Babahan'ý sarsan e-mail

Köþesini siyasete ayýrmadý bu kez. Hayatýn içinden bir dram vardý. Kendisine gelen bir mail psikolojisini alt üst etmeye yetti.
Sabah Genel Yayýn Yönetmeni Ergun Babahan, bütün geceyi gözyaþlarý içinde geçirdi. 33 yaþýndaki Murat'ýn yaþadýðý dram onu kalbinin tam orta yerinden vurdu. Yetiþemedik sevgili Tarýk sözlerinde olmadýðý kadar üzgün ve bir þey yapamamann çaresizliði vardý.

Tarýk Karakuþ adlý öðrencinin pazar akþamý cep telefonuna yolladýðý maili okurlarýyla paylaþtý. Ankara'dan Ýstanbul'a otomobiliyle dönerken, Düzce'de yoldan aldýðý 33 yaþýndaki Murat'ýn anlattýklarý Tarýk'ý 10 yaþ olgunlaþtýrmýþ. Ýþte Murat'ýn yaþadýðý dram:

" Düzce depreminde babasýný ve kýz kardeþini kaybetmiþ. Annesine o günden beri bakýyor, bir de karýsý ve yeni doðmuþ bir çocuðu var.
Çocuk doðuþtan böbrek hastasýymýþ. Murat fabrikada çalýþtýðýndan sigortalý. Çocuðun tüm diyaliz masraflarý karþýlanýyor ancak hortum parasýný Murat ödüyor (75 YTL). Ayda eline geçen para 412 YTL. Bunun 200'ü kira. Dolayýsýyla hortum paralarýna yüklenince son 2 aylýk kirayý ödeyememiþ. 'Nerelere baþ vurmadým ki' diyor. Kaymakam, bakanlýk, vali...
Hatta vali odasýndan kovmuþ bir münakaþa sonucu. Bu arada, Murat, Ýlahiyat mezunu. Fakat yemekhane ve yatak borcu ve bir de diploma parasýný veremediði için diplomasýný alamýyor.
Bunlar toplam 750 YTL tutuyormuþ. Diplomasý olsa devlet ev veriyormuþ imamlara ve 1000 YTL maaþ. Yani Murat'ýn hayat standardý için yeterli.
Ayrýca çocuðuna böbrek bulmuþ, fakat yeterli parayý veremeyince nakil gerçekleþmemiþ."

Asýl trajedi bundan sonra baþlýyordu. Babahan yardým için bölge muhabirlerini seferber etti. Murat'a ulaþmýþlardý. Ama aldýklarý haber Babahan'da tarifi imkansýz bir acý býraktý. Gerisini Babahan þöyle anlatýyor:

-Murat'a ulaþtýk ama çok geç kalmýþtýk.
Murat doðru söylüyordu ve 9 yaþýndaki yavrusunu o gün kaybetmiþti.
Kýzgýn ve kýrgýndý, konuþmak bile istemiyordu.
Ve ben pazartesi gecemi hiç görmediðim, tanýmadýðým bir yavrunun ölümüne gözyaþý dökerek geçirdim.