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yarışmanın ödül töreni de Sekapark’taki törende gerçekleştirildi. İl Çevre ve Orman Müdürü Necati Farsak, gençlerin büyüklere ders verircesine eserler ortaya çıkarttığını söyledi. İzmit Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice de, artık çocukların büyükleri eğittiğini söyledi, “Gelecekte çevre bilinci olan bu gençlerimiz çevreyi kirletilmesine engel olacaklar ve daha güzel bir dünyada yaşayacağız” dedi. Yarışmada birinci okula projeksiyon cihazı, ikinciye bilgisayar, üçüncüye çok fonksiyonlu yazıcı, mansiyona da yazıcı hediye verildi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Büyükşehir personeli için Ebru Gündeş geliyor

Yayınlanma tarihi 07 Haziran 2008, görüntülenme sayısı 446.
    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bugün bütün personeli ve aileleri için piknik düzenliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kez düzenlediği piknik, Yazlık beldesindeki Kadırga Yaylasında başlayacak. 10 bin kişinin katılacağı düşünülerek yiyecek hazırlanıyor. Piknik alanında çocuklar için oyun bölümleri kuruldu. Ayrıca, saat 17.00 sıralarında da ünlü sanatçı Ebru Gündeş Kadırga Yaylası’na gelecek, Büyükşehir personeli için konser verecek.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Kerpe Nikomedia Otel temmuz ayında açılacak

Yayınlanma tarihi 07 Haziran 2008, görüntülenme sayısı 438.
    Kandıra Kerpe sahilindeki Varuna Otel el değiştirmiş, otelin işletmesini İzmitli Sedat Eren üstlenmişti. 149 odalı, 450 yataklı, 4 yıldızlı tesiste önemli değişiklikler yapılıyor. Varuna Otel’in adı da Nikomedia Otel olarak değiştirildi. Sedat Eren, otelin yenilenmiş hali, yeni personeli ile temmuz ayında açılacağını söyledi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Lambalar konuldu ama çalışmıyor

Yayınlanma tarihi 07 Haziran 2008, görüntülenme sayısı 359.
    İzmit Atatürk Bulvarında, KOÜ Anıtpark Yerleşkesi girişi önünde, her taraftan araçlar girip çıkıyor. Aynı bölgede yaya trafiği de çok yoğun. bu nedenle sık sık kazalar oluyordu. Büyükşehir Belediyesi, isabetli bir kararla, bu bölgedeki kavşağa trafik ışıkları koydu. Lambaların konulmasından buyana, neredeyse 15 gün geçti. Kavşaktaki ışıkların ne zaman çalışmaya başlayacağı merak ediliyor.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

13 Nolu Kooperatif: Mahkeme kararı uygulansın

Yayınlanma tarihi 07 Haziran 2008, görüntülenme sayısı 248.
    İzmit şehir içi taşımacılığında çalışan 5 ve 13 Nolu kooperatifler arasında yıllardır rekabet ve çekişme devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, bu kooperatifleri birleştirmeyi başaramadı. Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce Meclis kararı almış, 5 Nolu Kooperatifin minibüslerini bire bir büyütme hakkı tanımıştı. 13 Nolu Kooperatif, bu karara tepki gösterdi, mahkemeye giderek iptal davası açtırdı. 13 Nolu Kooperatifin açtığı dava haklı bulundu, Danıştay da onayladı. Şimdi Büyükşehir Belediyesi’nin mahkeme kararını uygulayıp, 5 Nolu Kooperatifin büyüyen araçlarını tekrar küçültmesi lazım. 13 Nolu Kooperatifin eski Başkanı Seyfettin Köprülü ile kooperatif üyesi Umut Macit, Büyükşehir Belediyesi’nin mahkeme kararını uygulamadığını, açıkça suç işlediğini söylediler. Büyükşehir bu işin altından nasıl kalkacak merak ediliyor.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Kocaelispor bayrağına 500 YTL ceza kesildi

Yayınlanma tarihi 07 Haziran 2008, görüntülenme sayısı 919.
    Abdurrahman Yüksel Caddesi üzerinde bulunan Peynirci Baba isimli şarküterinin Genel Koordinatörü Necat Parlar, fanatik bir Kocaelispor taraftarı. Kocaelispor şampiyon olunca, Necat Parlar da Peynirci Baba adına dev bir Yeşil-Siyahlı bayrak yaptırmış, dükkanın önünde caddeye asmış. Geçen gün Saraybahçe zabıtaları gelip, izinsiz bayrak nedeniyle 500 YTL ceza kesmişler. Necat Parlar, “Ben yasak olduğunu bilmiyordum. Bayrağı asmak için Büyükşehir’den vinç istedik. Büyükşehir’in gönderdiği vinçle bayrağı astık. Ama Saraybahçe’den para cezası geldi, çok şaşırdım” diyor.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri