Ýþ Bankasý bugüne kadar yapýlmýþ en büyük kitap kampanyalarýndan birini baþlattý. Banka 2007-2008 öðretim yýlý sona ererken çocuklarýn tatil sevincine “Karneni Göster Kitabýný Al” baþlýklý anlamlý bir kampanya ile ortak oluyor. Kampanyada tam 1 milyon ilköðretim öðrencisine yaz tatili armaðaný olarak Lewis Carroll’un ünlü “Alice Harikalar Diyarýnda” kitabý armaðan edilecek. Karnesini herhangi bir Ýþ Bankasý þubesine götüren öðrenciler notlarýna bakýlmaksýzýn kitaba sahip olabilecek.
Kampanyanýn tanýtým toplantýsýnda konuþan Ýþ Bankasý Genel Müdürü Ersin Özince, Türkiye’nin dünyada en fazla çocuk nüfus yoðunluðuna sahip ülkelerden biri olmasýnýn çocuklarýn geliþimi için gerekli imkanlarýn yaratýlmasýný zorunlu kýldýðýný söyledi.

Notlar önemli deðil
Türkiye’de çocuk kitaplarý yayýncýlýðý alanýnda sorunlarýn bulunduðuna, bu nedenle son dönemde Türkiye Ýþ Bankasý Kültür Yayýnlarý’nca çocuk yayýncýlýðýna özel bir önem verilerek, her yaþ grubuna uygun dil, üslup ve içeriðin yaný sýra kâðýt ve baský kalitesine özen gösterilen 250’yi aþkýn çocuk kitabýnýn yayýmlanmýþ olduðuna iþaret eden Özince, bu çerçevede “Karneni Göster Kitabýný Al” kampanyasýnýn da Türkiye’deki tüm çocuklarýn tatil sevincine ortak olmanýn yanýnda Türkiye’nin geleceðini ilgilendiren bu konuya dikkat çekme amacýný taþýdýðýný belirtti.
Özince “Kampanyamýzýn kültürün ve eðitimin önemine inanan kesimlere örnek olmasýný arzuluyoruz. Ülkemizde daha çok çocuðumuzun nitelikli kitaplarla buluþmasýna, okuma alýþkanlýðýnýn kazanýlmasýna yapýlacak her katký, ülkemizin geleceðine yapýlan bir yatýrým olacaktýr” diye konuþtu.

Karneyi göstermek yeterli

Ýþ Bankasý’nýn baþlattýðý kampanya ile 2007-2008 öðretim yýlýnýn tamamlandýðý 13 Haziran 2008 tarihinden itibaren 1 milyon adet kitabýn daðýtýlmasýna baþlandý. Kampanya kapsamýnda, Türkiye ve KKTC’deki herhangi bir Ýþ Bankasý þubesine karnesini getiren ilk 1 milyon ilköðretim öðrencisine, karnesindeki notlarýna bakýlmaksýzýn Türkiye Ýþ Bankasý Kültür Yayýnlarý tarafýndan yayýmlanan Lewis Carroll’un “Alice Harikalar Diyarýnda” adlý çocuk klasiði armaðan edilecek.