Eski alýcýmý da bu yüzden deðiþtirdim. Ve RL 100csx aldým. Daha üç ay olmadan aþaðýda tesbit ettiðim ve tüm kullanýcýlarýnda þikayet ettikleri bu sorunlarý gidermek çok mu zor arkadaþlar?
1- Türksat 12731 H/V 3333 frekansýndan kanal güncelemesi yapmaya kalkýþtýðýnýzda olan, olmayan tüm boþ tipleri listeye ekliyor. Yetmedimi de Hot Bird uydusundan tamamlýyor tipleri. Hadi Türksattakileri anladýkta Hot Bird uydusunudan eklemekte ne oluyor onu anlamadýk? Ve en önemli þikayet konusu olanda bu güncelleme sonunda; daha önceden birbir güçlükle düzenlemiþ olduðunuz tüm listeyi arap saçýna döndürüyor. Yani darmadaðýn ediyor. Maþallah, hiçbir firmanýn yapamadýðýný yaptýrmayý baþamýþsýnýz yenilik adýna alýcýlarýmýza.
2- Þifreli kanallar açýldýmý diye onlar üzerinde gezinirken makine yoruluyor ve þiþip kalýyor. Ayný þiþmeyi uydu taratmalarýnda da yapýyor. Bir uyduyu taratýktan sonra ikinci bir uyduyu taratmanýz mümkün deðil. Alýcý, rampa çýkan 1950 model ford kamyonuna dönüyor. Ve sonunda stop ediyor, tarama yapamýyor. Özelliklede uzun süre açýk kalmalarýnda yapýyor. Ve elektriðini kesip soðuduktan sonra ikinci uyduyu ancak taratabiliyorsunuz.
3- AB SAT'la TPS paketini nasýl becerdinizde ikisini bir potaya koydunuz? TPS gidince AB SAT'ta gidiyor. Önceki alýcýlarýmda böyle deðildi. AB SAT hep açýktý, TPS'ler gittiði zamanlarda bile. Þimdi gidince hepsi birden cümbür cemaat gidiyorlar. Ayýrýn bunlarýn þifreleme sistemlerini kardeþim.
4- Geçen gün çanaðý SÝRÝUS'a çevirmek istedim. Yine düzelediðim kanal listem uçtu. Sirius udyusunun kanal listesini açmak isteyince. Sinirden kanal listeside düzenlemedim artýk. Kardeþim bu uydularýn kanal listlerini alýcýnýn hafýzasýna yüklemek çok mu zor Allah aþkýna?
5- Kanal listesi güncellemesinde ise tek tuþla bizlerinde yapabileceðini yapmýþsýnýz. Kardeþim her forumda, alýcýlarýmýzýn bölümlerinde arkadaþlarca hazýrlanan hazýr düzenlenmiþ kanal listelerinden ortalama uygun, birini yükleyebilirsiniz deðil mi?
6- Geriye kala kala bir þifre ve yazýlým güncellemesi kalýyor ki bu aksaklýklar o k.eyfi yaþamamýza bile fýrsat vermiyor inanýn.
7- Formumuzda da vermiþ olduðumuz yazýlým ve kanal listesi yükleme loderide caný isterse çalýþýyor, caný istemezse çalýþmýyor. Bu bir loderdir ki böyle olabiliyor. Diðer kullandýðým alýcýlarýn loderlerinde böyle bir sorun yoktu. Her halükarda çalýþýyorlardý.
Þimdi; bu firmanýn etkili, yetkili ve AR-GE ci arkadaþlar, bunlarý düzeltmek çok mu zor? Evet bilgisayar karmaþýklýðýnda bir alýcý yapmýþsýnýz ama kullaným kolaylýðý hak getire. Eðer tüm çalýþmalarýnýzý yarýda kesip silen bilgisayarýnýz, dünyanýn en iyi bilgisayarý olsa ne yazar kardeþim.
Bakmayýn milletin sesinin çýkmadýðýna. Herkes ayný dertlerden muzdarip. Ve nasýl olsa ilgilenmezler diye düþünüyorlar inanýn. Bu benim 5. uydu makinem ama bunun kadar beni yoran bir alýcýya rastlamadým. Benim gibi bu iþlerden az-çok anlayan birisi bu kadar yoruluyorsa, bu iþlerden anlamayan birisi olarak siz olsanýz böyle bir makineyi alýr mýydýnýz Allah aþkýna? Bu soruyu kendinize bir sorun hele! Redline alýp aldýðýmýza biz<leri bin piþman etmeyin. Umarým ilgilenir ve en kýsa sürede bu aksaklýklarý düzeltirsiniz. Yoksa bu piyasada tutunmak kolay deðil. Size müþteri kazandýracaklarýnda yine bizlerin menmuniyeti olacaðýný hatýrlatmama gerek bile yok sanýrým.:49: :49: :49:
Bilgilerinize.
Saygýlar.
Yer imleri