REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Konu: İyilikten maraz doğdu

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart İyilikten maraz doğdu

    İyilikten maraz doğdu

    A.A

    Atalardan kalma bir söz olan "İylikten maraz doğarmış" Osmaniye'de gerçek oldu. İyiliksever bir pastane sahibi, hamile kadınlara bedava ikramda bulunmaya başlayınca, gerçek hamilelerden çok, karnına yastık koyup gelenler oldu. Pastane sahibi de önlem almak zorunda kaldı.

    Osmaniye'de, hamile kadınlara bedava ikramda bulunan bir pastane işletmecisi, karnına yastık bağlayanların sayısı artınca, bir kadın personel görevlendirerek, önlem almak zorunda kaldı.

    Kentin Alibeyli Mahallesi İstasyon Caddesi'nde yaklaşık 10 yıl önce faaliyete geçen pastanenin işletmecisi Hamit Gümüş (39), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık iki yıl önce pastanesinin adını, Türk dilini yozlaştırmamak için değiştirdiğini, bu değişimi duyurmak için de kampanya düzenlediğini anımsattı.

    Gümüş, 7 yaşından küçük 70 yaşından büyükler ve hamile kadınlara hafta sonlarında bedava ikramda bulunarak başlattığı kampanyası ilgi görünce, kampanyayı hamile kadınlar ve gelin-damatla sürdürdüğünü belirterek, şunları söyledi:

    “Hamileler için yaptığımız uygulama, başladığı günden beri suiistimal ediliyor. Karnına yastık bağlayan pastaneye geliyor. Önceleri suiistimalleri görmezden geldik ancak, dozu kaçınca, daha önce kadın doğum uzmanı yanında görev yapan kadın personelimiz sayesinde, kendisine hamile görüntüsü verenleri artık daha rahat tespit edebiliyoruz. Karnında yastık olanları sadece gözlemle bile anlayabilen personelimiz, gerektiğinde uygun bir dille izin alarak kadınların karnına da dokunuyor. Bu bazen esprisi konusu bile oluyor. Müşterilerimiz buna alınganlık göstermiyorlar.

    Karnında yastık olduğunu belirlediğimiz bazı müşterlerimiz ise (biz anlayacak mısınız? diye merak edip şaka yaptık) diyorlar. Bu kampanya, pastanemize farklı bir neşe kattı.”

    HAMİLELERİN BULUŞMA NOKTASI

    Hamit Gümüş, eşi Sunay ile, pastaneyi kurduğu yıllarda evlendiğini, ancak, 5 yıl süreyle çocuğunun olmadığını belirterek, “O yıllarda eşim, pastanemize gelen hamilelere hayranlıkla bakardı. O dönemde, (çocuğumuz olursa hamilelere bedava ikramda bulunacağız) diye konuşmuştuk. 5 yıllık tedavinin ardından çocuğumuz oldu. Bu nedenle, gelin ve damat kampanyasını belki ileride noktalayabiliriz, ancak hamile kadınlara bedava ikramı sürdüreceğiz” dedi.

    Gümüş, birbiriyle akraba, komşu ya da arkadaş olan hamilelerin buluşmalarını da yine kendi pastanelerinde gerçekleştirdiklerini belirterek, “Burada toplanıp hem ücretsiz ikramlarını alıyorlar, hem de sohbet ediyorlar. Ortak konuları hamilelik olduğu için sohbetleri uzadıkça uzuyor” diye konuştu.

    Gümüş, hafta sonunda, 2-3 gelin-damat ile yaklaşık 30 hamile kadına ücretsiz ikramda bulunduklarını, bunun kedilerine yaklaşık 250-300 YTL'ye mal olduğunu kaydetti.

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    evet malesef millet olarak çok meziyetlerimiz var pastane sahibi gibi çok üçkağıtçılıklarımız var oraya giden sahtekar hamileler gibi

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    nerde beleş gel oraya yerleş mantığı tipik fak fuk fon cular

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •