Alýntý conker Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
her gün 1 oturuþta yarým kilo bal yersen zararlýdýr.
her gün 1 kilo et yersen zaralýdýr.
her gün 1 kilo fýndýk yersen zararlýdýr.
dengeli beslenme diye bir yemek içmek kültürü vardýr.
her gün normalin dýþýnda ne yerseniz ne içerseniz dünyanýn en faydalý gýdalarý bile olsa zaralýdýr.
arada sýrada içilen 1 kolanýn hiç biz zararý yoktur...
burda herhalde arada sýrada içilen koladan bahsediyoruz.
yoksa sayýn memoli81 gibi her gün içilen 1 litre içilen koladan deðil deðilmi.
sorulan soru cola zaralýmý deðilmi ben bunu arada sýrada içilen 1 þiþe cola olarak algýlýyorum.
yoksa her gün içilen 1 litre ve üzeri cola tabiki zararlýdýr.
saygýlar.
Katýlýyorum...
Hiçbir faydasý olmayan gazlý içecek iddasýdaki arkadaþlar maden suyu, sodada içmiyor sanýrým. Çünkü onlarda gazlý içecek...Gazlý içecekler yeni yemek yemiþ bir insanýn midesinde bir gaz çýkýþýyla besinleri daðýnýklaþtýrarak sindirilme hýzýný artýrýr. Bununla birlikte kola içerdiði karbonik asitle mide asidinin sindirim etkisine katký saðlar.. (Midedeki asit karbonik asitten çok daha kuvvetli bir asittir).
Fakat þuna kesin katýlýrým, aç karnýna içilen kola kesinlikle ve kesinlikle zararlýdýr. Aðýr bir yemek yanýnda veya üstüne içilmiþ bir kola ise insana rahatlama ve sindirim kolaylýðý dýþýnda hiçbir etki yapmaz düþündeyim.
Fakat kola içerdiði kafein nedeniyle açýrý tüketimde alýþkanlýða sebebiyet verebilir. Çocuklarýn midesi daha hasas olduðu için kesinlikle zararlýdýr...
Özetle kola içerim, ama tok karnýna ve abartmadan....
Çocuðum olsa en azýndan 12 yaþýna kadar koladan uzak tutarým...