Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
5 sonuçtan 1 ile 5 arası

Konu: Vatandaş dershanekolik olmuş

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Vatandaş dershanekolik olmuş

Vatandaş dershanekolik olmuş...

İyİ bir lisenin kapısını aralamak için ilköğretim son sınıftaki öğrencilerin son kez girdiği OKS’de (Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı) yaklaşık 1 milyon adaydan ancak 130 bini iyi bir lisenin kapısını aralayabilecek.

Öğrenciler sınavı genel olarak kolay olduğunu açıkladılar. Üst sıralarda yer alan öğrencilerin bu nedenle istediği okullara girme şansı yüksek olacak. Soruların kolay olması, belirli puan gruplarında yığılmayı arttıracak. Bu nedenle tercihlerin dikkatli yapılması gerekiyor.

Soruları Hürriyet için değerlendiren Bilfen Eğitim Kurumları öğretmenleri, genel olarak sınavın kolay olduğunu, son sınavın öğrencilerin yüzünü güldürdüğünü açıkladı. Soruların kolaylığı yüzünden 50’den fazla birincinin çıkabileceğini söyleyen uzmanların, bölümlere göre soru değerlendirmesi şöyle:

Fen bilgisi zor: Sorular açık ve anlaşılır hazırlanmış, ama geçmiş yıllara göre biraz daha zordu. Eski ve yeni müfredatın ortak konularından sorular hazırlanmış. Sorular seçici ve zorlayıcı.

Türkçe uygun: Hatalı, müfredat dışı veya yanlış soru bulunmuyor. Sorular ölçme ve değerlendirme tekniğine uygun. Genelde yoruma dayalı sorular olmakla beraber, öğrencinin kelime, Türkçe bilgisini ölçmeye dayalı sorular ağırlıkta. Dilbilgisi soruları bu yıl daha fazla. A kitapçığı 15-16’ncı sorular en zor sorulardı.

Matematik kolay: Müfredat dışı veya yanlış soru yok. Geçen yıla göre daha kolay bir sınav. Bütün sınıfların konularından sorular yer alıyor.

Sosyal de kolay: Sorular açık, seçik anlaşılır. Müfredat dışı soru yok. Anlamı ve yorum gücü yüksek sorular hazırlanmış. Eski müfredata daha uygun sorular ağırlıktaydı.

Vatandaş dershanekolik olmuş

BİNLERCE veli gibi, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de kızı Büşra Vuslat’ı OKS’ye soktu. Bakan Çelik, Çankaya Kılıçarslan Lisesi’nde kızını sınıfa yerleştirdikten sonra, okul bahçesinde diğer velilerle bekledi. Çelik, velilerin "Çocuklarımızı dersanelerden kurtarın" şikáyetiyle karşılaştı. "Halk dershanekolik olmuş maalesef" diyen Çelik, okul başarısının daha önemli olduğu yeni müfredat programında bu sorunun ortadan kalkacağını savundu.

Kenthaber...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

dersanekolik olur tabi şuan ki durum dersane durumu dersane olmadan kazanan çok yok okullara daha agırlık verilse ve bu sınav sistemi olmasa dersaneler bu kdar rehavet görmez....

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Kardeşim niye ağlıyorsunuz ki? Bu adamlar başımıza boşuna mı getirldiler. Öz be öz kendi buluşumuz olan veya uyarlanan Köy Enstitülerini boşuna mı gene bizlere kapattırdılar? Şu an MEB.da 150'yi aşkın yabancı danışman çalıştırılıyor. Bu yabancı danışmanlar babalarının hayrına burda çalışmıyorlar di mi? Sizlerde uyanın artık be kardeşim. Başka ne deyim?
    Saygılar.
    Konu emmi tarafından (14-06-2008 Saat 03:20 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı emmi Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Kardeşim niye ağlıyorsunuz ki? Bu adamlar başımıza boşuna mı getirldiler. Öz be öz kendi buluşumuz olan veya uyarlanan Köy Enstitülerini boşuna mı gene bizlere kapattırdılar? Şu an MEB.da 150'yi aşkın yabancı danışman çalıştırılıyor. Bu yabancı danışmanlar babalarının hayrına burda çalışmıyorlar di mi? Sizlerde uyanın artık be kardeşim. Başka ne deyim?
    Saygılar.
    ağzına sağlık emmi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Sistem böyle işliyor arkadaşlar. Bizlerin önüne "Yeni İlköğretim Programı" kondu. Ama bu programı geliştirenler teker teker oradan ayrılmak zorunda bırakıldı. Neden acaba? Bu programı hazırlayanlar çok iyi yetişmiş profosör ve üst düzey bürokratlardı.Bunların yaptıkları bazı çevrelerin işine gelmedi ayağını kaydırdılar. Onlar dershanelerin önemini yitireceği bir sistem ortaya koymuşlardı. Fakat baktılar işler yatırımlar boşa gidecek hemen adamları istifa ettirdiler. Büyük dergi sahiplerinin dergileri satılsın diye "Okullarda dergi kaynak kitap alınmayacak denildi" fakat ne hikmetse adamların dergileri satıldı.Konulan "Yeni İlköğretim Programı" sermayenin elinde istenilen şekilde değiştiriliyor. Bizden de her ay rapor isteniyor sadece o yazdığımız kağıtlara acıyoruz. Bir sürü ağaca mal oluyor. Bu böyle gittikçe bizler dershaneleri çok zengin ederiz. Her gün dershane açılıyor. Oysa yeni programın temelinde eğitim-öğretimin okulda biteceği vardı. Ne sınavlardan vazgeçeriz, ne dershanelerden.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri