REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0

Sonuçlar: Cola Gerçekten Zararlımı?

Katılımcı sayısı
436. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet

384 88.07%
  • Hayır

52 11.93%
Sayfa 4/5 İlkİlk 12345 SonSon
45 sonuçtan 31 ile 40 arası

Konu: Cola Gerçekten Zararlımı?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bakın çoğu arkadaş zaralı olduğunu söylüyor...
    ama zararının ne olduğunu söyleyen yok.
    Sigara zararlı fazlası akçiğer kanseri yapıyor.
    içki zararlı fazlası siroz yapıyor.
    kolanın zarararı nedir azı veya çoğu bir de bunu söyleyinde bilelim beyler.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı conker Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Bakın çoğu arkadaş zaralı olduğunu söylüyor...
    ama zararının ne olduğunu söyleyen yok.
    Sigara zararlı fazlası akçiğer kanseri yapıyor.
    içki zararlı fazlası siroz yapıyor.
    kolanın zarararı nedir azı veya çoğu bir de bunu söyleyinde bilelim beyler.
    scofield isimliğ arkadaşımızdan duyduğumuz bu... doğruluğunu bilmiyorum.

Bir Bardak Kolanın Dakika Dakika Zararları!!

--------------------------------------------------------------------------------

Kolayı çoğumuz düşünmeden tüketiyoruz. Peki, kola içtikten sonra vücudumuzda ne gibi değişiklikler olur?

Prof. Dr. Ayşe Akın bir bardak Kola içtikten sonra vücudumuzda meydana gelen sürecin sağlığımıza etkilerini anlattı.
    İlk
    10 dakika:
    10 çay kaşığı şeker vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker
    miktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller.
    20 dakika:
    Kan şekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda insulin patlamasına neden olur. Karaciğeriniz vücudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur.
    40 dakika:
    Kafein emilimi tamamlanır. Göz Bebekleriniz büyür, kan basıncınız
    yükselir, karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar.
    Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur.
    45 dakika:
    Beyninizde dopamin salgısı artar.Bu tıpkı eroinin vücuta yaptığı tepkimelere benzer.
    60 dakika:
    Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı). Bu da
    vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinko'nun da beraberce dışarı atılması demek.
    Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vücudunuzda kola ile aldığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için susuzluğunuzu tekrar hissedeceksiniz. Şeker ihtiyacını takiben, kafein isteği de başlayacak (sigaradaki gibi)cosmoturk
    Haberalemi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Peki şimdi ben bir soru sorayım.Kristal cola,lee cola,cola Turka,zem zem cola bunlar zararlımı değilmi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Prof. Dr. Ayşe Akın yazdıkları bana pek mantıklı gelmedi. çok abartmış hanfendi.
    her halde bu sonuçları sağlıksız bir insan üzerinde denedi
    ben kolayı senede 1 sefer bilemedin 2 sefer ya içer yada içmem..
    ama içtiğim zaman ne kan şekerim yükselir ne göz bebeklerim büyür, nede uyuşturucu almış gibi tepki hissederim. içinizde ayşe hanımın yazdıklarını hisseden varmı acaba.
    ağızda buruk bir tad, serinlik veren ve içtikten sonra midemdeki gaz çıkaran bir duygu verir bana.
    ben çayı çok severim akşama kadar en az 10 bardak içerim 2 şer şekerden 20 şeker yapar.
    olaya ayşe hanım gibi abartarak bakarsak ben çoktan şeker hastası olmuştum.
    buna benzer bir çok örnek sıralayabilirim.
    bence arada sırada içilen 1 şişe colanın zararının olmadığı düşüncesindeyim.
    bu tür içeceklerde belirli miktarlarda alkol ve kafein içerdiği için kişilere göre inançları yönünden sakıncalı bulanlar olabilir.
    saygılar.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı kucer06 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Peki şimdi ben bir soru sorayım.Kristal cola,lee cola,cola Turka,zem zem cola bunlar zararlımı değilmi.
    başında ve sonunda kola yazan her şeyin zararlı olduğunu düşünüyorum.
    Sadece kola değil asitli tüm içeceklerin....asit sonuçta... (soda yı bilmem)
    cocacola kötüdür mekke kola iyidir diyen birinin inandırıcılığı olurmu?
    konuya tam cevap verebilmek için sağlıkçı olmak lazım aslında ama ben küçücük aklımla böyle düşünüyorum...:45:
    selametle...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

valla ben hayır diye oy kullandım çünkü şöyle bir şecenek daha olsaydı"fikrim yok " seçeneği onu işaretlerdim
    çünkü yıllardır içiyoruz bu mereti ölümcül bir etkisi olsaydı bu yaşa kadar ölürdük sanırım
    sigara alkol gibi şeylerde çok zararlı ama nedense insanlar bile bile kullanıyo bu da o tarz bir içecek işte
    ne içeriğini biliyoruz ne formülünü ama sürekli eleştirmemize rağmen içmeye de devam ediyoruz o yüzden hayır seçeneğini işaretledim

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı umuter Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    valla ben hayır diye oy kullandım çünkü şöyle bir şecenek daha olsaydı"fikrim yok " seçeneği onu işaretlerdim
    çünkü yıllardır içiyoruz bu mereti ölümcül bir etkisi olsaydı bu yaşa kadar ölürdük sanırım
    sigara alkol gibi şeylerde çok zararlı ama nedense insanlar bile bile kullanıyo bu da o tarz bir içecek işte
    ne içeriğini biliyoruz ne formülünü ama sürekli eleştirmemize rağmen içmeye de devam ediyoruz o yüzden hayır seçeneğini işaretledim
    aynı gorusteyım hocam.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı conker Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Zararlı olsa bütün dünya ülkelerinde içiliyor en azından kola içtiği için zararını gören bir insana şahit olurduk. sağlık açısından hiç bir zararı yok.
    yanlız bu tür içeceklerde belirli miktarlarda alkol ve kafein içerdiği için kişilere göre inançları yönünden sakıncalı olabilir.
    Saygılar.
    Dostum, içki ve sigara da zararlı deniyor ama, o da içiliyor. Hem de fazlasıyla, biz burda zararlı olup almadığını tartışıyoruz, şeker ve asidin fazla olması, kilo, karaciğer yağlanması, mideyi genişletme vs. gibi daha bir sürü zararı olan bir içecektir. Zaten bir çok ülkede de yasaklandı.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Prof. Dr. Ayşe Akın yazdıkları bana pek mantıklı gelmedi. çok abartmış hanfendi.
    her halde bu sonuçları sağlıksız bir insan üzerinde denedi
    ben kolayı senede 1 sefer bilemedin 2 sefer ya içer yada içmem..
    ama içtiğim zaman ne kan şekerim yükselir ne göz bebeklerim büyür, nede uyuşturucu almış gibi tepki hissederim. içinizde ayşe hanımın yazdıklarını hisseden varmı acaba.
    ağızda buruk bir tad, serinlik veren ve içtikten sonra midemdeki gaz çıkaran bir duygu verir bana.
    ben çayı çok severim akşama kadar en az 10 bardak içerim 2 şer şekerden 20 şeker yapar.
    olaya ayşe hanım gibi abartarak bakarsak ben çoktan şeker hastası olmuştum.
    buna benzer bir çok örnek sıralayabilirim.
    bence arada sırada içilen 1 şişe colanın zararının olmadığı düşüncesindeyim.
    bu tür içeceklerde belirli miktarlarda alkol ve kafein içerdiği için kişilere göre inançları yönünden sakıncalı bulanlar olabilir.
    saygılar.
    Dostum, alkolün ne kadar zararlı olduğu saptanmış ve Tıp alanında bile kullanılması yasaklanmışken, içerisinde alkol, şeker ve gaz bulunan içeceğin insana ne faydası olur Allah aşkına. Sen şu anda hissetmiyor olabilirsin, belki sen hiç şeker hastası da olmayabilirsin, sen istisna teşkil edebilirsin ama, doktor hanımın yazdıkları senin yazdığından mantıklıdır. Bilene bari saygınız olsun lütfen!!!!!!!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bence zararlı

Sayfa 4/5 İlkİlk 12345 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri