Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: Çift o***im var, döneyim mi

Threaded View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Çift o***im var, döneyim mi

    Çift okéyim var, döneyim mi

    Sağlık Bakanlığı, telefon sapıklarının, hayat kurtarmak için bekleyen 112 acil yardım telefon görevlilerini boş yere meşgul etmesini engellemek için harekete geçti.

    Ankara’da 112 telefonlarını her gün ortalama 20 bin kişinin aradığını ve sadece 650 tanesinin gerçek vaka olduğunu bildiren Bakanlık, bunun da sadece 275’inin acil olduğunu belirledi. Samsun’da 112’lere her gün ortalama 5 bin telefon geldiğini, bu telefonların sadece 96’sının gerçek vaka, 50’sinin ise acil vaka olduğunu saptayan Bakanlık, Adana’da ise ortalama telefon sayısının 11 bin olduğunu, bu telefonların 350’sinin gerçek vaka olarak kayıtlara geçtiğini açıkladı.

    Çıldırtan sorular

    112’lere telefon sapıkları tarafından yapılan aramalardan bazıları şöyle:

    Aşkım beni terk etti. Çok yalnızım, canım sıkılıyor. Konuşabilir miyiz?

    Evde yemek yok. Bana yemek tarifi verebilir misin? Karnıyarık olabilir.

    Elimde 2 okéy var. Döneyim mi açayım mı?

    Telefonumu yeni aldım da, çalışmasını kontrol etmek istedim.

    Sesinizi çok beğendim. Konuşmaya devam edebilir miyiz?

    Acil olarak evime gelin, yalnızlık benim başıma vurdu.

    Canım sıkkın, ne yapabilirim?

    Kulağıma su kaçtı, boğulur muyum?

    Canım sıkıldı, izi kalır mı?

    Kuşum grip oldu, ne yapabilirim?

    Numaralar tespit edilecek

    Vatandaşların 112’ler konusunda bilinçlendirilmesinin, başlatılan çalışmanın en önemli boyutu olduğu belirtiliyor. Gerçek olmayan aramaların bir cana mal olacağı ve baş ağrısı gibi basit durumlarda 112’lerin aranmaması gerektiği vatandaşlara anlatılacak. Bakanlık, bu tür aramaları azaltmak için teknik yöntemlere başvuracak. Gerçek bildirim yapmayan ve acil yardım telefonlarını meşgul eden numaralar tespit edilecek. Aynı numaralardan ikinci ya da üçüncü aramada sistem tarafından doğrudan bekletmeye alınacak.

    hürriyet
    Konu xhardlove tarafından (15-06-2008 Saat 12:58 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •