zararlý
Teþekkur: 0
Beðeni: 0
Evet
Hayýr
zararlý
Bakın çoğu arkadaş zaralı olduğunu söylüyor...
ama zararının ne olduğunu söyleyen yok.
Sigara zararlı fazlası akçiğer kanseri yapıyor.
içki zararlı fazlası siroz yapıyor.
kolanın zarararı nedir azı veya çoğu bir de bunu söyleyinde bilelim beyler.
scofield isimlið arkadaþýmýzdan duyduðumuz bu... doðruluðunu bilmiyorum.
Bir Bardak Kolanýn Dakika Dakika Zararlarý!!
--------------------------------------------------------------------------------
Kolayý çoðumuz düþünmeden tüketiyoruz. Peki, kola içtikten sonra vücudumuzda ne gibi deðiþiklikler olur?
Prof. Dr. Ayþe Akýn bir bardak Kola içtikten sonra vücudumuzda meydana gelen sürecin saðlýðýmýza etkilerini anlattý.
Ýlk
10 dakika:
10 çay kaþýðý þeker vücudunuza girer (Günlük almanýz gereken þeker
miktarýnýn tamamý kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aþýrý þeker yüklemesinden dolayý kusmanýzý engeller.
20 dakika:
Kan þekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda insulin patlamasýna neden olur. Karaciðeriniz vücudunuzdaki þekeri yaða çevirerek buna bir yanýt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur.
40 dakika:
Kafein emilimi tamamlanýr. Göz Bebekleriniz büyür, kan basýncýnýz
yükselir, karaciðeriniz kana daha fazla þeker pompalamaya baþlar.
Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur.
45 dakika:
Beyninizde dopamin salgýsý artar.Bu týpký eroinin vücuta yaptýðý tepkimelere benzer.
60 dakika:
Kafeinin diüretik özellikleri baþ gösterir (tuvalet ihtiyacý). Bu da
vücutta depolanmýþ kalsiyum, magnezyum ve çinko'nun da beraberce dýþarý atýlmasý demek.
Bir süre sonra þeker ihtiyacýný tekrar duymaya baþlayacaksýnýz, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vücudunuzda kola ile aldýðýnýz bütün su tekrar dýþarý atýldýðý için susuzluðunuzu tekrar hissedeceksiniz. Þeker ihtiyacýný takiben, kafein isteði de baþlayacak (sigaradaki gibi)cosmoturk
Haberalemi.
Peki şimdi ben bir soru sorayım.Kristal cola,lee cola,cola Turka,zem zem cola bunlar zararlımı değilmi.
baþýnda ve sonunda kola yazan her þeyin zararlý olduðunu düþünüyorum.
Sadece kola deðil asitli tüm içeceklerin....asit sonuçta... (soda yý bilmem)
cocacola kötüdür mekke kola iyidir diyen birinin inandýrýcýlýðý olurmu?
konuya tam cevap verebilmek için saðlýkçý olmak lazým aslýnda ama ben küçücük aklýmla böyle düþünüyorum...:45:
selametle...
Prof. Dr. Ayşe Akın yazdıkları bana pek mantıklı gelmedi. çok abartmış hanfendi.
her halde bu sonuçları sağlıksız bir insan üzerinde denedi
ben kolayı senede 1 sefer bilemedin 2 sefer ya içer yada içmem..
ama içtiğim zaman ne kan şekerim yükselir ne göz bebeklerim büyür, nede uyuşturucu almış gibi tepki hissederim. içinizde ayşe hanımın yazdıklarını hisseden varmı acaba.
ağızda buruk bir tad, serinlik veren ve içtikten sonra midemdeki gaz çıkaran bir duygu verir bana.
ben çayı çok severim akşama kadar en az 10 bardak içerim 2 şer şekerden 20 şeker yapar.
olaya ayşe hanım gibi abartarak bakarsak ben çoktan şeker hastası olmuştum.
buna benzer bir çok örnek sıralayabilirim.
bence arada sırada içilen 1 şişe colanın zararının olmadığı düşüncesindeyim.
bu tür içeceklerde belirli miktarlarda alkol ve kafein içerdiği için kişilere göre inançları yönünden sakıncalı bulanlar olabilir.
saygılar.
Dostum, alkolün ne kadar zararlý olduðu saptanmýþ ve Týp alanýnda bile kullanýlmasý yasaklanmýþken, içerisinde alkol, þeker ve gaz bulunan içeceðin insana ne faydasý olur Allah aþkýna. Sen þu anda hissetmiyor olabilirsin, belki sen hiç þeker hastasý da olmayabilirsin, sen istisna teþkil edebilirsin ama, doktor hanýmýn yazdýklarý senin yazdýðýndan mantýklýdýr. Bilene bari saygýnýz olsun lütfen!!!!!!!
valla ben hayýr diye oy kullandým çünkü þöyle bir þecenek daha olsaydý"fikrim yok " seçeneði onu iþaretlerdim
çünkü yýllardýr içiyoruz bu mereti ölümcül bir etkisi olsaydý bu yaþa kadar ölürdük sanýrým
sigara alkol gibi þeylerde çok zararlý ama nedense insanlar bile bile kullanýyo bu da o tarz bir içecek iþte
ne içeriðini biliyoruz ne formülünü ama sürekli eleþtirmemize raðmen içmeye de devam ediyoruz o yüzden hayýr seçeneðini iþaretledim![]()
bence zararlı
Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri