Evet yazılanların tümü doğru şeyler...Lâkin buraya kadar geldik...Ve hep kötü oynayarak...
Bir maçımızı da tamamen bitene kadar iyi oynadık,mağlubolduk...Tabii ki "bu turnuvada iz bırakan enönemli durum da;HEP KÖTÜ OYNAYANLARIN KAZANMASIYDI",bence...
Ben daha önce yazdığım"Ve film bitti başlığında" da farklı şeyler yazmamıştım ama yönlendirilmiş yazı...
Kazanınca iyi,kazanmayınca"kötü" mü olunuyor?Hayır ama "Rüştü bunu hep yaptı...".
Ben fb taraftarıyım...Fanatik değilim ama hiç unutmam"deportivo" mu hatırlayamadım,bir İspanya takımına karşı oynuyorduk..iyi de gidiyorduk...Tam "iyi" giderken,Rüştü'ye geri pas verildi ve zat-ı muhterem olmayan ayak tekniğiyle,spikere MANİ söyletti:"RÜŞTÜÜÜ,KISA DÜŞTÜ ve maalesef gol...Evet golll..."
Olmayacak golleri"yer",olacakları da"çıkarır"dı..
E zaten bir maçta "gol olacak pozisyon" daha az olunca "olmayacaklar da kaleye"demekti...
Bu takıma teşekkür etmek,yani buraya kadar olana bile "teşekkür" demek,"inanmamak" demektir...Başlamadan,tesadüflere "teslim olmak"demek...Demek ki bazıları "olursa,tesadüf olur"u zaten kabuletmiş...Türkler buraya tesadüfen geldi,dese bir Yabancı uyruklu;Ne demek istiyon,ecnebi!!!?diye kulakları çekilirdi...
Ama Fatih Terim başta olmak üzere Yurdumun %51'i bunu söyleyince;e,valla,şey,eee...diye gevelenilir...
Ne demek"teşekkür"?
Beyler İnanın "tam düşündüğümüz gibi,hasbelkader olan oldu ve zaten sizlerden de bu beklenirdi,beklediğimiz de oldu,tutturduk...Sağolun...ALLAH razı olsun...Ancak bukadarsınız,bukadarız,aslında sonunculuk bekliyorduk tümümüz,değil mi?Bakın ne oldu...Dolayısıyla da teşekkür..."...Yok beyler;ben teşekkür etmiyorum...
Adam gibi oynama,ALLAH'ın yardımıyla-dua'larla gel,sonunda da "teşekkür"...
Zaten takım bile "buraya kadar nasıl geldi" anlamamış.Semih ve diğer inanmışlar hariç...Gülelim mi?Ağlayalım mı?
Çün ki bu ülke insanı daha iyilerine lâyık...Toto-loto hayata değil...
Bu maçta "dua ve kazanma inancına sahip insanlar az idi ve olanlar oldu...Fes düştü,kel göründü..
Bu takımın başında ben de olsaydım bukadar"dua" ve bir kaç kazanma inancı olan insanla "buralara kadar gelirdik"...
Ama dua herzaman bukadar keskin olmayabilir...
O zaman?
O zaman "teşekkürü,şükürü"; ALLAH'a ediyorum...Ve Golleri attığı halde"ALLAH yardım etti ve ben de attım"diyen Semih ve diğerlerine...
Teşekkürler ALLAH'ım...Şükürler olsun sana ki enazından"dua"larımızı buraya kadar inananarak yaptığımızdan dolayı bizi buraya getirdiğin için..
Aslında biraz da "milli ruh" ile oynayanların sayısı fazla olsaydı keşke...
Kolaygelsin...
Yer imleri