Eski alıcımı da bu yüzden değiştirdim. Ve RL 100csx aldım. Daha üç ay olmadan aşağıda tesbit ettiğim ve tüm kullanıcılarında şikayet ettikleri bu sorunları gidermek çok mu zor arkadaşlar?
1- Türksat 12731 H/V 3333 frekansından kanal güncelemesi yapmaya kalkıştığınızda olan, olmayan tüm boş tipleri listeye ekliyor. Yetmedimi de Hot Bird uydusundan tamamlıyor tipleri. Hadi Türksattakileri anladıkta Hot Bird uydusunudan eklemekte ne oluyor onu anlamadık? Ve en önemli şikayet konusu olanda bu güncelleme sonunda; daha önceden birbir güçlükle düzenlemiş olduğunuz tüm listeyi arap saçına döndürüyor. Yani darmadağın ediyor. Maşallah, hiçbir firmanın yapamadığını yaptırmayı başamışsınız yenilik adına alıcılarımıza.
2- Şifreli kanallar açıldımı diye onlar üzerinde gezinirken makine yoruluyor ve şişip kalıyor. Aynı şişmeyi uydu taratmalarında da yapıyor. Bir uyduyu taratıktan sonra ikinci bir uyduyu taratmanız mümkün değil. Alıcı, rampa çıkan 1950 model ford kamyonuna dönüyor. Ve sonunda stop ediyor, tarama yapamıyor. Özelliklede uzun süre açık kalmalarında yapıyor. Ve elektriğini kesip soğuduktan sonra ikinci uyduyu ancak taratabiliyorsunuz.
3- AB SAT'la TPS paketini nasıl becerdinizde ikisini bir potaya koydunuz? TPS gidince AB SAT'ta gidiyor. Önceki alıcılarımda böyle değildi. AB SAT hep açıktı, TPS'ler gittiği zamanlarda bile. Şimdi gidince hepsi birden cümbür cemaat gidiyorlar. Ayırın bunların şifreleme sistemlerini kardeşim.
4- Geçen gün çanağı SİRİUS'a çevirmek istedim. Yine düzelediğim kanal listem uçtu. Sirius udyusunun kanal listesini açmak isteyince. Sinirden kanal listeside düzenlemedim artık. Kardeşim bu uyduların kanal listlerini alıcının hafızasına yüklemek çok mu zor Allah aşkına?
5- Kanal listesi güncellemesinde ise tek tuşla bizlerinde yapabileceğini yapmışsınız. Kardeşim her forumda, alıcılarımızın bölümlerinde arkadaşlarca hazırlanan hazır düzenlenmiş kanal listelerinden ortalama uygun, birini yükleyebilirsiniz değil mi?
6- Geriye kala kala bir şifre ve yazılım güncellemesi kalıyor ki bu aksaklıklar o k.eyfi yaşamamıza bile fırsat vermiyor inanın.
7- Formumuzda da vermiş olduğumuz yazılım ve kanal listesi yükleme loderide canı isterse çalışıyor, canı istemezse çalışmıyor. Bu bir loderdir ki böyle olabiliyor. Diğer kullandığım alıcıların loderlerinde böyle bir sorun yoktu. Her halükarda çalışıyorlardı.
Şimdi; bu firmanın etkili, yetkili ve AR-GE ci arkadaşlar, bunları düzeltmek çok mu zor? Evet bilgisayar karmaşıklığında bir alıcı yapmışsınız ama kullanım kolaylığı hak getire. Eğer tüm çalışmalarınızı yarıda kesip silen bilgisayarınız, dünyanın en iyi bilgisayarı olsa ne yazar kardeşim.
Bakmayın milletin sesinin çıkmadığına. Herkes aynı dertlerden muzdarip. Ve nasıl olsa ilgilenmezler diye düşünüyorlar inanın. Bu benim 5. uydu makinem ama bunun kadar beni yoran bir alıcıya rastlamadım. Benim gibi bu işlerden az-çok anlayan birisi bu kadar yoruluyorsa, bu işlerden anlamayan birisi olarak siz olsanız böyle bir makineyi alır mıydınız Allah aşkına? Bu soruyu kendinize bir sorun hele! Redline alıp aldığımıza biz<leri bin pişman etmeyin. Umarım ilgilenir ve en kısa sürede bu aksaklıkları düzeltirsiniz. Yoksa bu piyasada tutunmak kolay değil. Size müşteri kazandıracaklarında yine bizlerin menmuniyeti olacağını hatırlatmama gerek bile yok sanırım.:49: :49: :49:
Bilgilerinize.
Saygılar.
Yer imleri