Dünyada manşet yine Türkiye oldu...
![]()
Son 3 dakikaya sığdırdığımız iki gol ile gelen tarihi zafer Dünya basınını kırmızı-beyaza çevirdi...
A Milli Futbol Takımı'nın Çek Cumhuriyeti karşısında 2-0 geriden gelerek elde ettiği 3-2'lik tarihi galibiyet, "Çılgın Türkler", "Türk Gücü" gibi başlıklarla Dünya basınında manşetlere yerleşti. Avrupa'dan Amerika'ya kadar spor içeriği olan medya kuruluşlarınnı tamamı Türkiye'yi göklere çıkarttı manşetlerini de kırmızı-beyaz yaptı. A Milliler'in A Grubu'ndaki ikinci maçı olan İsviçre mücadelesinde de 1-0 geriden gelerek elde ettiği 2-1'lik galibiyet dünya basınını kırmızı beyaza çevirmişti.
Eurosport, Türkiye zaferini ilk sıradan manşet yaparken başlık olarak "Türkiye muhteşem bir geri dönüşü başardı" ifadesini kullandı.
Channel 4 haberinde, "Türkiye'den dramatik galibiyet" başlığını tercih ederken, "2-1 gerideyken son 3 dakikada 2 gol bularak 3-2'lik galibiyet ile Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale çıkan Türkiye zoru başardı" ifadelerine yer verdi.
İngiliz medya devi BBC ise manşete çektiği haberde, "Türkiye savaştı ve Çekleri şaşkına çevirdi" başlığını kullandı. BBC tarihi zaferi ise, "Türkiye 2-1 geriden gelerek son 3 dakikaya sığdırdığı 2 golle maçı 3-2 kazandı ve çeyrek finale yükselmeyi başardı" şeklinde özetledi.
Bir diğer İngiliz medya kuruluğu The Sun'da "Turk That" başlığını atarak manşete taşıdığı Türkiye zaferinde Çek Cumhuriyeti'nin bozguna uğradığını vurguladı ve Nihat'ın son 3 dakikada 2 gol sığdırarak Türkiye'yi çeyrek finale taşıdığını ifade etti. Sun Nihat'ın ilk golünde maçı 2-2 yaparken de Chech'in hatasından faydalanmasını ise "Dünya'nın En İyi Kalecisi Mi?" şeklinde ifade ederek Chelsea'nin file bekçisini eleştirdi.
SkySports da manşetten verdiği haberde "Türkiye'nin geri dönüşü Çekler'i dondurdu" derken, maç 2-0 Çekler'in üstünlüğü ile devam ederken Arda'nın golü umut verdi, 3 dakika kala ise Nihat peş peşe golleri kaydederek inanılmazı başardı ve Çekler veda ederken Türkiye çeyrek finale yükseldi ifadelerini kullandı.
İngilizler'den The Guardianda Türkiye haberini manşete taşırken, "Türkiye'nin geç gelen performansı Çekler'in dünyasını ters çevirdi" ifadelerine yer verdi.
Amerikan medyasınında ön plana taşıdığı Türkiye zaferi Sports Illustrated tarafından, "15 dakikada gelen 3 gol Türkiye'nin çeyrek finalere Çekler'in de eve devam etmesine sebep oldu" şeklinde verildi. Bir diğer Amerikan spor devi ESPN ise Türkiye zaferini, "15 dakikalık 3 gollü vurgun Türkiye'yi turlattı, Çekleri de eledi" satırlarıyla kullanıcılarına duyurdu. CBS ise Türkiye maçının haberini, "Türkiye bir anda açıldı ve tur atladı, Çekler de evlerine döndü" şeklinde verdi.
Dünyanın önde gelen haber ajansları da abonelerine servis ettikleri Türkiye maçı haberinde A Milli Takım'a övgüler yağdırdı.
Reuters, "Türkiye geç gelen gollerle heyecan fırtınasını" kazandı derken AP "Geç gelen gollerle Türkiye yola devam etti" başlığını seçti. Bir diğer haber ajansı AFP ise "Türkiye'nin muhteşem performansı Çekler'i saf dışı bıraktı" şeklinde Türkiye'nin zaferini servis etti.
İngiliz yayın kuruluşu BBC, Ay-yıldızlı ekibimizin zaferine geniş yer ayırdı.
İngiliz yayın kuruluşu BBC, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda milli takımın galibiyetini, ''Nihat Çekleri Cenevre'de şampiyona dışında bıraktı'' şeklinde duyurdu.
BBC, milli takımın galibiyetiyle sonuçlanan ve Türkiye'yi çeyrek finale taşıyan maçın ardından yayımladığı yorumda, milli takımın nefes kesici bir toparlanma gösterdiğini kaydetti.
Nihat'ın başarılı futbolunun övüldüğü BBC yorumunda, Türkiye'nin, ünlü futbolcunun attığı 2 golle Çekler karşısında yeniden hayat bulduğu ifade edildi.
Maçın önemli pozisyonlarını ve gollerini detaylı bir şekilde aktaran BBC, milli takımın ikinci yarıya, 2008 Avrupa Kupası hayallerini gerçekleştirmek için çıktığına dikkati çekti.
Nihat'ın ilk golünü ''içgüdülerine güvenmenin'' sonucu şeklinde değerlendiren BBC, ikinci golünün ise ''müthiş bir son nokta olduğunu'' vurguladı.
BBC, milli takımının çeyrek finalde sahaya kaleci Volkan Demirel olmadan çıkacağına da işaret etti.
Alman basını Türkiye'nin galibiyetinin bir mucize olduğunu yazdı!
Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti'ni 3-2 yenerek Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselmesi Alman basınında ''Türklerin bir mucizeyi başardıkları'' şeklinde yorumlandı.
Bild gazetesi, ''Çılgın av! Türkiye Avrupa Şampiyonası mucizesini gerçekleştirdi'' başlığıyla verdiği haberde, Türk milli takımının İsviçre maçında olduğu gibi golleri bir kez daha son dakikalarda attığına dikkati çekerek, ''Terim'in on biri daha şimdiden son dakika Avrupa Şampiyonu'' şeklinde görüşe yer verdi.
Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti takımına son 3 dakikada 2 gol attığı hatırlatılan haberde, ''Bu takımın nasıl bir morale sahip olduğunu görmek inanılmaz'' şeklinde ifade kullanıldı. Çek Cumhuriyeti'nin 2-0 öne geçmesinden sonra Türkler dışında hiç kimsenin Türkiye'nin bu maçı kazanacağına inanmadığı kaydedildi.
Türk milli takımının çok tutkulu oynadığı ifade edilen haberde, Arda'nın maç öncesinde ''finale ulaşma hayallerinin olduğunu ve buna kesinlikle inandığını'' söylediğine işaret edildi. Son 2 golü atan Nihat'ın da çapraz bağlarındaki lif kopmasından sonra 2005 yılında sol dizine lif nakli yapıldığı anımsatıldı.
Kölner Express gazetesi de milli takımın galibiyetini ''Türkler mucizeyi başardı'' başlığıyla duyurdu. Gazetenin haberinde, Türk milli takımının ikinci yarının başlarında daha iyi oynamasına ve çok sayıda fırsat kaçırmasına rağmen ikinci golü yediğini, ancak pes etmeyerek durumu 2-2 yaptığını, son golde de kaleci Cech'in bir hatasını Nihat'ın iyi bir şekilde değerlendirerek takımının sahadan 3-2 galip ayrılmasını sağladığını yazdı.
Kaleci Volkan'ın maçın uzatma dakikalarında Jan Koller'e karşı yaptığı faul sonrasında kırmızı kart alarak sahayı terk etmek zorunda kaldığı ve Türk milli takımının oyuncu değiştirme hakkı kalmadığı için Tuncay'ın kaleye geçtiği hatırlatılan haberde, yine de Türkiye'nin, tarihindeki en inanılmaz oyununu galibiyetle sonuçlandırmayı başardığı kaydedildi.


Teşekkur:
Beğeni: 


Alıntı

Yer imleri