Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0

Sonuçlar: Cola Gerçekten Zararlýmý?

Katýlýmcý sayýsý
436. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet

384 88.07%
  • Hayýr

52 11.93%
Sayfa 4/5 ÝlkÝlk 12345 SonSon
45 sonuçtan 31 ile 40 arasý

Konu: Cola Gerçekten Zararlýmý?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

zararlý

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Bakın çoğu arkadaş zaralı olduğunu söylüyor...
    ama zararının ne olduğunu söyleyen yok.
    Sigara zararlı fazlası akçiğer kanseri yapıyor.
    içki zararlı fazlası siroz yapıyor.
    kolanın zarararı nedir azı veya çoğu bir de bunu söyleyinde bilelim beyler.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý conker Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Bakýn çoðu arkadaþ zaralý olduðunu söylüyor...
    ama zararýnýn ne olduðunu söyleyen yok.
    Sigara zararlý fazlasý akçiðer kanseri yapýyor.
    içki zararlý fazlasý siroz yapýyor.
    kolanýn zarararý nedir azý veya çoðu bir de bunu söyleyinde bilelim beyler.
    scofield isimlið arkadaþýmýzdan duyduðumuz bu... doðruluðunu bilmiyorum.

Bir Bardak Kolanýn Dakika Dakika Zararlarý!!

--------------------------------------------------------------------------------

Kolayý çoðumuz düþünmeden tüketiyoruz. Peki, kola içtikten sonra vücudumuzda ne gibi deðiþiklikler olur?

Prof. Dr. Ayþe Akýn bir bardak Kola içtikten sonra vücudumuzda meydana gelen sürecin saðlýðýmýza etkilerini anlattý.
    Ýlk
    10 dakika:
    10 çay kaþýðý þeker vücudunuza girer (Günlük almanýz gereken þeker
    miktarýnýn tamamý kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aþýrý þeker yüklemesinden dolayý kusmanýzý engeller.
    20 dakika:
    Kan þekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda insulin patlamasýna neden olur. Karaciðeriniz vücudunuzdaki þekeri yaða çevirerek buna bir yanýt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur.
    40 dakika:
    Kafein emilimi tamamlanýr. Göz Bebekleriniz büyür, kan basýncýnýz
    yükselir, karaciðeriniz kana daha fazla þeker pompalamaya baþlar.
    Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur.
    45 dakika:
    Beyninizde dopamin salgýsý artar.Bu týpký eroinin vücuta yaptýðý tepkimelere benzer.
    60 dakika:
    Kafeinin diüretik özellikleri baþ gösterir (tuvalet ihtiyacý). Bu da
    vücutta depolanmýþ kalsiyum, magnezyum ve çinko'nun da beraberce dýþarý atýlmasý demek.
    Bir süre sonra þeker ihtiyacýný tekrar duymaya baþlayacaksýnýz, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vücudunuzda kola ile aldýðýnýz bütün su tekrar dýþarý atýldýðý için susuzluðunuzu tekrar hissedeceksiniz. Þeker ihtiyacýný takiben, kafein isteði de baþlayacak (sigaradaki gibi)cosmoturk
    Haberalemi.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Peki şimdi ben bir soru sorayım.Kristal cola,lee cola,cola Turka,zem zem cola bunlar zararlımı değilmi.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý kucer06 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Peki þimdi ben bir soru sorayým.Kristal cola,lee cola,cola Turka,zem zem cola bunlar zararlýmý deðilmi.
    baþýnda ve sonunda kola yazan her þeyin zararlý olduðunu düþünüyorum.
    Sadece kola deðil asitli tüm içeceklerin....asit sonuçta... (soda yý bilmem)
    cocacola kötüdür mekke kola iyidir diyen birinin inandýrýcýlýðý olurmu?
    konuya tam cevap verebilmek için saðlýkçý olmak lazým aslýnda ama ben küçücük aklýmla böyle düþünüyorum...:45:
    selametle...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Prof. Dr. Ayşe Akın yazdıkları bana pek mantıklı gelmedi. çok abartmış hanfendi.
    her halde bu sonuçları sağlıksız bir insan üzerinde denedi
    ben kolayı senede 1 sefer bilemedin 2 sefer ya içer yada içmem..
    ama içtiğim zaman ne kan şekerim yükselir ne göz bebeklerim büyür, nede uyuşturucu almış gibi tepki hissederim. içinizde ayşe hanımın yazdıklarını hisseden varmı acaba.
    ağızda buruk bir tad, serinlik veren ve içtikten sonra midemdeki gaz çıkaran bir duygu verir bana.
    ben çayı çok severim akşama kadar en az 10 bardak içerim 2 şer şekerden 20 şeker yapar.
    olaya ayşe hanım gibi abartarak bakarsak ben çoktan şeker hastası olmuştum.
    buna benzer bir çok örnek sıralayabilirim.
    bence arada sırada içilen 1 şişe colanın zararının olmadığı düşüncesindeyim.
    bu tür içeceklerde belirli miktarlarda alkol ve kafein içerdiği için kişilere göre inançları yönünden sakıncalı bulanlar olabilir.
    saygılar.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý conker Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Prof. Dr. Ayþe Akýn yazdýklarý bana pek mantýklý gelmedi. çok abartmýþ hanfendi.
    her halde bu sonuçlarý saðlýksýz bir insan üzerinde denedi
    ben kolayý senede 1 sefer bilemedin 2 sefer ya içer yada içmem..
    ama içtiðim zaman ne kan þekerim yükselir ne göz bebeklerim büyür, nede uyuþturucu almýþ gibi tepki hissederim. içinizde ayþe hanýmýn yazdýklarýný hisseden varmý acaba.
    aðýzda buruk bir tad, serinlik veren ve içtikten sonra midemdeki gaz çýkaran bir duygu verir bana.
    ben çayý çok severim akþama kadar en az 10 bardak içerim 2 þer þekerden 20 þeker yapar.
    olaya ayþe haným gibi abartarak bakarsak ben çoktan þeker hastasý olmuþtum.
    buna benzer bir çok örnek sýralayabilirim.
    bence arada sýrada içilen 1 þiþe colanýn zararýnýn olmadýðý düþüncesindeyim.
    bu tür içeceklerde belirli miktarlarda alkol ve kafein içerdiði için kiþilere göre inançlarý yönünden sakýncalý bulanlar olabilir.
    saygýlar.
    Dostum, alkolün ne kadar zararlý olduðu saptanmýþ ve Týp alanýnda bile kullanýlmasý yasaklanmýþken, içerisinde alkol, þeker ve gaz bulunan içeceðin insana ne faydasý olur Allah aþkýna. Sen þu anda hissetmiyor olabilirsin, belki sen hiç þeker hastasý da olmayabilirsin, sen istisna teþkil edebilirsin ama, doktor hanýmýn yazdýklarý senin yazdýðýndan mantýklýdýr. Bilene bari saygýnýz olsun lütfen!!!!!!!

Kullanýcý Bilgi Menüsü

valla ben hayýr diye oy kullandým çünkü þöyle bir þecenek daha olsaydý"fikrim yok " seçeneði onu iþaretlerdim
    çünkü yýllardýr içiyoruz bu mereti ölümcül bir etkisi olsaydý bu yaþa kadar ölürdük sanýrým
    sigara alkol gibi þeylerde çok zararlý ama nedense insanlar bile bile kullanýyo bu da o tarz bir içecek iþte
    ne içeriðini biliyoruz ne formülünü ama sürekli eleþtirmemize raðmen içmeye de devam ediyoruz o yüzden hayýr seçeneðini iþaretledim

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý umuter Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    valla ben hayýr diye oy kullandým çünkü þöyle bir þecenek daha olsaydý"fikrim yok " seçeneði onu iþaretlerdim
    çünkü yýllardýr içiyoruz bu mereti ölümcül bir etkisi olsaydý bu yaþa kadar ölürdük sanýrým
    sigara alkol gibi þeylerde çok zararlý ama nedense insanlar bile bile kullanýyo bu da o tarz bir içecek iþte
    ne içeriðini biliyoruz ne formülünü ama sürekli eleþtirmemize raðmen içmeye de devam ediyoruz o yüzden hayýr seçeneðini iþaretledim
    ayný gorusteyým hocam.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bence zararlı

Sayfa 4/5 ÝlkÝlk 12345 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri